Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centura de siguranta

dosa

Postări Recomandate

• 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dosa

13

• one

4

• Ion_Bumbu

4

• andiy

3

Top autori în acest subiect

La 20.03.2007 la 20:09, dosa a spus:

cand e vorba de viata mea personala chiar nu ma intereseaza statisticile.

repet : in ce consta pericolul SOCIAL nefolosirea centurii de siguranta pentru ca aceasta sa aibe principalul element constitutiv al contraventiei???????? :yawinkle:

treaba cu paza bunurilor este cu totul altceva.

conf legii 333/2004 paza bunurilor poate fi asigurata si in alta forma decat sistem de alarma (ex firma de paza, paza proprie...etc forme de paza)

In 2024 pe locurile din spate a masini puțini pasageri își pun centura de siguranță. 

Link spre comentariu
La 23.02.2007 la 4:02, dosa a spus:

ce parere aveti despre OBLIGATIVITATEA portului centurii de siguranta?

nedumerirea mea este urmatoarea:

prin constitutie mi se garanteaza DREPTUL LA VIATA, asadar cu viata mea fac ce vreau ( nu am auzit sa fie amendat o persoana care a incercat sa-si puna singur capat zilelor si nu a reusit )

pe de alta parte, o fapta ca sa fie considerata CONTRAVENTIE, trebuie sa prezinte PERICOL SOCIAL (DE UN NIVEL SCAZUT)

in ce consta pericolul SOCIAL nepurtarea centurii de siguranta?

EU prin pericol SOCIAL inteleg faptul ca fapta considerata pericol SOCIAL deranjeaza catusi de putin alte persoane...

as vrea alte pareri sa ma lamureasca si pe mine... :smt006

Pai presupunem scenariul ca dumneata esti o persoana sus-pusa, ce se plimba in dreapta unui individ precum Vlad Pascu pe drumurile publice. La un moment dat soferul pierde controlul, masina intra pe contrasens iar singurul punct static ce face ca tigaia sa se opreasca e un pom plantat pe marginea drumului. Cum dumneata nu ai centura pusa, in momentul impactului  vei deveni Superman iar posibilitatea de a zbura prin parbriz este foarte mare.  Faptul ca vei zbura nu e o problema, de fapt reprezinta o experienta inedita ce va creste instant nivelul de adrenalina, problema e ca fiind la prima experienta de acest gen, nu vei putea controla acest zbor si poti sa te intersesctezi cu anumite persoane/lucruri de prin apropiere carora le vei face daune, chiar si totale.:rade:

Link spre comentariu

Ar fi interesant de vazut o statistica cu daunele facute tertilor de un corp omenesc care a zburat prin parbriz din cauza ca nu a purtat centura de siguranta in automobil....

Altfel....si mie mi se pare ca obligativitatea purtarii centurii de siguranta face parte din asa-zisa categorie a "facerii de bine cu forta"...

Link spre comentariu

Când s-a dat legea obligativitatii purtarii centurii de siguranță cât timp te afli în auto, cred ca mi-au trebuit câțiva ani și o amendă să transform gestul în obicei. O purtam doar în afară, dar nu și în oraș. Acum nu numai că mă piuie mașina (asta pot fenta, dacă aș vrea) dar chiar a devenit obicei. Mai greu ii conving pe cei din spate să folosească centura, dar cred că până la urmă voi reuși cu multă răbdare. Și scaunele pt copii sunt un lucru bun, din categoria binele cu forța. Când văd cum merg acum copii, și cum ii duceam noi ca pe sacoșe pe bancheta din spate, e mare diferență. 

Link spre comentariu

Cind eram la job "legea" in masina era ca toti sa aiba centura de siguanta pusa indiferent de locul pe care stateau, politistii comentau ca ei nu-s obligati sa o poarte, eu "nesimtit" nu plecam din loc pina nu se conformau.

La fel si acuma, e mai sanatos sa o folosesti.

Link spre comentariu

Eu folosesc intotdeauna centura si in oras daca merg 2 minute , plus ca oricine sta pe locul de langa mine o foloseste daca vrea sa mearga cu mine cu masina , nu oblig pe nimeni , usa se deschide usor

Pe locurile din spate nu pot forta pe nimeni , au centuri toti dar nu vrea nimeni , nu duc copii mici cu masina

In general cei mai in varsta sunt foarte impotriva a tot ce e pentru protectia lor

Si evident cei care nu vor sa respecte nimic , adica majoritatea oamenilor = exemplarele lui Lapusneanu

Omul destept intelege si daca e in interesul lui face

Tot omul destept nu insista prea mult cand omul prost nu intelege , il lasa in pace

Omul prost = majoritar , crede ca cineva are ceva cu el si mai bine nu face ce trebuie , ca stie el mai bine

Omul prost rade de omul destept ca e fraier si face ce trebuie

E suficient sa mergi cateva ore pe orice drum si sa te uiti ce fac soferii ca sa iti dai seama ca Lapusneanu avea dreptate

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Peste gard, treaba-i simpla: daca opreste politia masina si un pasager de pe bancheta din spate nu are centura este amendat personal (deci nu soferul primeste amenda). Cand te urci in taxiu, soferul te pune la curent cu aceasta informatie si tu faci ce vrei, el neavand nici o obligatie. 

P.S. Nu stiu ce se intampla daca pasagerul este copil, probabil plateste parintele. 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, draku a spus:

Ar fi interesant de vazut o statistica

Aici e loc mult de dialectica și filozofie. Parexamplu: un oarecare nu poartă centura, dă cu capul de parbriz, comoție, salvare, operație. La câteva minute vine unul cu un AVC sau infarct, dar sala de operație și medicii sunt e ocupati cu ala de n-a purtat centura. Pacientul cu accident vascular e trimis la alt spital, dar moare pe drum. Ca să nu mai vorbim de COSTURILE spitalizării, operațiilor, medicamentație, pat ocupat de cel ca putea să evite toate astea purtând centura. Ca unuia sau altuia nu-i place centura (cum nu i-a plăcut masca), nu e numai treaba lui, pentru că nu trăiește singur în pădure, ci intr-o comunitate, cu reguli care ne plac sau nu. De ce să nu vând țigări minorilor, dacă ei asta vor, să-si pună viața în pericol? Doar e viața lor și fac ce vor cu ea, nu? 

Da, Constituția, la art.22, al.1  zice ca dreptul la viață și integritate fizică e garantat (dar nu aparat!), dar...nu împotriva voinței tale și e vorba și de viața terților, care, poate, au altă părere.

Tipic românesc: "Ce-ai cu noi, ma?
Pentru ce sa dam cu var?.." Topârceanu

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 21 minute, icar a spus:

Parexamplu: un oarecare nu poartă centura, dă cu capul de parbriz, comoție, salvare, operație. La câteva minute vine unul cu un AVC sau infarct, dar sala de operație și medicii sunt e ocupati cu ala de n-a purtat centura. Pacientul cu accident vascular e trimis la alt spital, dar moare pe drum.

Deja este prea trasa de par situatia. Nu exista in lumea reala un asemenea scenariu. Spitalele nu au doar o singura sala de urgenta si nu exista un singur spital de garda. 

Nu mai poate trage omu' o basina ca vezi draga doamne traieste in comunitate nu in padure. 

Acum 28 minute, icar a spus:

De ce să nu vând țigări minorilor, dacă ei asta vor, să-si pună viața în pericol? Doar e viața lor și fac ce vor cu ea, nu? 

Minorii se pisa pe tigari, au drogurile la indemana! 😇

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Tavi a spus:

Eu folosesc intotdeauna centura si in oras daca merg 2 minute , plus ca oricine sta pe locul de langa mine o foloseste daca vrea sa mearga cu mine cu masina , nu oblig pe nimeni , usa se deschide usor

Asta pt că te-ai trezit cu volanul în mână, când legea era în vigoare. Dacă prindeai zeci de ani fără obligativitate, la fel ți se părea și ție ca a purta centura pt 2 min e o mare prostie. În 2 min nici dacă vrei nu poți pati nimic. E plină lumea de lupi moralisti. 

Link spre comentariu

In Germania era obligatorie de mult, cei ce au circulat pe acolo o au in reflex, desi nu stiu cat de utila e pe drumuri forestiere, pe care roata merge la 30 cm de prapastie, poate ajuta, poate nu, cat despre apa e mai mult un mit, masina nu se scufunda instant.

Link spre comentariu

Toți trebuie să purtăm centura de siguranță indiferent de locul care îl ocupăm. Mă bucur când copii poartă centura de siguranță pe bancheta din spate a mașini 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări