dosa Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 ce parere aveti despre OBLIGATIVITATEA portului centurii de siguranta? nedumerirea mea este urmatoarea: prin constitutie mi se garanteaza DREPTUL LA VIATA, asadar cu viata mea fac ce vreau ( nu am auzit sa fie amendat o persoana care a incercat sa-si puna singur capat zilelor si nu a reusit ) pe de alta parte, o fapta ca sa fie considerata CONTRAVENTIE, trebuie sa prezinte PERICOL SOCIAL (DE UN NIVEL SCAZUT) in ce consta pericolul SOCIAL nepurtarea centurii de siguranta? EU prin pericol SOCIAL inteleg faptul ca fapta considerata pericol SOCIAL deranjeaza catusi de putin alte persoane... as vrea alte pareri sa ma lamureasca si pe mine... :smt006 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2007 parerea mea referitoare la aceasta ca ar trebui sa fie doar ca o RECOMANDARE intrucat din cercetari s-a stabilit ca aceasta in MAJORITATEA cazurilor salveaza vieti dar tot la fel de "bine" te poate ucide in caz de inec ( au fost cazuri cand au cazut cu masina in apa si din cauza centurii nu au putut iesi din masina), incendiu...etc.Iar de aici intrebarea: nu avem dreptul sa ne pazim viata asa cum credem fiecare? Link spre comentariu
pegas Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 probabil insa ca raportul vietilor salvate/morti prin inec este covarsitor...pai si nu fiecare face ce vrea? ce daca e lege, doar sunt roman. ia sa leg eu centura la spatele scaunului si am rezolvat problema...presupun ca e vorba de un instinct de conservare si de ce nu... de contestarea autoritatii. chestie la care din nou romanii ar trebui sa ia premiul pulitzer.hai ro! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 tocmai pentru ca ai dreptul la viata au grija autoritatile de viata ta impunandu-ti niste legi ca dupa cate vad nu te duce capul sa ti-o aperi singur :toimonster: Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Un accident grav pe autostrada, politistul le arata reporterilor cat de importanta este purtarea centurii de siguranta.-Il vedeti pe sofer? Nu a purtat centura de siguranta. Uitati-va la el: plin de sange, pielea smulsa, capul iesit prin parbriz ce-mai, vai de mama lui.In schimb, pasagerul din dreapta, vedeti? A purtat centura de siguranta, totul e ok. Zici ca-i viu!(se potriveste mai bine aici decat la bodega) Link spre comentariu
pegas Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Un accident grav pe autostrada, politistul le arata reporterilor cat de importanta este purtarea centurii de siguranta.-Il vedeti pe sofer? Nu a purtat centura de siguranta. Uitati-va la el: plin de sange, pielea smulsa, capul iesit prin parbriz ce-mai, vai de mama lui.In schimb, pasagerul din dreapta, vedeti? A purtat centura de siguranta, totul e ok. Zici ca-i viu!chiar ma intrebam cind... Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2007 tocmai pentru ca ai dreptul la viata au grija autoritatile de viata ta impunandu-ti niste legi ca dupa cate vad nu te duce capul sa ti-o aperi singur :toimonster:cu tot respectul fata de parerea ta si probabil a multora, dar eu personal prefer o conduita in trafic mai preventiva (chiar ridicand piciorul de pe acceleratie sau lasand soferul care nu a vazut semnul cedeaza sa treaca- eventual "felicitandu-l printre dinti" sau amintindu-i de "coana masa") si din cate vezi chiar daca, recunosc, nu prea port centura decat cand sunt imbracat in "popa" TRAIESC!.Ba mai mult m-a ferit bunul Dumnezeu de accidente :smt006 Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 cu tot respectul fata de parerea ta si probabil a multora, dar eu personal prefer o conduita in trafic mai preventiva (chiar ridicand piciorul de pe acceleratie sau lasand soferul care nu a vazut semnul cedeaza sa treaca- eventual "felicitandu-l printre dinti" sau amintindu-i de "coana masa") si din cate vezi chiar daca, recunosc, nu prea port centura decat cand sunt imbracat in "popa" TRAIESC!.Ba mai mult m-a ferit bunul Dumnezeu de accidente :smt006Si eu as prefera sa-mi las masina deschisa daca fac o oprire pentru un pachet de tigari, fara teama ca ma fac niste nespalati. Dar mai am de asteptat, pana creste nivelu de civilizatie...Cat priveste treaba cu centura uite (in attach) cum stau lucrurile ... iti mai spun ca suntem stat membru UE, care s-a angajat sa respecte legislatia coimunitara. :smt006 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 24, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2007 DA, ANDI, am citit si am constatat din cele scrise acolo ca pasagerii din spate daca nu u centura, constituie un pericol pentru pasagerii din fata, si stiu ca este o lege intoata europa in acest sens dar nu am inteles in c consta pericolul( sau cu ce deranjeaza pe altii) neutiliarea centurii de siguranta a soferului sau a pasagerului de pe ocurile dn fata :rolleyes: Link spre comentariu
one Postat Martie 18, 2007 Partajează Postat Martie 18, 2007 Este adevarat ca purtarea centurii de siguranta poate crea uneori probleme mai mult decat de a le evita. Dar asta se intampla in accidente grave, la viteze mari. In conducerea obisnuita, cu viteza redusa, centura are rezultate bune. Majoritatea testelor de impact se fac la maxim 70km/h sau mai putin. La peste 90km/h nu mai garanteaza nici un constructor auto ca scapi cu viata, desi se intampla frecvent ca din accidente grave sa iasa pasagerii doar cu cateva zgarieturi.In cazul in care masina absoarbe socul impactului si habitaclul ramane nedeformat, centura este binevenita. Dar in cazul in care bordul cu volanul se deplaseaza catre interior, centura blocheza soferul pe locul sau, nepermitandu-i sa "alunece" in lateral. Am vazut cateva cazuri, dintre care 3 la persoane foarte apropiate in care soferul a scapat astfel, nepurtand centura de siguranta. Masinile" Aro 240, Dacia Supernova, Matiz.Totusi, daca conduceti un Volvo sau un Jeep este bine sa purtati si centura. Nu cred ca face rau. :smt003 :smt003 Link spre comentariu
Arcer Postat Martie 19, 2007 Partajează Postat Martie 19, 2007 Probabil ca spiritul legii este urmatorul: daca tu nu porti centura atunci te expui intr-o masura mai mare riscului de a fi grav accidentat, asa ca in caz de accident ( doamne fereste!!! ) autoritatile vor trebui sa cheltuie mai mult pt tine ( ma refer la serviciile medicale care sunt in mare parte suportate de buget ); in plus, daca tu mori inainte de pensie ( tot doamne fereste !!! ) inseamna ca nu-ti returnezi datoria ( muncind si platind impozite zeci de ani in sir ) fata de societatea care ti-a platit la rindul ei scoala, gradinita si asistenta medicala ( asa precara cum e ...) timp de 18-25 de ani. Link spre comentariu
dosa Postat Martie 19, 2007 Autor Partajează Postat Martie 19, 2007 nu asta-i vorba...ideea este ca, spre exemplu in caz ca ai derapat si ai ajuns intr-un rau (apa) nu poti sa te salvezi de la inec din cauza centurii daca o ai montata (am vazut cazuri) tot asa in caz de incendiu...etcideea este ca dupa constitutie dreptul la viata ne apartine in exclusivitate si nu mi se pare corect sa mi se impuna de altcineva ce fel de masuri sa-mi iau pentru a-mi proteja viata...( spre exemplu mie mi-e frica de incendiu) Link spre comentariu
lulu07 Postat Martie 19, 2007 Partajează Postat Martie 19, 2007 si pensiile pt. handicapati, ajutor primarie inmormantare(1200roni) sunt o povara pt. stat. Doamne fereste. Link spre comentariu
Arcer Postat Martie 20, 2007 Partajează Postat Martie 20, 2007 De ex. intr-o situatie similara este oricine isi deschide un magazin - exista o lege care zice ca trebuie sa-ti instalezi neaparat un sistem de alarma si daca nu o faci esti amendat ( chiar daca tu iti rezervi libertatea de a-ti proteja sau nu afacerea cum vrei ). Spiritul legii este ca daca tu afisezi valori in vitrina fara sa le pazesti atunci prin asta incurajezi fenomenul infractional si esti bun de plata ( statul are de prins infractorul, de a-l judeca si de a-l tine in inchisoare si astea toate pe banii contribuabilor ). Acuma fiinca suntem in Romania exista politai care aplica legea asta in mod abuziv, parerea mea. Revenim la centura sunt de acord cu tine, dar probabil ca autoritatile au constatat ca numarul de cazuri in care centura te salveaza este mult mai mare decit cel in care centura te incurca, asta statistic vorbind. Link spre comentariu
dosa Postat Martie 20, 2007 Autor Partajează Postat Martie 20, 2007 cand e vorba de viata mea personala chiar nu ma intereseaza statisticile. repet : in ce consta pericolul SOCIAL nefolosirea centurii de siguranta pentru ca aceasta sa aibe principalul element constitutiv al contraventiei???????? :yawinkle: treaba cu paza bunurilor este cu totul altceva. conf legii 333/2004 paza bunurilor poate fi asigurata si in alta forma decat sistem de alarma (ex firma de paza, paza proprie...etc forme de paza) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum