dosa Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Cum credeti ca ar trebui sa procedeze politia pentru prevenirea accidentelor rutiere?Care masura preventiva credeti ca este mai eficienta? 1) Prezenta politistului la vedere in mijlocul strazii ( consideram ca daca politistul nu este la vedere nu exista in acel loc-nu poate fi in fiecare coltisor cate un politist) 2) Mascarea politistului care poate aparea " din pamant " in caz de nerespectare a legii? Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 camere video, care iti trimit poza acasa. :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 camere cu rezolutie buna din 50 in 50 de metrii in oras si din 100 in 100 metri pe drumurile nationale.In oras ar fi bine sa fie pozati si pietonii si dati pe un post de televiziune care sa se ocupe doar cu asa ceva, post al Politiei.Mama ce de bani ar strange statul :smt005 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2007 domnilor, suntem electronisti, asa ca stim toti ca faza cu camere costa cam prea mult Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 nu costa mult deloc1 camera ar aduce venit de peste 50 mil lunar statului Rroman daca legea s-ar aplica cum trebuie Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2007 nu urmarim ( cel putin noi, politistii) sa umplem de amenzi soferii.dorim doar sa prevenim savarsirea de abateri de la regulilede circulatie pentru reducerea accidentelor rutiere Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 dupa cum ai scris presupun ca esti politist... in aceasta calitate urmaresti ca sa se respecte legea sau inveti soferii cum s-o fenteze fara sa fie prinsi ?M-ai bagat in ceata :smt003 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2007 asa cum am mai scris, parerea mea este ca ar trebui sa respectam legislatia in vigoare si doar asa n numai ca nu se vor aplica amenzi ba chiar vom fi feriti de accidente rutiere sau alte evenimente neplacute :smt006 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2007 da, sunt politist ( si electronist) Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 nu urmarim ( cel putin noi, politistii) sa umplem de amenzi soferii.dorim doar sa prevenim savarsirea de abateri de la regulilede circulatie pentru reducerea accidentelor rutiereAsta e si ideea. O camera bine pusa tine locul unui agent de circulatie. In bruxelles am vazut trei camere puse intr-o intersectie de doua strazi. Si erau doua strazi nu foarte circulate, la marginea orasului.Recent, am vazut pe RealityZone (cred) sau National Geografic (unu din astea i tot cazul) cum un orasel din SUA era campion la accidente de circulatie. Au rezolvat-o substantial cu montarea de camere.Documentarul era extins la mai multe masuri preventie: camera inteligenta, care calculeaza - raportat la viteza celui luat in tinta - daca vehicolul are sau nu timp sa treaca pe culoarea verde. daca trece pe rosu, nu da verde la aia cu care se intersecteaza decat dupa ce trece nebunu. Intre timp inregistrarea curge si e folosita ca proba in instanta. Sau alta faza era cu inlocuirea intersectiilor clasice (cruce), cu unele cu sens giratoriu.Din pacate, la noi nu se poate face nu pentru ca nu avem bani sau suntem prosti, ci pentru ca totul se face in heirup, fara sa existe o strategie clara. E valabil in orice domeniu. Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Nu stiu cat conteaza parerea mea in clipa de fata, insa cred ca ar trebui pusi niste politisti dupa trecerile de pietoni, la 50-60m, seara in special.La mine in zona cel putin, seara iti este aproape imposibil sa traversezi strada pe la trecerea de pietoni. Ori te bagi ca nesimtitul si cu ochii in alta parte (si cu morcovul adanc infipt sa nu te loveasca) ori te deplasezi 100m si treci pe la intersectia semaforizata.Pana si instructorii de scoala o iau rasna; intr-o seara era sa raman fara catel pe trecerea de pietoni "multumita" unuia (si cainele in lesa, cu capul putin in fata mea). Dupa ce am tras disperat de caine, s-a oprit si ala pe la jumatatea trecerii. Fmm de spurcati, parca ei n-au fost pietoni la viata lor. :smt093 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 nesimtirea si nivelul de cultura Link spre comentariu
suat Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 In primul rand.Politistii trebuiesc sa fie cat mai impartiali atunci cand dau amenzi.intoarce tiganu Q7-le pe trecere de pietoni, cu proiectoare si folii pe fata, si pleaca cu scartait, nu il vede, da il opreste pe nea Nelu cu Dacia ca nu i se aprinde un far, si ii face proces verbal. Da 2. Ei stau sa verifice roviniete. Da, tre sa schimb telescoapele la masina de la gropi dar daca nu am rovinieta, platesc 1500 ron amenda, oprit de MILITIE si trebuie sa im i cumpar iarasi rovinieta 3. MILITIA trebuie sa ma opreasca pe mine pentru ca circulam pe un drum national cu luminile de drum aprinse [ faza lunga ] , din sens invers necirculand nici un alt vehicol. Si pretextul ptr amenda " don`le... ne chiorai pe noi " .. no shit ? Link spre comentariu
Vizitator asu99 Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Cred ca ar trebui mai intai civilizati politistii (sa nu le spun militieni). Apoi soferii si, nu in ultimul rand, pietonii!Dar asta nu se face in 2-3 zile, cum vor guvernantii sa-si recastige banii bagati in alegeri, ci in 5-10 ani, daca nu mai mult. Important e sa se sparga acel cerc vicios.Mai intai, trebuie ca politisii sa fie vigilenti. Asta inseamna ca daca l-a oprit/prins pe gogu cocalaru (cu litere super mici) sa nu accepte spaga acestuia, iar daca este "putin" amenintat "sa foloseasca armamentul din dotare" cum scrie la carte. Bineniteles ca prefera sa ia 100E sau sa nu-si bata capul cu "amenintarile cocalarului".Apoi, soferii trebuie sa inteleaga ca asa cum isi iubesc ei masina, asa si ceilalti colegi de trafic o iubesc pe a lor. N-am sa inteleg niciodata ideea ca :tu stii cat am dat eu pe masina asta? (va spun un banc la sfarsit). Deci ar trebui sa se gandeasca ca daca ei o iau pe linia de tramvai, depasesc coloana, nu astepta la semafor sau la trecerea de pietoni, nu se dau la o parte din fata salvarii sau o urmaresc nebuneste si daca toti ar face la fel ca ei, ar fi un haos total. Problema noastra este ca acesti conducatori auto care incalca legile elementare ale bunului simt nu citesc aceste forumuri, nu pentru ca n-au timp, ci pentru ca multi nu stiu sa citeasca!!! Ajungem la scoli, etc.Pietonii trebuie obisnuiti cu ideea ca daca a fost lovit/omorat prin loc nepermis e ca si cum s-ar fi spanzurat. Sinucidere!Problema principala ramane la politisti. Ei cauta spaga, dau permise pe bani, nu amendeaza pietoni si iarta soferi beti.Bancul: Un cioban sta cu stana la o curba. Vine unul cu un Opel, nu se incadreaza bine si intra in copac. Se vaita: Am muncit 3 luni sa-mi iau masina asta! Ce ma fac?... A doua zi, un Ford nu se incadreaza, si intra in sant. La fel: Am muncit 6 luni sa-mi iau masina asta... Ciobanul n-a comentat nimic pina acum. A treia zi, o Dacie face la fel si iese in decor, facuta varza. Soferul: Am muncit o viata pentru masina asta! La care ciobanul nostru: Daca ti-ai luat masina asa scumpa!Bafta! Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Cum credeti ca ar trebui sa procedeze politia pentru prevenirea accidentelor rutiere?Care masura preventiva credeti ca este mai eficienta? 1) Prezenta politistului la vedere in mijlocul strazii ( consideram ca daca politistul nu este la vedere nu exista in acel loc-nu poate fi in fiecare coltisor cate un politist) 2) Mascarea politistului care poate aparea " din pamant " in caz de nerespectare a legii?Iata suntem in anul de gratie 2010 si nu am vazut prea multe masuri de prevenire in afara indicatoarele "Viata are prioritate!" pe care nu dau doi bani,radare puse exact dupa intrarea in curba si ca rezultat o duba s-a resturnat ca urmare a franarii soferului speriat de radar.Nu dau doi bani ruginiti pe masurile lui garcea din moment ce inca sunt smecheri in rRomania care-mi taie calea doar pentru ca sunt in masinid e teren si altele de lux cu pile la militie,trec pe rosu,etc stiind ca nu ai curaj sa-i lovesti dat fiind valoarea pagubei.Nu dau doi lei pe masurile lui garcea din moment ce unii sunt mai smecheri decat altii iar dreptatea nu este dreptate.Nu garcea sa previna,e tara plina de nebuni inculti cu permise luate pe spaga,apoi eu la pensionarii aia senili care au implinit varsta de 55 de ani le-asi lua permisul pe viata fara sa ma gandesc si fara regrete stiind ca acesta nu este un drept ci un privilegiu,se stie bine ca astia abia mai au reflexe.Si masuri sunt destul dar nu se iau impartial ci diferential,ce camere ? Poate sa mai faca niste smecheri bani cu ele vandute la supra-pret ! Cand vom avea mentalitatea celor din Austria si alte tari se schimba ceva,gresesc platesc dar stiu ca plateste si garcea si alti indiferent cat de smecheri,pana una alta eu de ce sa fiu mai fraier si sa merg cu 10 km/ora can altii o rup ?Si..sa ne faca strazi nu drumuri de tara asfaltate pe care se cheltuiesc sume de bani precum studiu de frezabilitate si alte aberatii,daca nu facea Ceausescu Transfagarasanul si altele in veacul asta doar in vise ar exista acest traseu umitor de frumos,pacat ca s-au pierdut si vieti omenesti acolo destule.O aberam atata cu masuri si alte cuvinte fara rost,nu se face mah nimic,doar se incaseaza bani ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum