Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema Darclee 5

Vizitator Carmen Mironovici

Postări Recomandate

Bună ziua tuturor !

Caut schema pentru Radio Darclee 5, varianta fără pik-up și ECL86 în final.

De curînd am cumpărat un radio de acest fel. Am schimbat aproape toți condensatorii (electrolitici și cei maro-verzi) și funcționează neașteptat

de bine, dar numai pe UL, UM și US.

Pe UUS, ori e defect, ori în zonă nu este nici un post care să emită pe OIRT. Totuși cu Selena B215 se recepționează ceva-ceva foarte slab.

Depanarea nu cred că va ridica probleme mari, dar o schemă clară ușurează munca, mai ales atunci cînd nu ai timp.

Pe net (și pe Forum) este o schemă, dar nu este clară (are rezoluția foarte modestă).

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Daca vreti sa functioneze pe UUS trb sa-l trageti in banda , altfel in banda care a fost facut nu cred ca veti prinde ceva . eu am facut asa ceva ca in atasament . Banda receptionata este cam ingusta 90/104 , asta daca aveti noroc , si ceva posturi nu neaparat in apropiere . In plus trb antena serioasa exterioara , si cu ceva inaltime . Atentie mare la trimerii de 0/12pf , dau probleme mari . Eu iam schimbat si am folosit trimeri cu aer de la o statie de  emisie , de 0/18pf . Merge foarte bine .

Succes .

post-177837-0-62945400-1444550342_thumb.jpg

Editat de vergil
Link spre comentariu

Mulțumesc userilor &Kosmin și &SOLDANCONSTANTIN pentru scheme.

Aparatul are lipsă antena (dipol) interioară pentru UUS.

Care este mărimea (în centimetri) pentru OIRT (65 - 73 Mhz) și pentru CCIR (88-108 Mhz) ?

Cumpăr o astfel de antenă, dacă este originală și completă.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Aici este prelucrarea A/N după schema originală postată anterior :

post-207960-0-67003700-1444550524_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Da , sigur ,am văzut ,numai că ori nu vad eu bine ori rezoluția este foarte proasta si personal nu o pot folosi.Si in plus as vrea sa o printez și nici asta nu am reușit.

Link spre comentariu

Nu e mai simplu sa folositi schema din postul #2 si sa o salvati? (dupa ce dati un simplu click pe pictograma aia, automat va trimite catre postimg.org si acolo inca un click pe poza, ingorati posibile reclame si salvati poza cu rezolutia cea mai mare) apoi o veti printa dupa bunul plac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări