Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pioneer sa 510

larbaloo

Postări Recomandate

Am acest amplificator defect pe un canal -- tranzistori finali arsi 2sd883a / 2sb773a sanken --- nu gasesc sa cumpar    ----  echivalenti 2sd896 / 2sb776 sanyo--- la fel nu ii gasesc.

Intrebare : se mai pot inlocui si cu alte tipuri de tranzistoare are sa respecte caracteristicile originalilor? ( 2sd825;2sd848;2sb749;2sb758 -- bineinteles ca nici pe astia nu ii gasesc)  -- sau poate stie cineva si altii.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• larbaloo

8

• adydep

5

• zal

4

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Multumesc Andrei, am cautat si am gasit acesti tranzistori, dar pe datasheet au valoarea vcbo de 100 fata de 120 la cei originali -- ?? problema , sau nu?

Oricum este o optiune , poate mai stie cineva si alte tipuri de trz. potrivite pentru amplificatorul meu.

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

+/- 35 v tensiune de alimentare pe etaj final, iar biasul are ca reglaj are un strap in paralel cu o rezistenta de 27 ohmi care se taie(strapul) in cazul ca nu corespunde curentului de mers in gol.(valoarea acestuia conform citirii mele pe schema este de 1,2v masurata in baza trz. q15, respectiv q17??),

In acest caz sa pun un semireglabil in locul strapului pentru a avea ceva plaja de reglaj? sau sa scot si rezistenta si sa pun un semireglabil ( care ar fii valoarea recomandata ?)

help!!

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

Montati tranzistorii pe care vi i-am indicat,apoi masurati tensiunea intre baze,si interveniti numai daca este diferita de 1,2v(mai mica apar distorsiuni la nivel mic al auditiei,mai mare create curentul de repaus si se incalzesc inutil finalii).

Link spre comentariu

Am  cumparat tip 35c/tip 36c , numai ca nu au beta egal 44 cu 110 ( aia de 44 erau ultimii pe stoc , si cea mai apropiata valoare la complementari era de 110)..... ce sa fac?

Sunt la capsula to 247 , banuiesc ca sunt in aceeasi pozitie bce ca si originalii!

Domnu Zal,, anyone.... help-me please... ca mai am o ragalie rotel ra 550 de rezolvat ,dar voi deschide alt topic!

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

Întîi să-i verifici să nu fie pocnitori. Au apărut mai multe tipuri care iniţial erau în capsulă TOP3 în capsulă TO247.

Nu are mare importanţă diferenţa aia de beta, eventual măreşte polarizarea la peste 550mVbe, spre 600 (din rez serie cu diodele).

.............

Hai şi cu răgălia. :)

Link spre comentariu

Multumesc din suflet tuturor celor care s-au implicat -- am montat trz-urile si merge frumusel , va astept pe celalalt topic despre Rotel ra 550 !

Editat de larbaloo
Link spre comentariu

Nu am mai facut nimic , deocamdata , sunt obosit -- ma culc dar sper ca maine dupa ce vin de la servici sa fiu in stare sa mai fac ceva masuratori (sper ca nu va fii nevoie sa fac reglaje)

am folosit amplificatorul la maxim cam 20 de minute( dupa care am oprit ca este tarziu si stau la bloc) si nu s-a incalzit deloc trz. finali

Oricum doream sa pun si niste poze ( piticul asta de pioneer sa 510 arata intr-un mare fel, si eu acum am doua --- puse unul peste altul in functiune vu-metrele iti ia ochii) 

Am sa incerc sa va tin la curent,,, --- inca o data multumesc si va poftesc sa postati pareri si la rotel ra 550.

PS. Domnu Zal la care diode faceati referire ?    "" eventual măreşte polarizarea la peste 550mVbe, spre 600 (din rez serie cu diodele)""

Link spre comentariu

Diodele din schemă, cea normală, gen 1N4148 şi cea compusă din trei joncţiuni, care e superdioda propriu zisă şi e montată pe radiator. Cu ele sînt înseriate rez şi ştrapul de reglaj fin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări