Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme amplificator 180w cu tranzistori TO3

roscatu

Postări Recomandate

Verifica fiecare tranzistor in parte, cu aparatul de masura pus pe pozitia "dioda"....intre  emitor  si colector nu ar trebui sa ai vreo indicatie cu aparatul mentinut PE  ACEEASI  SETARE  (uneori vei avea afisata - pentru scurt timp - o valoare de peste 1000, apoi nicio indicatie). 

domnu` moderator ,  va  rog  sa  ma  iertati  ca  sint  atit  de  obraznic ,  insa  ar  fi  bine  daca  ,  mai  intii  de  toate ,  ati  invata  dvs  cum  se  masoara  corect  un  tranzistor  bipolar ,  iar  abia  dupa  aceea  ati  da  sfaturi  novicilor  in  domeniu .  pentru  conformitate ,  colector -emitor  se  masoara  CORECT  absolut  intotdeauna  cu  multimetrul  setat  pe  ohmi , anume  pe  domeniul  maxim  disponibil ... :rzb

Link spre comentariu

Pai eu am efectuat acelea masuratori si am intre 500 si 700mv pe diode si nimic pe ohmi adica pe e-c si c-e. dar la 2n uri am ceva rezistenta de la 30-60 MOhmi si unu care are undeva la 400mOHmi

Link spre comentariu

la 2n uri am ceva rezistenta de la 30-60 MOhmi si unu care are undeva la 400mOHmi

incearca , totusi  ,  sa  fii  mai  atent  in  postarea  informatiilor .  Mohm  inseamna   megohmi ,  adica   indicatia  x  10  la  puterea  a  6 a  ,   iar mohm   inseamna   miliohmi ,  adica  indicatia  x  10  la  puterea  minus 3 .  ceea  ce  ai  scris  tu  in  citat  e  echivalent  cu  faptul  ca  acel  UNU   are  o  rezistenta  colector-emitor  de  0,4 ohm ...ceea  ce  inseamna  ca  tranzistorul  tau  este  sirma  pentru  covrigi ... :rade:

Link spre comentariu

nu-ti recomand sa probezi pe boxa doar cu prefinalii. s-ar putea sa crape rezistentele de 100 ohmi. mai bine montezi bd 239(tip41-q6), bd240(tip42-q7) in locul prefinalilor si o pereche bd 249(2n3055), bd 250(mj2955) in locul finalilor. verifici la rece rezistentele de 100 de ohmi de la prefinali si pe cele de 0,33 de ohmi de la finali. in serie cu iesirea pentru boxa sau difuzorul de proba, conectezi un condensator de aproximativ 1000u la 63v cu minusul spre boxa(difuzor). alimentezi montajul si masori tensiunea continua dintre plusul condensatorului mai sus amintit si masa, care trebuie sa fie zero. toate aceste operatii le faci dupa ce descarci datasheetul tranzistorilor mentionati si respecti configuratia pinilor fiecaruia. nu te supara, dar daca  nu stii sa masori un tranzistor bipolar, mai bine cumperi un kit gata facut si o sursa adecvata pentru el. intre timp poti sa mai citesti partea introductiva a oricarei carti de electronica, unde sunt relatate generalitati despre functionarea semiconductoarelor. piesele pe care le-am mentionat mai sus, in Bucuresti nu te costa mai mult de 25 de lei. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări