misuraelectronic Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Verifica fiecare tranzistor in parte, cu aparatul de masura pus pe pozitia "dioda"....intre emitor si colector nu ar trebui sa ai vreo indicatie cu aparatul mentinut PE ACEEASI SETARE (uneori vei avea afisata - pentru scurt timp - o valoare de peste 1000, apoi nicio indicatie). domnu` moderator , va rog sa ma iertati ca sint atit de obraznic , insa ar fi bine daca , mai intii de toate , ati invata dvs cum se masoara corect un tranzistor bipolar , iar abia dupa aceea ati da sfaturi novicilor in domeniu . pentru conformitate , colector -emitor se masoara CORECT absolut intotdeauna cu multimetrul setat pe ohmi , anume pe domeniul maxim disponibil ... Link spre comentariu
roscatu Postat Octombrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Pai eu am efectuat acelea masuratori si am intre 500 si 700mv pe diode si nimic pe ohmi adica pe e-c si c-e. dar la 2n uri am ceva rezistenta de la 30-60 MOhmi si unu care are undeva la 400mOHmi Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 la 2n uri am ceva rezistenta de la 30-60 MOhmi si unu care are undeva la 400mOHmi incearca , totusi , sa fii mai atent in postarea informatiilor . Mohm inseamna megohmi , adica indicatia x 10 la puterea a 6 a , iar mohm inseamna miliohmi , adica indicatia x 10 la puterea minus 3 . ceea ce ai scris tu in citat e echivalent cu faptul ca acel UNU are o rezistenta colector-emitor de 0,4 ohm ...ceea ce inseamna ca tranzistorul tau este sirma pentru covrigi ... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 @misuraelectronic: ma incearca un enorm sentiment de umilinta !! Hi, hi, hi! Link spre comentariu
roscatu Postat Octombrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Si pasul urmator ar fi? pot proba fara finali doar cu prefinali ? sau trebuie pus o ramura sau ceva de genu? Link spre comentariu
daniel1972 Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 nu-ti recomand sa probezi pe boxa doar cu prefinalii. s-ar putea sa crape rezistentele de 100 ohmi. mai bine montezi bd 239(tip41-q6), bd240(tip42-q7) in locul prefinalilor si o pereche bd 249(2n3055), bd 250(mj2955) in locul finalilor. verifici la rece rezistentele de 100 de ohmi de la prefinali si pe cele de 0,33 de ohmi de la finali. in serie cu iesirea pentru boxa sau difuzorul de proba, conectezi un condensator de aproximativ 1000u la 63v cu minusul spre boxa(difuzor). alimentezi montajul si masori tensiunea continua dintre plusul condensatorului mai sus amintit si masa, care trebuie sa fie zero. toate aceste operatii le faci dupa ce descarci datasheetul tranzistorilor mentionati si respecti configuratia pinilor fiecaruia. nu te supara, dar daca nu stii sa masori un tranzistor bipolar, mai bine cumperi un kit gata facut si o sursa adecvata pentru el. intre timp poti sa mai citesti partea introductiva a oricarei carti de electronica, unde sunt relatate generalitati despre functionarea semiconductoarelor. piesele pe care le-am mentionat mai sus, in Bucuresti nu te costa mai mult de 25 de lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum