Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv viki led-vc24e16d

ionel sm

Postări Recomandate

Am sonor,imaginea se vede putin daca luminez display-ul,nu am backlight.Am verificat bagheta ,are120 leduri si toate le-am aprins pe rand.Alimentarea lor este de 12v si am vazut pe undeva ca trebuie sa fie 24,7v.Sursa-invertor este model MP24S-CX .Acum nu stiu cum ar reusi sa aprinda 120leduri din 12v sau 24,7v ca n-am desfacut banda sa ma uit la trasee.Mie mi s-a parut ca toate ledurile sunt inseriate.post-201519-0-04824400-1444388903_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionel sm

8

• iuliantv

5

• dan cod

3

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ce ziceti de 9v pentru o bagheta de leduri pe display de 24 inch si merge ok,asa a fost facut,depinde cum sant legate intern,deci e posibil ca tensiunea de 24v sa fie cea corecta,eu as zice sa schimbati dioda ce alimenteaza leduri si condesatorii,depinde cum se formeaza aceasta tensiune de alimentare leduri,daca este cu o mica bobina este posibil sa fie ceva spire in scurt

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

ps daca tensiunea ce alimenteaza bara de leduri trebuie sa fie de 24v atunci condesatorul de pe aeasta bara ar trebui sa aiba un minim 35v,daca aceasta tensiune este de 12v atunci trebuie sa fie condesator de 16-25v 

Link spre comentariu

la ce va trebuie alta bara daca ledurile sant ok,zic sa vedeti modul in care sant inseriate si le alimentati  pe rand si vede-ti unde sant intrerupte trasee, 3-4leduri deodata 

daca are 100v zic ca este un minim 35v acolo as zice undeva la 45v,bine inteles daca bara se alimenteaza doar cu un singur rand de fire + -

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Am alimentat banda cu o tensiune de 14v luata din alta sursa si sau aprins toate ledurile.Tensiunea la sursa mea este 12v indiferent daca este in st-by sau power.Am alimentat un 12v si se aprinde.Ledurile la banda se vod cu lumina din camera foarte .slab aprinse.Am masurat c-am tot in sursa..Sa fie trafo chopper ?.ceva spire in scurtcircuit.Acum nu stiu daca se poate masura secundarul cu un tester de trafo linii,dar eu cand am masurat toate ledurile la tester stinse.Ce sa-i mai fac?

Link spre comentariu

post-201519-0-61281100-1444416590_thumb.jpg  In legatura cu alimentarea leduri am scotocit putin pe net si iata ce-am gasit .In traducere ar fi :Model: MP24S-CX putere 50W 12V3.2A (MAX), cu LED-uri constant 34V / 495ma. Acesta se aplică 18.5-26 inch monitor LCD TV LED de putere      

acum ce parere aveti?

Link spre comentariu

este mult 70-80v  va praji ledurile,deci e clar ca 35v e tensiunea corecta dupa ultimele detalii e clar,fiind diagonala cea mai mare pentru aceasta sursa,atunci este 35v

eu as zice sa sapati in sursa sa vedeti buba,dioda condesator chiar bobina trafo cu spire in scurt,eventual si un tranzistor ceva 

Link spre comentariu

Defectiunea se afla in convertorul DC-DC,care este echipat cu  tranzistorul,circuitul integrat cu rol de controler,si restul componentelor smd din stanga placii-cum apare in poza,acestea fiind piesele de pe partea placata

In aceste poze vedem restul de componente,de la stanga la dreapta,adica-bobina de acumulare, undeva mai in spate-dioda iar in dreapta ei condensatorul paralel pe cupla de iesire leduri,de 34V.Dvs intrebati daca trafo chopper are cumva sipre in scurt datorita faptului ca tensiunea este de numai 12 v.Raspunsul este-nu-.Din trafo chopper se obtine tensiunea de 12v care patrunde in convertorul DC-DC realizat cu componentele mai sus mentionate si se obtine tensiunea de 34v,De asemenea cu acest convertor se realizeaza si functia dimmer .

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări