Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor leduri dupa muzica

Vizitator AlexFL

Postări Recomandate

Mai sa fie, nu are magazinul ala cel mai banal tip de tranzistor... Mai stiu eu unul in Targoviste care se lauda ca-i magazin de componente electronice dar cand intrebi de ceva ( de regula componente comune si des utilizate ) cica, "nu avem asa ceva"...

Poti folosi orice tranzistori mici poti gasi/recupera de prin alte placi, cauta si prin vechituri, nu se poate sa nu gasesti, ori daca nu atunci mergi si cere-le ceva echivalent ca sunt o multime de posibilitati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

17

• maryuss2011

4

• nelugavrila

3

• Baditza Vasy

3

• 2 săptămâni mai târziu...

măi să fie... mivarom, cel mai "iubit" magazin online de p-aici are AN6884 la exageratul preţ de 1 leu şi 25 de bani. LM-uri n-au pe stoc, dar şi alea costă 8 lei pe bucată...serios, fă-ţi cont la unul din magazinele online cotate bine pe forum (e o secţiunea dedicată), şi fă-ţi o listă de piese (mai ales dacă treaba asta cu ledurile ţi-a deschis "pofta" de lipituri, că de obicei cam aşa se întâmplă), ca să nu dai ăia 10-20 de lei transport pe 2 integrate de 1 leu, şi ai dres busuiocul.asta, sau vezi dacă nu mai e alt magazin de piese în oraş. dacă nu stai în Uitaţii din Deal, sunt mari şanse să mai fie unu'... şi dacă tot nu găseşti, aplică soluţia cu comenzile online.da, merg şi tranzistori pnp, dar va trebui să schimbi polaritatea alimentării şi sensul de conectare a ledurilor.sau, şi mai bine, caută pe talkingelectronics pdf-ul cu cursul de iniţiere în tranzistoare, şi citeşte acolo. nu-i nevoie să ştii perfect engleză, merge şi să stai cu un tab deschis pe google translate (nu-l trimit la citit cursuri de facultate pentru că el vrea să facă ceva concret, nu o lucrare de licenţă cu zeci de pagini de integrale!).

Link spre comentariu

Am testat eu AN-urile de la mivarom si-s in regula, testul din clipul meu cu unul de acolo este facut. La cat de ieftine sunt, si cat de simpla este schema cu ele, plus ca functioneaza foarte precis, e pacat sa insisti sa-ti pierzi timpul cu tranzistori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări