Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor leduri dupa muzica

Vizitator AlexFL

Postări Recomandate

Vizitator AlexFL

Ai facutschema asta?'

Posted Image

Si ai facut cum ti-am zis eu? adica ai pus o rezistenta si un condensator inseriate cu baza? Daca da, ce valori ai pus? Si nu in ultimul rand unde se aude sunetul aiurea, fii un pic mai explicit.

Aceeasi schema am facut-o. Am legat de jack o alta mufa jack mama unde bag castile. Sursa de alimentare 3v si un led.

Am incercat si cu condensator + rezistenta dar la fel face + ca intensitatea ledului scade.

Condensator: 1uF

Rezistenta: 1k

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

17

• maryuss2011

4

• nelugavrila

3

• Baditza Vasy

3

Presupun ca atunci cand spui ca sunetul se aude prost, te referi la cel din casti. Este normal sa fie afectat datorita impedantei de intrare a circuitului mici, si ca sa nu se intample asta, iti trebuie un tranzistor cu castig in curent cat mai mare, eventual chiar darlington dar o sa ai nevoie de o sursa de semnal mai puternica, si de alimentare mai mare, si mai este nevoie ca rezistenta aia care sa separe castile de circuitul asta, sa fie cat mai mare, tocmai pentru ca influenta circuitului asupra sunetului sa fie cat mai mica. Este problema tipic intalnita la un circuit asa rudimentar, VU-metrele clasice pe tranzistori se folosesc de un emitor comun pentru a amplifica semnalul primit pe intrare, ceea ce permite o impedanta de intrare mult mai mare, dupa acel tranzistor, exista cei care comanda ledurile.

Link spre comentariu
Vizitator AlexFL

Presupun ca atunci cand spui ca sunetul se aude prost, te referi la cel din casti. Este normal sa fie afectat datorita impedantei de intrare a circuitului mici, si ca sa nu se intample asta, iti trebuie un tranzistor cu castig in curent cat mai mare, eventual chiar darlington dar o sa ai nevoie de o sursa de semnal mai puternica, si de alimentare mai mare, si mai este nevoie ca rezistenta aia care sa separe castile de circuitul asta, sa fie cat mai mare, tocmai pentru ca influenta circuitului asupra sunetului sa fie cat mai mica. Este problema tipic intalnita la un circuit asa rudimentar, VU-metrele clasice pe tranzistori se folosesc de un emitor comun pentru a amplifica semnalul primit pe intrare, ceea ce permite o impedanta de intrare mult mai mare, dupa acel tranzistor, exista cei care comanda ledurile.

Sunetul nu e deranjator dar poate afecta placa audio? Editat de AlexFL
Link spre comentariu

Intentionam sa elaborez putin varianta cu leduri inseriate in colectorul unui NPN asa cum este schema originala cu acea baterie de 12V dar am renuntat pentru ca nu-mi este clar care doresti sa fie efectul, adica spune-mi vrei VU-metru in stilul asta?

Sau vrei doar un led care sa licare in ritm cu muzica?

Link spre comentariu
Vizitator AlexFL

Sa licare toate in acelasi timp dupa muzica, sau sa faca pe rand asa cum fac cele din clipul de mai sus? Da click si urmareste-l ca sa vezi la ce ma refer.

Man, nu vreau vu-metru, vreau o mini orga de lumini. 5 leduri care sa licare in acelasi timp. Sa zicem ca fac si un vu metru pe un integrat . Voi avea aceleasi probleme care le am si acum cu proiectul asta? Adica sunetul se va auzi distorsionat si placa audio va fi supraincarcata?
Link spre comentariu

Ok am inteles, scuze pentru insistenta cu intrebarile dar nu eram sigur.

Pentru ce vrei tu cred ca ar trebui sa mearga cu un emitor comun adaugat in fata tranzistorului de la leduri, cu care poti obtine o impedanta de intrare mult mai mare si deci nu mai afectezi sunetul, dar vei avea nevoie de o alimentare mult mai mare, pentru 5 leduri cat zici tu ca vrei o sa ai nevoie de o alimentare mai mare, macar 12V.

La varianta cu acel integrat bineinteles ca nu vei avea probleme cu afectarea sunetului, acel integrat are impedanta de intrare suficient de mare.

Link spre comentariu
Vizitator AlexFL

Ok am inteles, scuze pentru insistenta cu intrebarile dar nu eram sigur. Pentru ce vrei tu cred ca ar trebui sa mearga cu un emitor comun adaugat in fata tranzistorului de la leduri, cu care poti obtine o impedanta de intrare mult mai mare si deci nu mai afectezi sunetul, dar vei avea nevoie de o alimentare mult mai mare, pentru 5 leduri cat zici tu ca vrei o sa ai nevoie de o alimentare mai mare, macar 12V. La varianta cu acel integrat bineinteles ca nu vei avea probleme cu afectarea sunetului, acel integrat are impedanta de intrare suficient de mare.

Nu-i nici o problema.Multumesc pentru informatii. Revin cu un video test.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări