Vizitator Buruiana Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Pentru Depanatoru: 1. Caldura este aproape intotdeauna un efect secundar al transferurilor de energie. Este un efect principal atunci cand transferul de energie se face prin caldura, lucrul mecanic fiind in acest ultim caz un efect secundar, printre alte efecte secundare (magnetizare, electrizare). 2. Cititi va rog si postarea #89. Pentru cristian_draghiescu: 1. Nu pot sa sustin ca pistonul ar crea energie. Este evident ca nu, nici nu cred ca am spus asta pe undeva. Este doar un mecanism care transforma o forma de energie in alta. 2. De ce ar fi aerul (sau orice alt gaz) dintr-un recipient aflat sub presiune purtator de energie cinetica ? Cred ca este foarte clar ca diferenta de presiune (energia potentiala este o energie de stare, nu ?) este o forma de energie potentiala. In momentul (si doar in momentul) in care eliberez gazul din recipient, energia potentiala se transforma in energie cinetica. Intr-adevar in cazul unei explozii, apare si energia cinetica (sub forma unei unde de soc). Dar daca ati lasa sa se amortizeze acest soc si ati permite pistonului sa se miste doar dupa ce in camera de ardere ar mai ramane doar presiunea, ati avea aceeasi situatie ca si cea din cilindrul sub presiune. Intr-adevar, explozia amestecului carburant aduce un plus de energie cinetica. 3. In alta ordine de idei, P = F / s, unde P = presiunea, F = forta si s = suprafata. Magnetii au F = forta de respingere si, evident, s = suprafata. Deci iaca-ta P. In situatia in care cei doi magneti sunt suficient de aproape, cu polii de acelasi semn fata in fata, apare o forta de respingere. Daca distanta intre cei doi magneti scade, forta de respingere creste, cum bine stim cu patratul distantei . Pentru MLGore: 1. Ati pus, in sfarsit, punctul pe i. Asa este, asta este marea dificultate. Ma gandeam doar ca as putea sa fac de asa maniera ca ecranarea sa piarda cat mai rapid curentii Eddy sau cat mai greu. In functie de care ar fi mai avantajoasa. Deci experimentul . . . Cu alte cuvinte, problema este ,,supapa magnetica". 2. Apropo, nu exista vreo modalitate de a pune ecranul ,,la masa" ? Editat Octombrie 18, 2015 de Buruiana Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 In alta ordine de idei, P = F / s, unde P = presiunea, F = forta si s = suprafata. Magnetii au F = forta de respingere si, evident, s = suprafata. Deci iaca-ta P.Fără supărare, şi totuşi în cazul magneţilor care-i analogia cu definiţia presiunii ?Dacă chiar nu înţelegeţi ceea ce vă spun, nu-i nici-o supărare, intervin oricând cuplăcere pentru lămuriri.Însă dacă continuaţi să-mi răstălmăciţi cele scrise şi să mi le "returnaţi" tocmaimie drept contraargumente, atunci nu vă pot dori decât unica "realizare" posibilă şicu adevărat folositoare pentru dvs., anume înţelegerea şi mai ales interpretarea corectăa legilor fizicii clasice. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Ce trebuie retinut e ca magnetii nu contin nici o energie , forta magnetica e doar o unealta utila in transmiterea si transformarea altor forme de energie in lucru mecanic , tot asa cum e si forta elastica , forta gravitationala , etc . Editat Octombrie 18, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Buruiana Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Pentru cristian_draghiescu: 1. Pai, ce am rastalmacit ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Buruiana:Vă răspund punctual.1. Poate că nu susţineţi explicit, dar totuşi o faceţi în permanenţă omiţândsă precizaţi ce ENERGIE se aplică pistonului în mod concret (cosmică, spirituală,cinetică, etc.).Repet pentru a nu ştiu câta oară că simpla existenţă a unei forţe nu produceenergie !Şi nu-mi explicaţi acum (tocmai mie !) că pistonul doar transformă energiadintr-o formă în alta; eu sunt cel care v-am atras atenţia asupra acestuilucru într-un post anterior (#104).2. Aceeaşi observaţie, referitor la "explicaţia" dvs. legată de energiacinetică a gazului. Chiar nu citiţi ceea ce v-am spus în acelaşi post #104 ?Dacă gazul aflat sub presiune este INTRODUS în cilindru printr-o supapă,atunci vorbim deja de o energie cinetică aplicată pistonului.Pentru ce îmi "serviţi" înapoi toate aceste observaţii ca şi cum ar fi nişteargumente în favoarea teoriei dvs. ?3. In alta ordine de idei, P = F / s, unde P = presiunea, F = forta si s = suprafata. Magnetii au F = forta de respingere si, evident, s = suprafata. Deci iaca-ta P. In situatia in care cei doi magneti sunt suficient de aproape, cu polii de acelasi semn fata in fata, apare o forta de respingere. Daca distanta intre cei doi magneti scade, forta de respingere creste, cum bine stim cu patratul distanteiDe unde şi până unde echivalentul lui "P" în cazul magnetului ?Despre ce forţă vorbim, care sunt direcţia, sensul şi punctul ei de aplicare ?Iar chestia cu modificarea forţei în funcţie de distanţă este exact pe dos,aceasta nu creşte cu patratul distanţei, ci scade !Din nou mi-aţi "servit" propriul argument (îl găsiţi în postările #20 şi #78),dar "modificat" astfel încât să vă convină.Am dreptate sau mă înşel ? Editat Octombrie 18, 2015 de cristian_draghiescu Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Cred ca nu mai este de actualitate subiectul. Deja a fost brevetat motorul in 2012. http://pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO129411%20RO%20129411&iDocId=5557&iepatch=.pdf Valeu, mai este un brevet: http://www.bzb.ro/stire/motorul-viitorului-trecut-pe-linia-moarta-a75392 Editat Octombrie 18, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Sunt de mult convins că este brevetat în sute sau mii de exemplare,sub diferite denumiri, toate având la bază aceleaşi "revelaţii geniale".Pentru cei care nu ştiu, neapărat mai trebuie precizat că acesta NU CERTIFICĂ funcţionalitatea, ci DOAR GARANTEAZĂ PROPRIETATEA INTELECTUALĂ a celui caresolicită brevetarea.Într-o serie de ţări nu sunt acceptate în vederea brevetării propunerile deperpetuum mobile (de orice speţă), de aceea astfel de cereri de brevet sunt"mascate" sub diferite denumiri mai mult sau mai puţin tehnice. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Nici la noi nu se accepta. Ce se vede mai sus este o cerere, fiecare poate cere daca plateste. Cand descrierea va ajunge la un examinator, raspunsul va fi descurajant. Au mai comis-o si examinatorii nostri si au dat brevete pentru ineptii, dar au incasat-o. Link spre comentariu
Vizitator Buruiana Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 (editat) Buun, se poate face o ,,supapa magnetica" dintr-un sandwich facut din tabla subtire de miu-metal si material izolator. Asta ar fi o varianta . . . Cel putin din ce am citit despre curentii Foucault. O a doua varianta ar fi viteza cat mai mica a ,,supapei". Curentii Foucault depind direct proportional de viteza de deplasare a ,,supapei". Pentru Cristian Draghiescu: 1. Se pare ca nu imi cititi postarile sau cel mult le cititi ,,in diagonala". Una am scris eu si alta ati citit dvs. Am scris negru pe alb: cu scaderea distantei intre magneti forta de respingere creste cu patratul distantei, n-am scris nici unde ca pistonul creeaza energie s.a.m.d. Dar . . . 2. ,,Şi nu-mi explicaţi acum (tocmai mie !) că pistonul doar transformă energia dintr-o formă în alta; eu sunt cel care v-am atras atenţia asupra acestui lucru într-un post anterior (#104)." Acel ,,tocmai mie !" ma scuzati, dar miroase a . . . ,,cine mi-s io". Pai nu era cazul sa-mi atrageti atentia din moment ce nici nu am spus asta, etc., etc., etc. . . . Ati transformat o discutie, bazata pe intrebari simple, punctuale, intr-o polemica fara subiect, in care imi raspundeti ,,in bascalie". Si, tot eu, sunt cel care va rastalmaceste cuvintele. 3. Va rog sa nu interpretati cele de mai sus, adresate dvs., drept un atac la persoana ci doar un motiv de reflectie. Continuand sa imi raspunde-ti in acest mod pur si simplu va voi ignora. Editat Octombrie 20, 2015 de Buruiana Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 (editat) Buun, se poate face o ,,supapa magnetica" dintr-un sandwich facut din tabla subtire de miu-metal si material izolator. Asta ar fi o varianta . . . Cel putin din ce am citit despre curentii Foucault. Asta e o intrebare banuiesc, nu? Te vad foarte subtil (alunecos) in exprimari, in mintea ta speri ca_cu ajutorul forumului sa ajungi la o solutie. Probabil ca o sa poti breveta ceva (nu uita asta te costa) dar de functionat ... canci. Mai ai o sansa: aplica principiul lui Edison: Succesul este 99% transpiratie si 1% inspiratie, deci pune mana pe treaba si probabil candva o sa ne razi in nas cat de prosti am fost. Hai bafta! Am uitat, mai exista si electretii, analog magnetilor si combinatii intre magneti si electreti... Gandeste-te la o modalitate de a ecrana forta gravitationala Editat Octombrie 20, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Buruiana Postat Octombrie 20, 2015 Partajează Postat Octombrie 20, 2015 (editat) Pentru marlowe : 1. Alunecos in exprimari ? Forum = discutii. Discutii = dialog (nu monolog, da? ) adica intrebari si raspunsuri. E corect ? 2. De ce as breveta asa ceva ? Ar fi mai util sa o folosesc in uz propriu, eventual si prietenii. Apoi s-ar raspandi. Nu banii sunt motivatia pentru asa ceva. 3. La ce mi-ar folosi sa ecranez forta gravitationala, in acest caz ? Sau sugestia dvs. era la modul general ? Daca era o sugestie la modul general, o interpretez ca pe o gluma. Nu de alta dar ,,ecranarea fortei" (o forta poate fi ecranata ??? ) gravitationale e simpla : se interpune intre Pamant si obiect o tablie de masa (de bucatarie, de sufragerie, etc. ) Editat Octombrie 20, 2015 de Buruiana Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 1. este parerea mea (si vad ca nu numai) 2. prietenii stiu de ce (nu functioneaza) 3. ai interpretat bine, gravitatia era pusa la capitolul glume. Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 . Ce e aia "supapa magnetica"? Presupun ca ar fi un dispozitiv care sa intrerupa liniile campului magnetic. Acestea sunt obligatoriu linii inchise si nu pot fi intrerupte, ci doar deviate astfel incat sa ocoleasca un anumit spatiu. Procedeul se numeste ecranare magnetica. Liniile de camp se inchid prin ecran si ocolesc astfel spatiul interior. Daca ecranul nu este complet inchis, fluxul magnetic trece prin el si nu se obtine un spatiu ecranat. Supraconductorul este un ecran perfect, nici o linie de camp nu trece prin el. Poate fi folosit ca "supapa" daca temperatura sa se modifica in jurul punctului critic. In acest proces, in supraconductor apar si dispar curenti de mare intensitate care produc caldura, iar trecerea din starea normala in cea supraconductoare si inapoi se face cu consum mare de energie. . Cum spuneam mai sus, spre deosebire de arc, sediul energiei potentiale a campului magnetic se afla in camp si nu in sursa campului. Orice deformare a campului magnetic are loc cu transfer de energie. Link spre comentariu
Vizitator Buruiana Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 (editat) Pentru puriu : 1. Ati presupus corect, ,,supapa magnetica" (supapa doar in analogia cu motorul pneumatic) este acel dispozitiv care ar trebui sa ,,suprime" cat mai ,,etans" liniile de camp magnetic intr-o anumita zona, anume zona din apropierea magnetului fix, de asa maniera incat la timpul 2 al ,,aparatului" propus, campul magnetic al magnetului mobil sa nu ajunga ,,in contact" cu cel al magnetului fix. Practic ,,supapa" ar inchide liniile de camp prin materialul propriu, restrangand in acest fel distanta la care cei doi magneti se resping. Este evident ca nu ar restrange distanta la zero, ar ramane un spatiu intre cei doi magneti, diferit de zero, la care magnetii se vor ,,simti" reciproc. Exact ca la motorul termic, daca pistonul ar urca prea sus, nu ar mai ramane loc pentru ca supapele sa se deschida, nu ? Si, implicit, camera de ardere ar avea volum zero. Ceea ce nu e de dorit, nu ? 2. Pentru a scadea cat mai mult energia necesara ,,inchiderii" si ,,deschiderii" ,,supapei" probabil ca aceasta ar trebui sa nu fie in contact direct cu materialul magnetului fix. Ar fi un ,,joc" de ,,jocuri". Probabil ca punerea la masa a supapei ar mai elimina din efectul nedorit al curentilor turbionari. Sau modificarea suprafetei ,,supapei", adica sa nu fie o suprafata neteda (Ia sa va vad, cum sariti la ,,beregata" ideii). 3. Ca si in cazul motorului pneumatic sau al motorului termic, nu m-am gandit la materiale ,,extreme" deoarece acestea presupun eforturi financiare considerabile sau / si complicatii insurmontabile. Pe de alta parte, daca asa ceva va functiona vreodata cred ca va avea un randament foarte mic. Dar, ca si in cazul motorului termic, evident ca se poate perfectiona. Si turbina cu aburi a fost la inceput eolipil. Editat Octombrie 21, 2015 de Buruiana Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2015 Partajează Postat Octombrie 21, 2015 hai sa te iau pe de alta parte ca vad ca persisti in greseli: Aplica legea conservarii energiei la "motorul" tau: tu practic invarti sau ecranezi niste magneti si pentru asta cheltui o cantitate de energie (lucru mecanic), apoi cum pensia mea te astepti sa scoti mai mult decat ai bagat? In orice varianta ti-ai imagina si orice materiale extraterestre folosesti aplica principiul asta si ai rezultatul, adica nimic. La motorul cu ardere interna bagi energia combustibilului si obtii lucru mecanic subunitar ori tu bagi energie cu miscarea/ecranarea/etc a magnetilor si vrei sa obtii mai mult decat bagi, adica tocmai ai inventat perpetuum mobile de speta a 3-a. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum