Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie cinetica sau energie potentiala

Vizitator Buruiana

Postări Recomandate

Cred că nu mai are nici-un sens să pierdem timpul încercândsă demonstrăm credulilor imposibilitatea unor asemenea utopii.Măcar dacă iniţiatorul topicului ar fi fost dispus la un dialogreal, acceptând şi analizând argumentele "contra" ; însă pe acesteale-a calificat în permanenţă ca "nefiind la obiect", răstălmăcindpur şi simplu sensul lor după bunul plac.

Link spre comentariu

Eu sunt singurul moderator aici, iar traficul nu are nici o legatura. Sectiunea a fost creeata de Vasile tocmai pentru ca subiecte de acest tip cu perpetuum mobile apareau periodic, aici se poate batea apa in piua.... aaa pardon, se poate discuta pe subiectul asta, atata vreme cat se evita agresiunile totul este in regula.

PS: Cineva imi spunea candva pe privat o chestie: Educatie cu forta nu exista!

Link spre comentariu

AG, o tot dai cu adminii... n-a facut OP nimic gresit dupa regulament. Un pic brutal in adresare, dar asta e cam consecinta unei lipse pe care nu o voi numi. Sectiunea PM este ca sa se discute despre PM. Altfel, de ce ar exista. Lasa adminii sa decida ce si cum.Mie mi s-a parut interesanta discutia, cel putin pana la povestea cu magnetii.

Link spre comentariu
Vizitator Buruiana

Citind raspunsurile voastre, nu am gasit nici o observatie legata de impulsul initial, cand cei doi magneti ar trebui sa creeze un impuls.

Acesta ar trebui sa fie suficient de mare, in modul, incat tot ansamblul mecanic sa ajunga din nou la starea initiala. 

P.S. Exact ca la motorul termic.   :nas:

Pentru UDAR:

1. Campul magnetic exista tot timpul, manifestarea lui apare doar in momentul in care il pui tu in evidenta. Cu ajutorul piliturii de fier, de exemplu. Daca vei curata magnetul de pilitura de fier, se cheama ca va disparea si campul ? Evident ca nu.

2. In ceea ce propun eu nu exista fenomene de atractie, doar de respingere intre cei doi magneti, unul fix si unul mobil.

3. Este foarte posibil sa aveti dreptate in ceea ce priveste energia necesara pentru interpunerea ciclica a ecranului intre cei doi magneti. 

Pentru Genetix:

1. Superb videoclipul, m-a amuzat. 

Editat de Buruiana
Link spre comentariu

Da , e corect. M-am exprimat greșit . Câmpul magnetic există pentru că liniile de câmp se închid ( de la polul N la polul S în cazul magnetului ) . Voiam să spun că nu generează energie dacă nu se închide prin ceva - altceva , evident decât magnetul care-l generează.

Mai departe e o discuție în care nu intru .  

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator Buruiana

Ia sa vad daca pot sa pun o imagine aici.

Posted Image

Hmm, e destul de bine.

Evident ca ,,fereastra magnetica" poate avea o alta forma. E doar o idee.

Editat de Buruiana
Link spre comentariu

Forta magnetica singura nu poate produce lucru mecanic sustinut ca intr-un motor oricat ne-am juca cu magnetii ... de ce , asa e universul . Pentru ca nu transporta energie ca forta electromagnetica . Tot asa cum e forta electrostatica si gravitationala .

Link spre comentariu

Da stiu ca Buruiana a inceput foarte tacticos, cu intrebari abstracte si aparent fara legatura cu subiectul, dar avea el ceva clar in cap. Uite ca pana la urma am ajuns acolo unde il doare pe el, la capitolul vise frumoase fara "noapte buna". E treaba lui ca vrea sa viseze cu ochii deschisi, dar nu poate pretinde sa fie tratat serios atunci cand vine cu o astfel de prostie pe post de "subiect" de discutie.

Link spre comentariu
Vizitator Buruiana

Daca avem o bobina alimentata de la o sursa de curent continuu, se creeaza un camp electromagnetic in jurul ei. De acord ? Daca deconectam bobina de la sursa de curent continuu, campul electromagnetic dispare (dupa un timp, luand in considerare si oscilatiile). De acord ? Rezulta ca acest camp electromagnetic din jurul bobinei apare doar ca rezultat al unui aport de energie din afara bobinei. 

In consecina, energia consumata pentru creearea unui magnet permanent se manifesta prin campul magnetic din jurul magnetului permanent. Ca sa poata exista acest camp magnetic si sa poata fi sustinut la o valoare cvasi constanta, magnetul permanent ,,cheltuieste" energie. Nu puteti pretinde ca un magnet permanent nu este purtator de energie. Nu este logic. Ca, inca, nu stim cum sa exploatam aceasta energie, este alta poveste. De aceea apar ,,visatori" care incearca (si inca nu au reusit, este adevarat) sa foloseasca aceasta stare de energizare a magnetului permanent.

In opinia mea (care este si cea mai justa,  :dffe  evident, pentru ca este a mea  :dsgfds ) in acest domeniu al transformarii energiei unui magnet permanent intr-o alta forma de energie, totul depinde de impulsul initial. 

Comentariile voastre sunt bine venite dar sa fie la obiect. 

Link spre comentariu

In postul anterior s-au adunat cateva afirmatii "scandaloase" care nu trebuie sa fie asimilate ca atare:

- o bobina alimentata in c.c, nu genereaza camp electromagnetic, ci doar camp magnetic static cu energie ce provine din sursa de c.c. in momentul inchiderii circuitului ;

- la intreruperea curentului, in bobina apare pentru scurt timp un camp electromagnetic cu energie ce provine din campul static ce dispare;

- pentru crearea unui magnet permanent nu se consuma energie decat pentru operatii mecanice si termice. Magnetizarea domeniilor magnetice are loc spontan, la coborarea temperaturii sub punctul Curie. Domeniile magnetice por fi orientate aleator sau ordonat (intr-un camp static) fara consum suplimentar de energie;

- pentru mentinerea unui camp magnetic static nu se consuma energie. Intr-un camp magnetic variabil  magnetii permanenti consuma energie din acel camp variabil (pierderi magnetice) si se produce caldura, chiar daca magnetii nu se demagnetizeaza;

- la un material feromagnetic termenul "energie magnetica" se foloseste pentru a descrie pierderea de energie cand materialul parcurge ciclul major de histerezis, deci este o energie negativa, mica la materialele magnetic moi si foarte mare la magnetii permanenti;

- un magnet permanent poate avea energie cinetica, termica, gravitationala, etc., dar nu "energie magnetica" pozitiva.

P.S. In ciuda aparitiei YouTube, cartile supravietuiesc si raman o sursa de informare valabila.

Link spre comentariu
Vizitator Buruiana

Mosule, cred ca gresesti cand afirmi ca o bobina alimentata in curent continuu nu creaza camp electromagnetic. Static, da, dar camp electromagnetic. Este ,,celebrul" experiment in care se doveste, cu ajutorul unui magnet permanent, ca o bobina parcursa de un curent electric (variabil sau continuu) creaza un camp electromagnetic (Oersted). Deci ?

Wikipedia :

"Sarcinile electrice staționare produc câmpuri electrice; curenții – sarcini electrice mobile – produc câmpuri magnetice.    . . ."

Daca as monta, in doua cutii paralelipipedice, identice ca forma, dimensiune, culoare, greutate si material, opace, o baterie si o bobina intr-una dintre ele si un magnet permanent in cealalta, cum ai putea sa-ti dai seama in care dintre ele se afla magnetul permanent si in care ansamblul baterie-bobina ?

Editat de Buruiana
Link spre comentariu

S-au mai chinuit unii: http://www.scientia.ro/qa/21558/se-poate-transforma-forta-de-respingere-a-doi-magneti-in-cai-putereCercetatorii in domeniul magnetismului si al aplicatiilor acestuia, printre care si A. Einstein, avand cunostinte infinit mai multe/avansate/elevate de fizica si matematica decat "omul nostru" si chiar decat mine, erau/sunt atat de dobitoci inct sa nu poata vedea/face ceva ce va face maretul nostru sclav al credintei, cu ajutorul marinimos al lui d-zo, care a facut lumina nu numai fara masa ci si fara sursa/Soare, si-a potpoit/distrus creatia din cauza noastra si apoi si-a ucis fiul pentru binele nostru: Moise ne-a aratat ca se pot desparti apele, iJOS ne-a demonstrat levitatia/mersul pe apa si teleportarea/urcarea la cer, invierea mortilor, inmultirea pestilor, painilor si vinului, etc.... "Nu uita tot ce sa crezut imosibil sa dovedit pana la urma a fi posibil. iata o energie electrica obtinuta de la mama natura data de Dumnezeu, ca fara el noi nu am fi. Magnetii care sunt pusi fata an fata cu aceiasi poli se resping cu o forta. Cine creaza acea forta?" zice "omul nostru". Acum ca stie cine creaza si forta magnetilor, (de ce dracu nu-l intreaba pe el?), i-au mai ramas de rezolvat doar "motorul magnetic/perpetum mobile si calatoria in timp sau cu viteze supraluminice, restul s-au realizat demult, sunt la indemana tuturor si dau rezultate excelente.Nici eu nu mai stiu sa lucrez cu integrale (si nu numai cu ele), motiv pentru care nici nu le-am amintit, dar stiam ca la asta ar trebui apelat pentru un calcul pe care am incercat fara succes sa demonstrez ca e absolut inutil pentru scopul practic propus.Neprecizand nici o sursa de energie pentru actionarea motorului, e evident ca vor sa obtina energie doar din cea inmagazinata in magneti la fabricatie, lucru imposibil, cum am explicat mai sus, iar ca acumulator rotativ, (daca s-ar reusi un aranjament de magneti care sa permita macar o rotatie), acesta ar putea acumula si reda doar energia consumata la incarcarea/armarea/tragerea, asemanator cu arcul unui ceas/invartireaa rotorului caruia i se opun in permanenta toti magnetii de pe stator, incarcare care s-ar putea face manual cu o manivela sau cu alte mecanisme/motoare, (acumulatorul fiind in acest caz consumator), cu consumul oricarui fel de energie, dar in cantitate ceva mai mare decat cea care se va obtine cand motorul va deveni generator/furnizor de energie mecanica de rotatie. Pentru alte scopuri, aceasta energie va trebui iar transformata/convertita in acel tip de energie cu un "generator" corespunzator.Cred ca aici se fac mai multe confuzii: nici motorul, nici generatorul, nici acumulatorii, nici consumatorii de orice fel de energie nu produc/creaza sau distrug energie: toti o primesc de la o sursa de un anume fel si o transmit transformata si diminuata, mai repede sau mai tarziu in cazul acumulatoarelor, catre alti consumatori si mediul inconjurator, unde ajunge cu timpul/in final, aproape in totalitate sub forma de caldura.a comentat John Flower 1 Junior Sep 12, 2014editat de John Flower 1 Sep 13, 2014

Link spre comentariu
Vizitator Buruiana

Pentru miticamy :

1. Am citit postarea si n-am inteles aproape nimic. 

a) <<. . . aceiasi poli se resping cu o forta. Cine creaza acea forta?" zice "omul nostru". >>  Nu cine, ci ,,ce creeaza acea forta ? " , etc. Ce, nu cine.

2. Nu ati raspuns la intrebare. Cum facem diferenta ?

Si, apropos, majoritatea oamenilor de stiinta, in special din fizica, au recunoscut ca descoperirea unui astfel de mecanism (non perpetuum mobile, o spun clar pentru a 3 - a oara) va fi, in proportie de 90%, apanajul amatorilor. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări