Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce AIDA 32arata viteza memoriei la jumatate?

Vizitator o1vp2003

Postări Recomandate

Vizitator o1vp2003

De ce AIDA32 arata frecventa memoriei la jumatate?Eu am o memorie DDR333 pe care o arata ca merge la 166mhz si una DDR400 pe care o arata la 200mhz.CRE E REALITATEA?Are ceva ca am doua placi de frecvente diferite?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

1

• MifTy

1

• pegas

1

Top autori în acest subiect

mai intai versiunile mai vechi de aida nu au stiinta de "divaisurile" aparute dupa lansarea versiunii in cauza, si ddr nu inseamna ca se dubleaza viteza memoriei, ci ca memoria aia "stie" sa faca transfer de date pe ambele fronturi ale semnalului de tact, nu doar pe cel crescator sau descrescator, cum fac memoriile sdram si edo/fpm... iar castigul de performanta nu e chiar 100%, ci e ceva mai mic... cam 75-80%, functie de calitatea memoriei (latenta'n'stuff)...

Link spre comentariu

sdram inseamna single data front ramddram inseamna double data front ram. deci datele se transfera si pe frontul crescator si pe frontul coboritor.practic, memoria tot la 166/200 sau cit or fi merge. insa nu se mai transfera datele de 166/200 de ori pe unitatea de masura ci de 2x166/200 ori.si in plus o chestie de marketing...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări