Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire tz final linii

vergil

Postări Recomandate

sa vezi si sa nucrezi ori cum defectul va reaparea curind

Se prea poate si asta,dar daca nu a fost schimbat niciodata tranzistorul in cativa ani buni e posibil sa-i fi ajuns cat a functionat!! E doar o problema intrinseca a tranzistorului final poate,nimic altceva!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

15

• dan cod

6

• adydep

6

• mitokadona

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe linga tz final linii ,  am schimbat toti conzii , electrolitici , si cei  nepolarizati , cei de tensiuni mari (din zona sursei si a trafului de inalta )  si alte diode si tz mosfet (din E/W) . Mai aveam putin si il schimbam de tot .Si da , a functionat in formula veche de 4 ani .

Are o imagine superba , de asta nu am vrut sa renunt la el .

Acum sa vedem .

Asta e .

Multumesc .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Salut!...pentru a nu mai deschide alt topic , am sa postez aici.Se poate inlocui tranzistorul tt2140 cu bu808 (dfi sau dfh) intr-un televizor LG?...sau trebuie sa fac un montaj cu doi tranzistori ca la inlocuirea lui bu808.

Link spre comentariu

Nu.BU808 este Darlington,TT2140 (1500v/7a)biporar simplu.Poate fi inlocuit cu BU2508D cu rezultate multumitoare.Totusi personal recomand originalul.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...dar condensatorul de 120microF/400v il pot inlocui cu unul de capacitate mai mare (390microF/450v)?

...dublu plus ceva inca?!?! Nu vad rostul.....!!! Incurca fizic dimensiunea mai mare.....

Link spre comentariu

Am inlocuit tt2140 cu md1803dfi, dar am pus un radiator mai mare.Condensatorul de 120 microF a fost inlocuit cu unul de 150 microF.Traful 6174v-6006e a fost inlocuit cu fbt8656,am inlocuit inclusiv condensatorul de 6,8nF/1600v....toate astea la un tv LG, sasiu MC-019A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări