victor_wts Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 eu cred ca pana la urma vrea doar sa se aplice si la el zicala mult intalnite pe aici "SE AUD BETON" :partyman: Link spre comentariu
widoo Postat Februarie 28, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2007 eu cred ca pana la urma vrea doar sa se aplice si la el zicala mult intalnite pe aici "SE AUD BETON" :partyman:Crede-ma ca am cu ce sa ma laud cat de cat fata de altii (uite-te la poza http://i1.tinypic.com/44glqhg.jpg), dar asta e doar un experiment, nu stiu ce tot aveti cu mine. O sa incerc sa vad ce iese.Chiar saptamana viitoare ma apuc de treaba. Link spre comentariu
cipa_maria Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 hai ca ma bag si eu in seama....si cine iti cara incintele de ciment?? aduci si macara la ele? nu am nimic cu tine personal.. e doar o intrebare stupida :rolleyes: hmm.. ce te face sa crezi asa cu tarie ca 'betonul' va aduce pe drumul cel bun niste chinezarii... ca pana la urma asta sunt...numai bine, spor la treaba.. si la carat ciment :partyman: Link spre comentariu
radue Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Nu are nimeni nimic cu tine si nu cred ca a spus cineva ca nu esti in stare de nimic.Ideea este ca tu vrei sa faci din niste difuzoare proaste boxe bune.Am incercat si ru ceva asemanator; pe bas-midbas am realizat cat de cat ceea ce am dorit, dar la inalte pur si simplu nu am avut cum sa elimin fasaiala aceea din tweeter si modul in care suna tweeterul mi-a cauzat dureri de cap ( care le am de cate ori ascult cel putinc ateva minute la un prag ridicat de distorsiuni ). Cu alte cuvinte din rahat poti sa faci bici, dar nu poti sa-l faci sa si pocneasca. Nu trebuie sa iei nimic in nume de rau din ceea ce am zis eu aici. Succes ! Link spre comentariu
cipa_maria Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Nu are nimeni nimic cu tine si nu cred ca a spus cineva ca nu esti in stare de nimic. Ideea este ca tu vrei sa faci din niste difuzoare proaste boxe bune. Am incercat si ru ceva asemanator; pe bas-midbas am realizat cat de cat ceea ce am dorit, dar la inalte pur si simplu nu am avut cum sa elimin fasaiala aceea din tweeter si modul in care suna tweeterul mi-a cauzat dureri de cap ( care le am de cate ori ascult cel putinc ateva minute la un prag ridicat de distorsiuni ). Cu alte cuvinte din rahat poti sa faci bici, dar nu poti sa-l faci sa si pocneasca. Nu trebuie sa iei nimic in nume de rau din ceea ce am zis eu aici. Succes ! am ras 5 minute intr-una... eu cred ca pocneste o data :smt005 si ce problema ai avut cu tweterele de fasaiau? ca doar reda frecventa.. atat nu produc si altele noi (cel putin teoretic)... Link spre comentariu
radue Postat Martie 1, 2007 Partajează Postat Martie 1, 2007 Numai odata ca dupa aia se face in ceea ce era :smt005 Ce am vrut sa zic e ca o poti face ca sa arata ca una care sa vrezi ca suna si bine, dar cand o auzi cum suna nu-ti mai trebuie.Exista o diferenta intre tweetere iefine si un driver serios. Defapt chiar mai multe si foarte evidente. In primul rand sunt distorsiunile, care sunt destul de mari comaprativ cu driverul ( ma refer la distorsiunile armonice ale difuzorului ): ca sa-ti dau un exemplu pe tweeterele alea ieftine ieseau in evidente foarte mult inaltele spre deosebire de drivere, dar aveau aceeasi dB.SI fasaitura aceea era data de un varf in frecventa in zona de 13-14 kHz, si dupa aceea nu mai era nimic. A trebuit sa dau +20 dB la 18 kHz ca sa sune la fel de sus ca si driverul. Deci diferenta e mare. Nu mai zic si de cat de rezistente erau; nu ca ar fi o diferenta mare rezistenta ( nu ma refer al proprietatea fizica ) pt ca nu-mi place sa ascult exagerat pe inalte, dar la puteri meri se aude diferente. ( ala mic saracu se chinuie de nu mai poate si driverul nu are nici o problmea, chiar si la semnal distorsionat faorte puternic - am facut un test nu altceva :yawinkle: ). Link spre comentariu
widoo Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 hai ca ma bag si eu in seama....si cine iti cara incintele de ciment?? aduci si macara la ele? Chiar e o intrebare stupida! Daca nu ai citit, am precizat la inceputul postului ca incintele au 8litri fiecare si chiar daca le "captusesc" cu beton , eu nu cred ca or sa fie asa grele. Maxim 5-6 kg o sa aiba una.inca nu stiu exact cat de gros sa fie stratul de beton, eu ma gandeam intre 1cm -1,5cm. Sunt constient ca o sa scada si volumul, dar sper sa sune bine totusi. Link spre comentariu
AlpHso Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 widoo eu am lucrat intr-o fabrca unde se construiau prefabricate din fibra de sticla cu beton.La ce vrei tu sa faci i-ti trebuie aproximativ 1 metru patrat de perete la grosimea de 1-1,5 cm pentru fiecare incinta in parte si din experienta i-ti spun ca o sa aiba o greutate de cel putin 10 kg. Tu incearca si o sa te convingi singur in primul rand ca sunetul nu o sa se schimbe prea tare avand in vedere ca difurile sunt chinezarii iar in al doilea rand o sa vezi ca te cam dor mainile cand o sa vrei sa le muti. Link spre comentariu
radue Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Eu iti recomand ca daca tot vrei sa elimini acele posibile rezontate pe care le obtii din incintele normale, ai putea sa incerciurmatorul lucru:folosesti mdf si pal in modul urmator: lipesti o palca de mdf/pal intre 2 de pal respectiv mdf si ceilalti pereti ii faci din materialul pe care l-ai facu la peretele din mijloc; in aceasta modalitate poti sa faci toti peretii, dar vei obtine o cutie destul de voluminoasa...aceasta metoda de faut peretii se pune in aplicare la boxele de tip bookshelf, din gama hi-fi; poti sa folosesti si altceva in afara de pal, dar am spus de pal pt ca e destul de accesibil. Sau fa rost de pal de 1" grosime si fa acolo niste cutii. Sigur nu o sa ai probleme. :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum