Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte din beton ! ! !

widoo

Postări Recomandate

Am doua boxe mici de 8litri fiecare pe care pot sa experimentez. Vreau sa le modific. Nu stiu cum sa fac: ori sa le lipesc pe interiorul peretilor incintelor placi de rigips ori sa ma apuc sa fac o "pasta" de beton si sa "captusesc" peretii.Nu stiu ce material ar trebuie folosit pentru a realiza betonul si cu cata apa va trebui amestecat.Va rog sa ma ajutati!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• widoo

7

• radue

3

• cipa_maria

2

• ice_shadow

1

Top autori în acest subiect

Deja au 8 litri incintele! Daca pui pe interior mai pierzi din volum si mai ramai cu vreo 5-6 litri. S-apoi in volumul asta merge un dif de 5"-6", deci joase nu prea o sa ai cine stie ce. Parerea mea daca tot vrei sa te apuci sa experimentezi asa ceva, sa incerci cu o incinta ceva mai maricica ~20l. :partyman:

Link spre comentariu

Oricum eu am difuri de 5'' pe ele si vreau sa scot ce e mai bun din ele. Stiu ca nu o sa am cine stie ce bass, dar daca fac schimbarea asta cred ca o sa cresca bassul. Am auzit doua monitoare de studio Genelec (din beton) si am ramas uimit ce bass putea sa iasa din difurile pe care le aveau (tot de 5''). Dar daca as pune rigips sau beton pe exteriorul peretilor ar mai avea acelasi efect?

Link spre comentariu

Cu betonul e problema.... nu stiu daca va rezista la socuri... plasa de buzau nu ai loc sa pui.... ca sa legi betonul... plus ca va fi pe un strat subtire turnat...si este foarte posibil sa nu faca priza...si sa ai surpriza sa iti cada peretii :) ...si oricum in timp sigur se va fisura de la socuri...daca nu se va sfarama....

Link spre comentariu

Salut. daca vrei sa obtii acel effect cum iese si cu beton eu te sfatuiesc sa faci incinta din mdf. Faci 2 pereti si intre ele bagi nisip fin asa vei obtine aproape acele efecte ca si cu beton. Totusi eu te sfatuiesc sa folosesti pal sau mdf simplu si cat mai gros.

Link spre comentariu

Nu sunt nici pe departe!! Sunt cumparate de la Kon, difuzoarele sunt Bluetech, dar eu vreau sa scot ce-i mai bun din ele. N-am bani de Beyma sau Visaton.

Atunci, ingroapa-le in beton! De tot!Ce te face sa crezi ca o incinta de beton le va ajuta in vreun fel? :rolleyes:
Link spre comentariu

Nu sunt nici pe departe!! Sunt cumparate de la Kon, difuzoarele sunt Bluetech, dar eu vreau sa scot ce-i mai bun din ele. N-am bani de Beyma sau Visaton.

Atunci, ingroapa-le in beton! De tot!Ce te face sa crezi ca o incinta de beton le va ajuta in vreun fel? :rolleyes:
Pt. brand dom'le! Sanatate curata sportul! :smt003
Link spre comentariu

sunt curios ce grosime ai ales pentru pereti si cum o sa etanseizezi difuzorul etc si mai ales greutatea unor boxe 10Wpentru prepararea betonului nu e mare lucru.. folosesti multibat ca e mai bun .. pui si putin nisip si apa pana se moaie, nu stii sa faci un namol?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări