Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat westwood wf458t nu incalzeste apa

stefanpecsi

Postări Recomandate

Buna stimati prieteni depanatori!Am o masina de spălat westwood wf 458t,si de o vreme nu incalzeste apa,rezistenta,termistatul e ok,pe placa un tranistoras care da comanda la releu,de fapt numai două picioruse e legat,ca dioda era ars.Din cip iese tensiune care ar merge spre comanda tranzistorului la releu.Stie cineva unde pot gasi un manual de utilizare sau chiar si o schema electrica?Nu merge încălzirea numai la ultima pozitie,la clătite,sa fie cipul de vina?Multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• stefanpecsi

2

• bobo

1

Acolo s-a produs cumva vreo conturnare din cauza umezelii ? Fiindcă se poate să fie afectat și conținutul memoriei, dar trebuie bine verificate înainte de toate restul componentelor, eventuale contacte imperfecte, cablaje corodate...

Link spre comentariu

Schemele modulelor electronice de mașini de spălat nu cred că le vei găsi, de obicei se găsesc doar schemele electrice ale mașinilor, modulul electronic nefiind detaliat.Așa că depanarea lor se poate face doar prin măsurători comparative și pe baza logicii de funcționare a programelor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator marsika

Am si eu aceeasi problema cu o masina de spalat Electrolux ews10470w. Nu mai incalzeste apa. Am verificat rezistenta si e moarta. Am zis sa verific si tensiunea pe rezistenta si, surpriza, 40v. Am pacalit-o pana la urma prin scoaterea intrerupatorului din priza in plin program de incalzire. La reintroducerea in priza am avut 215v pe rezistenta. Ma pregatesc sa caut rezistenta de schimb, dar ma ingrijoreaza acea tensiune mica pe rezistenta.E normal sa fie asa daca rezistenta e arsa? Masina are comenzi electronice. Multumesc.

Editat de marsika
Link spre comentariu
Vizitator marsika

Multumesc pentru raspuns. Oricum vreau sa scot rezistenta ca sa stiu ce sa cumpar deaorece daca dau cautare pe net dupa codul masini gasesc ca rezistenta de schimb are 1750w, in timp ce pe rezistenta masinii are 1950w.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări