Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune

Vizitator Xanderz

Postări Recomandate

limitarea temperaturii tranzistorului element de reglaj serie la 1000C

Domeniul temperaturilor de funcționare: 00-700C

Renunta la acestea doua . Ai copiat gresit , sau cine ti - a furnizat cerintele a gresit ( sau preluat gresit ) la randul lui . Poate ar fi bine sa ceri lamuriri , pana si exprimarea unor valori de temperatura e defectuoasa . Cred ca ar trebui taiat un 0 , si specificat grade celsius . C nu e destul ... mai poate insemna si altceva ... capacitate etc . " 0 " grade celsius e suficient un singur zero , doua consecutive nu stiu ce inseamna . Ma rog , parere personala ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

23

• gauss

4

• Marian

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Nechita Roberto

Aveti dreptate, nu am fost atent. Acel ultim 0 dinainte de C era semnul pentru grad care a devenit la copierea din document 0. Este vorba de limitarea temperaturii tranzistorului element de reglaj serie la 100 grade Celsius si domeniul temperaturilor de funcționare in intervalul 0-70 grade Celsius.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Lioara Tănase

Buna ziua . Am de realizat un stabilizator de tensiune cu urmatoarele specificatti

1) Tensiune de iesire reglabila in intervalul: 15 V

2) Element de reglaj serie

3) Sarcina la iesire: 75 ohm

4) Protectie la suprasarcina (limitarea temp. pentru tranzistorul regulator serie la 120*C si a curentului la 0.5A)

5) Domeniul temp de functionare: 0-70*C

Am realizat schema in orcad, dar am inatmpinat dificultati in realizarea simularilor. Simularile de care am nevoie sunt urmatoarele:

1)rezistenta de iesire mai mica de o.1 ohm

2)randamentul

3)protectia la scurtcircuit

Link spre comentariu

Cred că a postat simultan pe mai multe forumuri, altfel nu se explică lipsa de interes a iniţiatoarei....dar ne-am obişnuit cu astfel de abordări.

P.S. ....Nicule, dacă ai ceva de zis, spune-o clar, fără texte barate şi apropouri mai mult sau mai puţin voalate.

Ştii că nu-mi plac miştourile inutile...

Editat de validae
Link spre comentariu

Ce e inutil ? Am tradus cerintele enuntate si atat si asteptam un raspuns. Am muscat-o, asta e.

In rest ramane cum stim cu totii.

Promovezi un user nou, care nu poate posta decat cu aprobarea moderatorului, adica a ta si imediat mai jos mai faci un post, cu orice pret, nu conteaza ca e vreo clona amorfa lipsita de interes.

De ce a aparut postul ? Stim cu totii.

In alta ordine de idei, daca tot sunt singurul user de pe acest forum care nu si-a putut lua nick-ul inapoi, banat oricum la misto, fara injuraturi si alte chestii eroice, ai putea sa te adresezi cu nicul care este. Ai vazut ce mai tarantela a facut alt coleg, de-al tau, cand corectorul meu a pus validate unde am scris validae.

p.s.

acu imi dau seama ca de fpt nici nu ai citit ce am scris. Ti-o picat greu la ficat ca era textul barat. Recunosc, greseala mea, nu stiu cum de s-a activat fontul taiat la jumate, chiar nu am dat atentie, pe moment am zis ca e un bug, iar in dreapta ecranului la ultimele postari nu se vedea nimic barat. Recunosc spasit ca am gresit si ai doua like-uri de la mine.

p.s.2

daca fontul barat e interzis ar fi bine sa fie scos din fereastra, poate il mai agata si altii din greseala.

Link spre comentariu

Ai perfectă dreptate, eu am şters postarea considerând că ai tăiat textul fiindcă greşisei enunţul şi voiai să repostezi....nici nu ştiu cum se obţine fontul barat, că nu am utilizat.Dar iniţiatoarea e mai mult ca sigur o studentă care a postat problema pe toate forumurile găsite şi de aceea nu mai dă pe aici.Dacă era unul dintre cei cu clonele, răspundea instant....bolnavii psihic sunt mai activi decât userii normali, probabil caută să fie băgaţi în seamă cu orice preţ.

Şi referitor la numele de user.....acum poţi cere schimbarea lui fără probleme în cel iniţial (Nicul) fără pierderea numărului de postări...

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

765ACB29-ED85-4158-8181-5BD83EEC6E83.thumb.png.a50e98933492aa59a208aed74b79939c.pngSalut, am de facut un stabilizator de tensiune cu ers pentru proiect la facultate.In poza am reusit sa fac doar tensiunea de referinta ,amplificatorul de eroare si reactia negativa, problema insa este ca imi trebuie o amplificare la iesirea din amplificator de minim 100.Ar avea idee cineva cum as putea sa fac si plus daca aveti niste sfaturi pentru proiect ar fi perefct.Multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări