Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune

Vizitator Xanderz

Postări Recomandate

Nu e chiar cu mult mai simplificată dar , din start , lipsește circuitul de protecție la supratemperatură care folosea trei tranzistori în exemplu - circuit pe care urmează să-l adaug .

Am omis generatorul de curent din emitorii diferențialului pe care îl consider inutil deoarece acolo avem oricum o tensiune constantă care , la bornele unei rezistențe constante dă , evident , un curent constant .

De asemenea am omis un etaj intermediar între diferențial și ERS schimbând și structura în acest fel - avem o ieșire pe repetor pe emitor , mult mai stabilă . Dar astea o să le mai discutăm . N-o să mai lucrez în seara asta dar mâine sper să am puțin timp și la serviciu ....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

23

• gauss

4

• Marian

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Xanderz

Eu maine o sa am ore pana pe la 4, dar la fiecare fara 10 pot intra pe forum sa verific si eventual sa revin cu detalii / intrebari. Multumesc inca odata. O seara buna va doresc!

Link spre comentariu

Îmi cer scuze , socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la serviciu și , din motive de lehamite pe care mi-au creat-o niște postări în altă secțiune , cred că mi-am pierdut tot cheful și pentru seara asta . Dar promit că n-o să te las . Două-trei ore de liniște ar trebui să-mi ajungă, mai ales că am modelul acum . Încă o dată scuze, ne auzim curând. 

Link spre comentariu

Sper că azi să reușesc să pun schema . Mâine voi fi ocupat la serviciu până seara ( voi fi plecat respectiv ) . Deci vineri am putea discuta . Îmi pare rău de întârziere . La serviciu sunt chestii neprevăzute și urgente , din păcate . Eu mai sunt în țară inclusiv luni , sper că până atunci ( cel mai târziu ) să finalizăm tot ce ține de mine . 

Ziceai că nu e grabă mare ....Teoretic termenul de două săptămîni ar trebui să curgă din momentul în care v-a dat lista de piese , nu ?

În fine , asta nu schimbă oricum posibilitatea mea de program. 

Link spre comentariu
Vizitator Xanderz

Noi trebuie sa facem schema in orcad/tina + simulari + calculul psf-ului si evidentierea unor curbe pana pe data de 15 Noiembrie. Ar fi de preferat sa pot avea ceva pe care sa-l prezint pana inainte de aceasta data, ca sa vada si profesorii indrumatori in ce stadiu ma aflu. Cat timp pana la sfarsitul lui Octombrie rezolvam schema + calcule si calculele respective, este ok!

Link spre comentariu

Schema e gata , mai am ceva la calcule . Am mai identificat unele probleme legate tot de partea ”didactică” dar le voi evidenția când voi posta ce-am făcut , nu mai vreau să pun tot câte o bucățică . Reamintesc însă - recitind penultima ta postare - că nu te pot ajuta la Orcad . Tina e maximul care pot să-l fac în simulări .

Și tot recitind penultima ta postare precum și poatarea mea de la #50 , mi se pare că suntem în grafic . De unde presiunea ?

Link spre comentariu
Vizitator Xanderz

Nu este vorba de presiune, doar ca nu am mai vazut "activitate" ca sa zic asa ceva pe acest topic si m-am gandit ca s-a intamplat ceva.. Imi cer scuze

Editat de Xanderz
Link spre comentariu

Nu trebuie să-ți ceri scuze . Am promis că nu te las - cât ține de mine . Te rog însă să înțelegi că ( eu cel puțin așa lucrez ) trebuie puțin timp și liniște să rezolvi o temă serioasă - chiar dacă nu e deosebit de complexă. Într-o postare pe forum poți scrie orice prostie - nu-ți taie nimeni capul , dar într-o temă , mai ales a altcuiva , trebuie să fii responsabil. Când ești obosit , stresat , cu lehamite , etc. mai bine stai cuminte . În fine , nu mă justific . 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Nechita Roberto

Buna seara! Am ajuns dupa indelungi cautari la acest topic in cautare de informatii tot pentru un proiect foarte similar la facultate. As fi foarte recunoscator daca mai aveti materialele si le-ati putea urca aici, ar fi un punct bun de plecare in intelegerea mai buna a cum ar trebui sa arate rezultatul final si a putea gasi similitudini cu datele mele de proiectare. Multumesc :)

Link spre comentariu

Eu personal am renunțat între timp la orice participare pe aceste teme . Deci nu te pot ajuta, îmi pare rău .

PS Colaborarea din acest topic nu mai știu de ce s-a întrerupt . Dar faptul că s-a întrerupt e un argument care susține decizia mea.

Link spre comentariu

Inteleg, poate fi o mare bataie de cap furnizarea informatiilor si a explicatiilor, mai ales in mediu virtual si mai este si lipsa de timp. Credeti totusi ca ati mai putetea gasi acele materiale? In speranta ca voi reusi eu sa le interpretez fara sa mai trebuiasca sa va cer ajutorul in vreo privinta.

Link spre comentariu

Multumesc mult! Vad ca este bine explicat in carte si cu formule, ca sa imi pot alege corect componentele pentru caracteristicile mele. Modul de interconectare astfel incat sa obtin acele valori nu stiu exact cum se face.

Aceasta este mai exact cerinta mea:

Să se proiecteze și realizeze un stabilizator de tensiune cu ERS având următoarele caracteristici:

 Tensiunea de ieșire reglabilă în intervalul: 10-20 [V];

 Element de reglaj serie;

 Sarcina la ieșire 1000 ohm;

 Deriva termică < 2mV/0C;

 Protecție la suprasarcină prin limitarea temperaturii tranzistorului element de reglaj serie la 1000C, si a curentului maxim la 0,4A;

 Tensiune de intrare în intervalul 36-40V;

 Domeniul temperaturilor de funcționare: 00-700C (verificabil prin testare în temperatură);

 Amplificarea în tensiune minimă (în buclă deschisă) a amplificatorului de eroare: minim 200;

 Semnalizarea prezenței tensiunilor de intrare/ieșire cu diodă de tip LED.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări