Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Linii orizontale display televizor TECHNIKA 26 "

fratello

Postări Recomandate

Va cer si eu sfatul  : pe displayul TV-ul meu Technika 26" (marca proprie TESCO, nu are niciun alt indicativ ; cu ceva timp in urma, o data cu schimbarea sursei, mi s-a spus ca sasiul ar fi VESTEL 17MB15E-7) am sesizat aparitia unor linii orizontale subtiri, la distante egale, care " altereaza" imaginea. Acestea, in functionare "obisnuita" nu sunt vizibile, fiind mascate prin viteza de schimbare a imaginii. Sunt, insa, mai vizibile pe randurile cu subtitrarea. Liniile nu sunt vizibile insa mereu ; in unele zile apar, in alte zile nu ... nu m-am lamurit daca exista vreo corelatie cu durata de functionare a televizorului in ziua respectiva.

Nelinistea mea este legata de posibilitatea agravarii acestui fenomen ...Ce presupuneti ca ar fi defect ? Panelul ? Sau ceva prin vreun modul electronic ?Multumesc anticipat pentru orice raspuns/sugestie !

Mentionez ca am ceva cunostinte tehnice, am aparat de masura, am si capacimetru (ESR-metru, construit dupa o schema de aici, de pe forum), am si statii de lipit termostatate (vreo 3 buc.), :) , deci ma incumet, daca cineva imi ofera ajutorul, sa incerc remedierea in regie proprie.Nota : Trebuie marite pozele atasate pentru a fi vizibil defectul mentionat (am marcat cu sageti in poza a doua locurile unde apar, pentru a se vedea distantele egale dintre linii).

post-175951-0-47940000-1444068953_thumb.jpg

post-175951-0-23060100-1444069021_thumb.jpg

Editat de fratello
Link spre comentariu

Nu-s expert in LCD-uri dar as zice ca nu-i panelul ci T-CON-ul. Par sa fie niste "desincronizari - delay-uri" la afisarea pe orizontala.

Ar putea fi o linie de date care are modificata rezistenta/capacitatea reala sau parazita micsorata, ar mai putea fi ceva zgomot ce se suprapune peste semnalul de de sincronizare corespunzator liniei respective....etc, dar tine cont ca nu-s expert in LCD-uri si se poate sa spun numai prostii de fapt .....

Link spre comentariu

la un Samsung am patit ceva asemanator dar erau uscati conzii de pe 12v din sursa.incercati prin a inlocui conzii din sursa,poate se rezolva.

totusi,acele dungi apar de cand deschide-ti tv-ul sau dupa un anumit timp?

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns !

"Liniile nu sunt vizibile insa mereu ; in unele zile apar, in alte zile nu ... nu m-am lamurit daca exista vreo corelatie cu durata de functionare a televizorului in ziua respectiva."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări