fratello Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) Va cer si eu sfatul : pe displayul TV-ul meu Technika 26" (marca proprie TESCO, nu are niciun alt indicativ ; cu ceva timp in urma, o data cu schimbarea sursei, mi s-a spus ca sasiul ar fi VESTEL 17MB15E-7) am sesizat aparitia unor linii orizontale subtiri, la distante egale, care " altereaza" imaginea. Acestea, in functionare "obisnuita" nu sunt vizibile, fiind mascate prin viteza de schimbare a imaginii. Sunt, insa, mai vizibile pe randurile cu subtitrarea. Liniile nu sunt vizibile insa mereu ; in unele zile apar, in alte zile nu ... nu m-am lamurit daca exista vreo corelatie cu durata de functionare a televizorului in ziua respectiva. Nelinistea mea este legata de posibilitatea agravarii acestui fenomen ...Ce presupuneti ca ar fi defect ? Panelul ? Sau ceva prin vreun modul electronic ?Multumesc anticipat pentru orice raspuns/sugestie ! Mentionez ca am ceva cunostinte tehnice, am aparat de masura, am si capacimetru (ESR-metru, construit dupa o schema de aici, de pe forum), am si statii de lipit termostatate (vreo 3 buc.), , deci ma incumet, daca cineva imi ofera ajutorul, sa incerc remedierea in regie proprie.Nota : Trebuie marite pozele atasate pentru a fi vizibil defectul mentionat (am marcat cu sageti in poza a doua locurile unde apar, pentru a se vedea distantele egale dintre linii). Editat Octombrie 5, 2015 de fratello Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Nicio sugestie ?! Multumesc ! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Nu-s expert in LCD-uri dar as zice ca nu-i panelul ci T-CON-ul. Par sa fie niste "desincronizari - delay-uri" la afisarea pe orizontala. Ar putea fi o linie de date care are modificata rezistenta/capacitatea reala sau parazita micsorata, ar mai putea fi ceva zgomot ce se suprapune peste semnalul de de sincronizare corespunzator liniei respective....etc, dar tine cont ca nu-s expert in LCD-uri si se poate sa spun numai prostii de fapt ..... 1 Link spre comentariu
ovy83 Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 la un Samsung am patit ceva asemanator dar erau uscati conzii de pe 12v din sursa.incercati prin a inlocui conzii din sursa,poate se rezolva. totusi,acele dungi apar de cand deschide-ti tv-ul sau dupa un anumit timp? Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Multumesc pentru raspuns ! "Liniile nu sunt vizibile insa mereu ; in unele zile apar, in alte zile nu ... nu m-am lamurit daca exista vreo corelatie cu durata de functionare a televizorului in ziua respectiva." Link spre comentariu
Vizitator dieteticul Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Sursa schimbata este originala? Noua? Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Da, intr-adevar, cam acum 1 an s-a defectat sursa si a fost inlocuita intr-un service. Nu stiu daca este noua si/sau originala ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum