Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMC-uri

dan cod

Postări Recomandate

Asa cum spuneam, e o baterie de 3V rupta in doua.  Vad ca scrie si pe ambalaj, 2xR10. Cei doi elementi de 1,5V erau folositi cu punte la mijloc. Au fost si elementi separati, dar se gaseau mai greu. Cele de 3V se foloseau și în lanterne, se găseau la orice magazin sătesc. 

IMG-20160104-084247954.jpg

IMG-20231009-123304.jpg

Dupa 60 ani, atat mai poate... La mine este de 15 ani. Am primit-o de la colegul Moldovan Aurel, alias kripton. Se observa degradarea etichetei, doar stand degeaba, in punga cu fermoar. Tensiunea pare ca nu s-a modificat, dar hartia etichetei e umeda. Se pare ca procesul de degradare este lent, dar ireversibil. 

Link spre comentariu

IMG-20231009-135218.jpg

Acum 6 ore, validae a spus:

Cred că acolo merg bateriile actuale R14....sau cum s-or numi după standardele noi gen AAA, A, Baby, etc...

AAA sigur nu merge, fara adaptor mecanic, si tare ma tem ca sunt mai lungi, nu incap 2 cap in cap

in spațiul ăla . 

Citat

nu stiam de baterii R10, in lanterna dreptunghiurara din copilarie era una 3R12.

DSC00956.jpg

DSC00955.jpg

La o cautare, am gasit o discutie tot la noi, despre R10

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări