doru3160 Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Asa cum spuneam, e o baterie de 3V rupta in doua. Vad ca scrie si pe ambalaj, 2xR10. Cei doi elementi de 1,5V erau folositi cu punte la mijloc. Au fost si elementi separati, dar se gaseau mai greu. Cele de 3V se foloseau și în lanterne, se găseau la orice magazin sătesc. Dupa 60 ani, atat mai poate... La mine este de 15 ani. Am primit-o de la colegul Moldovan Aurel, alias kripton. Se observa degradarea etichetei, doar stand degeaba, in punga cu fermoar. Tensiunea pare ca nu s-a modificat, dar hartia etichetei e umeda. Se pare ca procesul de degradare este lent, dar ireversibil. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Cred că acolo merg bateriile actuale R14....sau cum s-or numi după standardele noi gen AAA, A, Baby, etc... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Multumesc, nu stiam de baterii R10, in lanterna dreptunghiurara din copilarie era una 3R12. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Acum 6 ore, validae a spus: Cred că acolo merg bateriile actuale R14....sau cum s-or numi după standardele noi gen AAA, A, Baby, etc... AAA sigur nu merge, fara adaptor mecanic, si tare ma tem ca sunt mai lungi, nu incap 2 cap in cap in spațiul ăla . Citat nu stiam de baterii R10, in lanterna dreptunghiurara din copilarie era una 3R12. La o cautare, am gasit o discutie tot la noi, despre R10 Link spre comentariu
PavelR Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Cred că bateriile LR1 (e90) se potrivesc la fix, se gasesc relativ ușor Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Baterii pentru lanterna Pionier, pe vremea aia le spuneau tot asa baterii Pionier. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2023 Partajează Postat Octombrie 9, 2023 Se pot scoate elemenți din actualele 2R10, dar sunt rar găsibile pe la noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum