Barbu Paul Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Aparatul din fotografie are lipsa o placa. Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
yo2mhj Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 In acest caz...cred că odată ajungă donație...sau donator de organe...păcat .. Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Nu e musai, placa aia lipsa era folosită pt. comunicația IEC (gpib est european), funcționează bine mersi și fără ea. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Acum 2 minute, Kosmin a spus: Nu e musai, placa aia lipsa era folosită pt. comunicația IEC (gpib est european), funcționează bine mersi și fără ea. Ii mulțumesc domnului Soldan,mi-a spus același lucru...deci...daca cineva de aici,care are timp,nervi și dorința de a repara aceasta "madaganie" ,contra cost, evident,aștept oferte,daca nu primesc nici o oferta, într-o săptămână o sa plece la mâini mai pricepute...condensatorii cu tantal..pot sa ii înlocuiesc și eu,dar nu cred că este suficient. Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 Am si eu o problema cu un Hioky.O sa postez pozele intai https://imgur.com/a/UWYMpjs Problema este ca am inceput sa am niste dificultati la masurare in sensul ca nu mai masoara,afiseaza aleatoriu ce vrea el.L-am desfacut si pe partea calajului pe care calca palpatoarele de la comutator s-a tocit/uzat placa in citeva locuri....nu stiu daca se vede in poze Ce as putea sa fac ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 De obicei cind încep sa apară canale pe contactele de pe cablaj se cam cere schimbat cu totul. Se mai pot deforma puțin contactele mobile astfel incit sa calce pe alte zone dar nu-i decit o scurta aminare a inevitabilul. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 (editat) Dacă s-a dus stratul de aur de pe suprafața traseelor comutatorului de game, aparatul va avea afișare fluctuantă a valorilor, cel mai supărător e pe domeniul de rezistențe, unde practic nu mai poți obține zero pe domeniul cel mai mic.Sunt și multimetre ce anulează la comandă rezistența de contact a cablurilor de măsură și afișează doar rezistența măsurată, dar sunt mult mai scumpe decât cele ordinare. De obicei la cele ieftine, deteriorarea stratului aurit înseamnă și sfârșitul utilizării aparatului, fiindcă nu te mai poți baza pe el, dar la 30-40 Lei nu e mare pagubă să cumperi unul la un an-doi.... Editat Decembrie 2, 2018 de validae Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 (editat) folie de cupru pentru reparat cablaje dar cred ca va trebui recalibrat aparatul dupa reparatie https://www.aliexpress.com/item/40mm-x-30m-Copper-Foil-Tape-EMI-Single-Conductive-Adhesive-Shielding-For-PCB-Repair/32399222310.html?spm=2114.search0104.3.58.72102c656C2Vl4&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_10890_319_10546_317_10548_10696_10084_453_454_10083_10618_10304_10307_10820_537_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103-10890,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=fbc90d82-25a8-4ab3-9e78-12c7e53ed52f-8&algo_pvid=fbc90d82-25a8-4ab3-9e78-12c7e53ed52f Editat Decembrie 2, 2018 de valivoi Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 (editat) Nu cred ca se mai poate face mare lucru . Lamelele de la rotorul comutatorului au fost prea dure , sau cu un profil al zonei de contact nepotrivit , ascutit in forma de V sau ambutisarea presupus emisferica a fost neregulata . Probabil si ceva uzura ... desi santurile in pistele aurite sant inguste si adanci . Ceva santuri sant si in sticlotextolitul placii de baza ... de obicei nu apar . O acoperire cu altceva e indoielnica , se " ridica " zona pistelor si trecerea de la cablajul gol la acestea va fi anevoioasa ... Poate doar schimbarea lamelelor mobile , cu unele mai late si mai " moi " sa dea rezultate , dar trebuie procurate si sa se potriveasca . Editat Decembrie 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 O sa incerc sa vad daca nu pot shunta anumite trasee peste care a trecut cursorul, ca sa zic asa .Nu e un aparat ieftin dar probabil ca a fost foarte 'solicitat" la munca.M-a mirat si pe mine modul neprofesional in care au fost realizate traseele peste care calca palpatoarele.Am un amic care ma tot bate la cap sa-i pun un comutator cu calit rusesc ca nu are moarte ! In fine,vad ce i-oi face ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 Nu poți pune în loc un comutator ,,clasic,, fiindcă structura acestor comutatoare de game e mai complicată și nu pot fi substituite cu orice. Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 Ma gindeam sa vad daca pot insera un fir subtire de CuAg exact pe unde calca contactul,prin frezarea unui canal .....ma mai gindesc.Aparatul este Hioki 3804 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 Pretul ( aparatului ) ar fi pana in 500 RON ? Nu ca ar fi important ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 2, 2018 Partajează Postat Decembrie 2, 2018 (editat) Nu faci nimic pe cablaj...daca nu e compromis(inca), risti sa-l compromiti tu definitiv cu acele canale pe care vrei sa le faci.Singura solutie viabila, asa cum ti s-a spus, cauti contacte mobile care sa calce pe zona neuzata.La cum am vazut ca arata la interior, n-ar fi o mare problema sa gasesti si sa adaptezi altele. Editat Decembrie 2, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator g_fane39 Postat Ianuarie 13, 2019 Partajează Postat Ianuarie 13, 2019 Va salut, De mai multa vreme detin un UNI-T UT70B defect, aparat ce a fost "dovedit" de cineva cand a vrut sa masoare tensiunea uneii baterii auto...cel putin asa mi s-a spus... Suspectez ca,cel putin, nu a selectat corespunzator domeniul de masura si/sau nu a folosit corect bornele aparatului...rezultatul: multimetrul nu mai afiseaaza nimic pe niciun domeniu. Constatari: -traseu borna COM-10A exfoliat (explodat efectiv,urme specifice vizibile si pe interiorul cacarsei; suspectez inclusiv varianta si mai trista a unei incercari de masurare, in mod gresit, a tensiunii retelei de 220V); -traseu borna COM-mA exfoliat; -sigurantele pe domeniile 10A si mA arse; -U3 (sursa CMOS de 3V arsa = 0V la iesire). Remediate toate defectiunile mentionate insa aparatul e tot nefunctional. Nu am gasit alte componente defecte, nici vizual nici in urma masuratorilor facute pe placa iar singurul asupra caruia nu ma pot pronunta este ES51962Q, in fapt "creierul" DMM. Precizez ca tensiunea furnizata de sursa U3, ce alimenteaza ES51962Q, este 3,3V (nu am gasit varianta originala ce furniza exact 3V) pt domeniile V, Rezistenta, uA, mA si A, fara ca afisajul LCD sa indice ceva. Cand comutatorul domeniilor de masurare este in pozitiile D (jonctiune), Capacitate, Frecventa, Temperatura (C/F), tensiunea sursei de 3,3V scade la 2,5V iar U3 se incinge puternic. Pt restul pozitiilor nu apar manifestarile mentionate anterior. Cu comutatorul de domenii nemontat pe placa de baza, tensiunea de 3,3V nu se modifica iar U3 nu se incinge. Indiferent ca este montat sau nu comutatorul de domenii de masurare/pozitia acestuia sau cu/fara LCD, la apasarea tastei RANGE, tensiunea sursei de 3,3V scade la 1,45V iar U3 se incinge. Sunt electronist de profesie, ce nu mai practica insa decat la nivel de hobby. Rog sprijin cu indicatii privind: -cum pot verifica daca LCD mai este functional si a scapt "agresiunilor" la care a fost supus; -eventuale masuratori/teste de efectuat pt a ma edifica daca ES51962Q mai este functional ,date fiind elementele prezentate, sau si-a dat obstescul sfarsit. Cu stima, George Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum