Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare AMC-uri

dan cod

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Fara dubii,nu e comportament normal.

Amplificatorul pe X nu e liniar,insa cauzele pot fi multiple.Pt inceput,trebuie verificata sursa care alimenteaza finalul X,si vazut prefinalii/finalii in ce stare sunt.Dupa aia verificat forma semnalului aplicat pe X(nu stiu schema la modelul asta,insa banuiesc tot dinte de fierastrau ar trebui sa fie).De electrolitici n-am mai amintit,insa n-ar fi rau de vazut daca sunt in toate mintile pe placa X(pt inceput).

Link spre comentariu

Poate ai noroc sa dai peste ceva cu instrumentul de masura,insa cand pleci la asa drum,e obligatoriu un osciloscop in toate mintile,altfel e cam pe bajbaiala.

Scuze,cred ca am postat in acelasi timp.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

va salut domnilor, am si eu un multimetru M890D defect, am masurat pe scara de 1000Vcc tensiunea in secundarul unui traf. ce alimenta lampile la un tv lcd si din acel moment KAPUT!, aveti idee cam ce s-a ars ?, sau cum sa incep depanarea sa ?, am gasit o schema pe net cu M890D dar nu prea bate cu ce am eu.post-250581-0-28612800-1452182946_thumb.gif

Link spre comentariu

Cum sa masori domne' iesirea invertorului la LCD?!.Bine ca nu te-ai electrocutat,acolo sunt impulsuri,daca aveai MAVO35,pleznea invertorul. Referitor la aparatul dumneavoastra,mai mult ca sigur sa defectat ICL7106,care se afla dispus sub ecran,realizat direct pe cablaj.Multimetrul poate fi depanat,prin intreruperea integratului realizat pe cablaj,de restul montajului,si adaugarea unui soclu,2*20pini pe care montam ICL7106,varianta clasica.Este posibil sa existe si pad-uri unde poate fi lipit direct(la unele aparate este cablajul in oglinda,adica integratul trebuie montat "cu susul in jos"),daca nu trebuie trase 40 de "firicele". La cat de putin costa un aparat nou,mai bine altul. Vedeti ca invertorul e bun,problema-i la lampi.

Link spre comentariu

Daca 7106 se poate schimba eu zic ca merita facut.Si eu cred ca CIul e defect.Si eu am busit un Matrix MDM8145 masurand din greseala o tensiune mare.Din fericire doar ICL7135 s-a busit.Oricum al meu merita facut am dat pe el vreo 800 de lei parca.

Link spre comentariu

mersi fain domnilor !, s-a intimplat din exces de zel, sa fac rost de circuit si am sa revin sa ma ghidati in reparare , cu stima

gasesti la miv......rom icl7106CPL succes

Link spre comentariu

Sunt ok cele de Miv... ? Pretul este dubios de mic. Si eu am nevoie de un 7106 pentru un multimetru v561. As fi comandat de la TME dar nu au pe stoc. Merita cel de la miv... sau mai bine astept sa aduca la tme ?

Link spre comentariu

Sunt ok cele de Miv... ? Pretul este dubios de mic. Si eu am nevoie de un 7106 pentru un multimetru v561. As fi comandat de la TME dar nu au pe stoc. Merita cel de la miv... sau mai bine astept sa aduca la tme ?

eu am luat 2 buc de la ei mai demult 4 ani cam asa ceva si au fost ok acum cine stie

daca nu risti nu stii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări