Vizitator ice187 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Vă mulțumesc pentru lămuriri. Acum sunt complet în ceață. Toate boxele pe care le urmărisem până acum erau pe 4 ohmi. Editat Noiembrie 13, 2015 de ice187 Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Păi nu e cazul. Ideia e că boxele de 8 Ohmi se pot folosi cu orice amplif de pe faţa pămîntului, cele de 4 cu mult mai puţine. Cum boxele se schimbă mai rar ca amplifurile, sînt de preferat unele bune la toate. Dacă găseşti unele deosebite pe 4 Ohmi ar fi păcat să renunţi la ele, le poţi folosi cu ceva mai multă grijă şi le poţi căuta în viitor un amplif capabil. Link spre comentariu
Vizitator ice187 Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Intr-un final m-am decis sa merg pe varianta unor boxe noi, pe care as putea sa le achizitionez in rate, iar mai apoi voi inlocui pe rand si restul componentelor cu ceva mai de soi. Am posiblitatea de a lua o pereche de Dali Zensor 7 la pretul de aprox 2300 lei. Cum ar trebui sa leg aceste boxe la amplificatorul actual? In specificatii au trecuta o impedanta de 6 ohmi. Ar putea aceasta sa fie o problema si pentru un viitor amplificator? Editat Noiembrie 20, 2015 de ice187 Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Valoarea asta încearcă să împace ambele impedanţe folosite azi (4 şi 8). Le legi ca pe oricare alte boxe. Depinde ce fel de amplif va fi cel viitor, de regulă nu e o problemă sarcina de 6 Ohmi şi ptr cele construite mai economic, rămîne valabilă observaţia cu volumul la maxim. Adică un pic mai încet dacă ampliful suportă de 8 Ohmi.. Editat Noiembrie 20, 2015 de zal Link spre comentariu
Vizitator ice187 Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 As mai avea o singura intrebare. Credeti ca aceste boxe ar fi prea mari pentru camera mea sau pentru locul in care vor fi pozitionate? Din lipsa spatiului voi fi nevoit sa le asez destul de aproape de colturile camerei. Am atasat cateva imagini. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Se pot trata colţurile ptr evitarea reflexiilor, dar cel mai important mi se pare forma camerei, la care latura lungă mai scurtă (!) ar trebui rezolvată. Sînt astfel de detalii pe alte forumuri. Boxele actuale sînt ptr montat la înălţime medie. Neapărat un covor pe jos. Editat Noiembrie 22, 2015 de zal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum