Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul Pioneer gmx 722 nu dezvolta puterea nominala

cuza

Postări Recomandate

Buna ziua, un vecin isi a pus tub de bass pe masina si are un amplificator magnat ultra 2000 care dezvolta 130w in punte, eu am pus statia mea(pioneer gmx 722 care dezvolta 240 w in punte) ,la acelasi sistem si am observat ca se aude mai incet cam de ori din auzite,desi difuzorul avea aceeasi cursa, precum la magnat difuzorul vibra da nu se auzea muzica, muzica se auzea ciudat, ba se auzea si ceva k ar fi vibrat.Si nu inteleg de ce statia mea nu se auzea mai tare decat cea magnat, daca este de putere mai mare, si fizic are un radiator mai mare este mai grea.Va multumescAm banuit ca ar fi sursa, si am pus in casa la o sursa industriala 12v 12 a, si am observat, la o variatie a tensiunii pe alimentare cu 100mV tensiunea de alimentare pentru amplificator varia cu 3 V(77-80V)Iar la variatii din alimentare 7-12v mie imi varia 50-80v.Este normal sa varieze asa de mult tensiunea , imi afecteaza puterea de iesire???Sursa este cu tl 494

Link spre comentariu

In general sursele smps din amplificatoarele auto nu sint stabilizate.

Tensiunea redresata din secundarele trafo variind (scazind) simultan cu tensiunea de alimentare.

Cauzele pot fi multiple, nu este de ignorat nici nivelul de atac in amplificator sau spl-ul difuzorului si tipul de incinta folosita.

Link spre comentariu

Pai initial aveam 71V eu am adus la 80V. Dar fie ca am tensiunea 54V fie 80V mi sa parut ca se aude la fel.Ma gandesc sa iau la verificat condensatorii de la intrare is sursa resp de la iesire.Apoi nu stiu ce ar trebui sa masor.Ma pus pe ganduri la o variatie cu 100mV din sursa de alimentare externa tensiunea din sursa smps varia cu 3V. Nu mi dau seama de ce difuzorul vibra dar nu se auzea cum trebuie parca scotea mai jos.Imi este greu sa cred k aveam.frecvente pe nu le auzeam, ori incinta ori statia

Link spre comentariu

Lasa SMPS-ul in pace ca e normal sa scada asa.Din ce spui ,imi vin doua lucruri in minte:

1 Pioneer e un old school cu minim 400mV  la intrare iar Magnatul face parte din rajnitele mai noi cu minim 150mV la intrare,de aici si diferenta de amplificare (daca e)

2 Ai frecventa de taiere setata prea jos la Pioneer iar diful si incinta nu sunt acordate sau nu pot reproduce corespunzator acele frecvente.

Ce difuzor este?

Ce sursa de semnal?

Care sunt setarile de nivel si de frecventa al celor doua amplificatoare?

Cat ai tensiunea la bornele amplificatoarelor cand esti cu ele in forja?

Link spre comentariu

Buna  seara la toata lumea,

Pai casetofonul auto este un JVC 4*50W, cablul ce intra in amplificator este pus pe iesirea de Subwoofer.

Amplificatorul auto Pioneer are toate reglajele la maxim: frecventa joasa, frecventa inalta, gain. Fiind pus pe full range, precum si pe functia de bass boost.

Difuzorul este un Mac Audio

http://olx.ro/oferta/vand-difuzor-subwoofer-mac-audio-ID4cF24.html

iar cutia pare a fi un labirint ceva, dar este facuta de cineva, nu este cumparata.

De asta ma si mir, oare sa coboare pionerul meu prea mult in frecventa??? La magnat din auzite are o frecventa 50-70 Hz Sunetul era altul.

Si la pioneer  am umblat pe la reglaje si tot cam asa se auzea. 

Reglaje interne nu am, decat reglajul tensiunii de alimentare al finalilor,atat

Tensiunea de alimentare din baterie era la 13,4V

Varia pana la 11,9V

Atasez un link pentru a vedea de ce reglaje dispune amplificatorul

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=89745220121216133615.jpg

Link spre comentariu

Incearca cu o sursa de semnal mai puternica(un mixer,cd-player,...) si vezi cu se simte,daca nu,trebuie sa iei la puricat intrarea amp-ului (operationale,condensatori,trasee ,...)

Link spre comentariu

Aparat de masura, iar la oras am un osciloscop vechi cu un spot E0104, si as putea sa injectez frecevnte audio din telefon cu ajutorul unui program ce genereaza frecvente.Insa ar trebui sa fac rost de o baterie auto, o sursa de pc nush daca este de ajunsDin ce imi amintesc masurarea tensiunii de iesire si a curentului de iesire(P=U*I) nu reflecta puterea de iesire a unui amplificator

Editat de cuza
Link spre comentariu

Wow,stai usor. Daca nu ai o alimentare capabila (12-14Vcc, minim 30A) ,nu prea ai cum sa-ti dai seama in conditiile mentionate.

Eu ma referea la semnalul de intrare(audio) ,mai sus.Eu unul nu cred ca sursa de pc va fi de ajuns.Gaseste o baterie auto.

Link spre comentariu

Interesant aparatul tau. Cum procedezi: injectezi cu el 1KHz pe o anumita amplitudine pe conectorul out iar pe conectorul de In masori o tensiune???? Nu mi dau acum seama cu dB carei treaba stiu ca poti lua puterea in functie de ei de ex 30 dBm=1W, 33 dBm = 2W.Parca ar fi 10 log p1 p2

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări