StefanAndrei Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Salut ! Am o sursa mai veche de 460W care am folosit-o in pc meu tip de 1 an ,mergea bine nu avea niciun sunet pana la un moment dat cand a inceput sa scoata un tiuit la inceput se auzea incet acum fasaie asa mai ales cand pc este solicitat. Am desfacut-o m-am uitat prin ea cu ea in priza sa vad ce face asa ,am cautat pe google si cica bobinele fac asa ,am apasat cu ceva pe ele si tot scotea sunetele alea. Eu cred ca sursa asta era la limita ptr pc meu ,normal o sursa dasta ieftina nu scoate atatia W cat scrie pe ea si fiind supra solicitata sa dus ceva prin ea. Deci care ar fi problema ? sa fie doar una din bobine ? si parca cand scoate tiuitul ala merge pc-ul mai greu. Este considerat un defect ? vreau sa o repar ptr ca mai am nevoie de ea sa testez placi de baza .... PC intel q6600 4GB ram hd5670 1GB ddr5 128biti hdd 500gb sata dvd-rw lg vechea sursa 460w (acum am alta de 400w be quiet e6) placa de sunet genius 5.1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 De regula tiuitul acela atesta ca sursa e supraincarcata de consumatori, asta in cazul in care nu are altceva defect. Nu ati precizat brandul sursei. Pentru siguranta in functionare va puteti baza doar pe Seasonic, Sirtec poate chiar si Enermax(unele modele). Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Octombrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) Numai stiu ce marca e oricum pretul ei nu a fost mai mult de 100 lei ,tuitul ala il scoate chiar daca scot sursa si pun decat un hard ,deci e decat sursa si hardul ,parca se aude pe acolo pe la mosfeti. Tiuitul a aparut ptr ca sursa a fost supraincarcata de consumatori cum ai zis ptr ca pc-ul meu avea nevoie de mai multi W fata de cat scoate sursa asta. Vreau sa aflu care piesa e defecta. Editat Octombrie 5, 2015 de StefanAndrei Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Pune mâna și schimbă-i electroliticii și să vezi ce silențioasă va deveni.... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Posibil si ceva condesatori uscati, nu neaparat umflati. Subscriu si eu la marcile surse de incredere. Seasonic face surse pt mai toti producatorii de surse de calculator de "calitate". De ce sa cumpesti una rebranduita si sa nu cumperi direct de la producator....? vad ca deja s-au mai adaugat raspunsuri..... Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Octombrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Mersi pentru sfaturi,o sa schimb condesatorii si o sa revin cu un raspuns. Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Octombrie 6, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2015 Ai avut dreptate cu condensatori ,am schimbat pe unii din ei si numai se aude decat oleaca ,acel coil noise(tiuitul bobinelor) este datorat acestor condensatori electroliticii.....unul din ei era unflat pe partea cealalta la baza ce chestie chiar nu stiam ca se bombeaza si fundul . Multumesc tuturor pentru sfaturi !! Link spre comentariu
lorin Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 Salutare.Ca sa nu mai deschid alt topic, intreb si eu aici. Am un antec ea-430W, si dupa ce am curatat-o de praf sta turat ventilatorul la maxim.Inainte sa o curat, nu avea problema asta.M-am uitat pe placa si nu am vazut vre-un termic.Se ocupa cumva cm6800g si de turatia ventilatorului? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 Cum ai curățat-o, ai spălat-o cu ceva soluții lichide ? Link spre comentariu
lorin Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 (editat) Doar cu pensula.Nici macar cu alcool izopropilic nu am dat.Mai are momente de 1-2 min cand se lasa turatia odata la cateva ore.Sigur am miscat ceva dar nu stiu ce... Editat Iunie 30, 2023 de lorin Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 Verifică atent cu lupa toate lipiturile, componentele cu terminale lungi mișcă-le să vezi dacă au joc în lipituri. Sunt cazuri când pensulele sintetice cauzează descărcări electrostatice dăunătoare.Eu așa am defectat placa de sunet integrată din PC și un integrat ,,junglă,, dintr-un tv CRT, doar dând cu aspiratorul prin ele... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum