joe Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Salut colegi! Am achizitionat de la compania unde lucrez cateva UPS APC/HP/SOCOMEC de medie putere ce au fUnctionat cam 2 ani. S-au casat si le-am achizitionat la pret de deseuri. Cred ca sunt vre-o 300KG. Vreau sa salvez ce se mai poate din acumulatori. Cum as putea sa ii aleg pe cei mai buni dintre acestia? MULTUMESC! Link spre comentariu
one Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Ar trebui sa-i incarci si apoi sa ii descarci pe o sarcina cat de cat constanta (chiar si un bec). Cei care dureaza mai mult sunt mai buni Link spre comentariu
vergil Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) Daca sant cu gel , eu nu cred ca se mai poate recupera ceva . Mare lucru sa se mai incarce vreunul . Numai prin incarcare se poate vedea daca se mai poate recupera ceva . Demontati si recuperati plumbul . Editat Octombrie 5, 2015 de vergil Link spre comentariu
joe Postat Octombrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Da, sunt cu gel. Cred ca o sa-i vand unui centru de colectare, Cu banii diupa ei, incropesc pentru unul din UPS-uri un set de baterii. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Dacă mai au o tensiune rezonabilă (peste 9V oricum) se poate încerca ,,resuscitarea,, prin injectare a câte 5ml de apă distilată în fiecare celulă, cu o seringă și apoi încărcați 12 ore la curent mic. Legat de măsurarea rezistenței interne, în principiu s-ar putea face și cu un ESR-metru analogic care nu are limitator cu 2 diode ,antiparalel,, pe intrare.... Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 8, 2015 Partajează Postat Octombrie 8, 2015 Rezistenta interna depinde de starea acumulatorului, de sarcina, temperatura; se poate calcula indirect: se masoara tensiunea in gol (E), apoi se conecteaza o rezistenta (sarcina) si se masoara tensiunea la borne (V) si curentul consumat (i); rezistenta interna este r=(E-V)/i. 1 Link spre comentariu
one Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Din experienta mea personala va pot spune ca cel mai bine ii aruncati si cumparati unul sau mai multi noi. Si eu am luat de la serviciu unde se inlocuiesc periodic acumulatorii de la UPS-uri si intr-adevar 1 sau 2 din 10 inca mai mergeau, daca sunt folositi intr-o aplicatie gen alimentare pentru proba montaj electronic merg, dar daca vrei sa te bazezi pe ei, cum aveam eu nevoie pentru o alarma, unul nou te scapa de multe griji, inclusiv caratul de la serviciu acasa si apoi la centrul ce colectare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum