radhoo Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 (editat) Daca e folosit cu tubul SBM-20, acest dozimetru poate detecta radiatie Gama si Beta. Dar se pot folosi cam orice tip de tuburi, inclusiv din cele cu fereastra de mica pentru a detecta si radiatie alfa, sau beta de energie mica. Invertorul se configureaza din soft si poate produce pana la 600V , deci cam toate tuburile sunt acoperite. Placa poate fi facuta cu transfer de toner, nu am folosit deloc componente SMD, deci realizarea e extrem de usoara, as zice ca e un proiect de weekend interesant, si are nevoie de foarte putine piese. L-am conceput sa poata fi construit cat mai simplu cu putinta. Detalii de constructie pe blogul meu: http://www.pocketmagic.net/diy-geiger-counter-kit-1-1/ Schema circuitului e atasata, si la fel si HEX-ul precompilat pentru cei ce nu doresc sa aiba de-a face cu codul sursa. Pentru orice intrebari le stau la dispozitie celor interesati. Daca raspund greu, puteti sa-mi scrieti comment si pe blog. Editat Octombrie 4, 2015 de radhoo 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum