Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dozimetru portabil

radhoo

Postări Recomandate

Daca e folosit cu tubul SBM-20, acest dozimetru poate detecta radiatie Gama si Beta. Dar se pot folosi cam orice tip de tuburi, inclusiv din cele cu fereastra de mica pentru a detecta si radiatie alfa, sau beta de energie mica. Invertorul se configureaza din soft si poate produce pana la 600V , deci cam toate tuburile sunt acoperite.

Placa poate fi facuta cu transfer de toner, nu am folosit deloc componente SMD, deci realizarea e extrem de usoara, as zice ca e un proiect de weekend interesant, si are nevoie de foarte putine piese.

Posted Image

L-am conceput sa poata fi construit cat mai simplu cu putinta. Detalii de constructie pe blogul meu: http://www.pocketmagic.net/diy-geiger-counter-kit-1-1/

Schema circuitului e atasata, si la fel si HEX-ul precompilat pentru cei ce nu doresc sa aiba de-a face cu codul sursa.

Pentru orice intrebari le stau la dispozitie celor interesati. Daca raspund greu, puteti sa-mi scrieti comment si pe blog.

post-177864-0-15370800-1443986145_thumb.png

Editat de radhoo
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radhoo

1

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări