Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bazait enervant amplificator IC la conectare sursa semnal la incarcator

th3-razor

Postări Recomandate

Deci dupa cum scrie si in topic...Am ales trecerea de la playerul stock la o tableta + un amplificator pt boxele masinii.Tableta este una serioux iar amplificatorul este realizat cu un ic ta recuperat dint-un player sony auto.La realizarea amplificatorului s-au respectat toate valorile pieselor iar cablurile folosite de semnal ecranate.Problema cu bazaitul enervant este atunci cand conectez tableta la incarcator.In rest se aude super ok si fara zgomote de fundal sau alte chestii de genu.Am incarcat cu mai multe tablete,2 telefoane samsung si mai multe incarcatoare auto tip bricheta...La toate face la fel...Ps:uitasem sa mentionez ca amplificatorul are filtru de deparazitare pe alimentare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• th3-razor

9

• one

3

• validae

3

• George

2

Top autori în acest subiect

Cand pui si incarcatorul la tableta se formeaza o bucla de masa prin minusul alimentarii. Aceea e sursa bazaitului. Pune schema acelui amplificator.

Link spre comentariu

Ok deci revin cu alta chestie dubioasa rau de tot.Ajung astazi la munca si primul lucru pana sa opresc amplificatorul dau pauza la muzica de pe telefon timp in care se auzea ceva radio din difuzoarele masinii... Care e problema ??? unde am gresit ca IC`ul este unul foarte ok pe parte de amplificare fixa.IC-ul este TA8268AH sony xplod iar schema este urmatoarea http://forum.cxem.net/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=95708 adica fix cativa conzi.Pe partea de alimentare a amplificatorului am montat o bobina de filtrare si un c104 ceramic intre bornele cond de 2200uf de la amplif.

Link spre comentariu

Pune o rezistenta pe masa cablului de semnal audio, aproape de amplificator. Ar trebui sa mai reduca din zgomot.

Cel mai bine foloseste un regulator liniar pentru incarcare, un LM7805 cu radiator.

Link spre comentariu

pai si daca pun rezistenta pe masa cablului de semnal audio nu o sa imi scada din puterea semnalului de intrare? si asa ii dau semnal cu telefonu si e destul de slab ca putere...

Editat de th3-razor
Link spre comentariu

Posturile radio sunt detectate prin cablul dintre telefon/tabletă şi amplificator. Brumul supărător apărut când încarci telefonul, este cauzat de sursa în comutaţie a încărcătorului.Soluţia este doar folosirea unui încărcător cu stabilizator liniar, dezavantajul este al gabaritului mare al radiatorului necesar.  Poate ar trebui să luaţi în considerare o soluţie de conectare wireless a telefonului cu amplificatorul. Asta ar elimina neplăcerile cauzate de neadaptări de impedanţă sau detectarea nedorită a posturilor radio....

Link spre comentariu

Totusi explicatia ciudata este ca la un casetofon auto cu intrare auxiliara nu se aude acel zgomot de fond...Deci tot tind sa cred ca nu incarcatorul tabletei este problema ci a amplificatorui.Cel cu intrare auxiliara ce are in plus ???tre sa existe ceva filtrare si pentru asta

Link spre comentariu

Pai simplu deci sa pun problema altfel...O masina un ford mondeo cu radio cu caseta auto ,casetofon din care se scoate mufa de aux in.Casetofonul alimentat la bateria masinii si incarcatorul tabletei de la bricheta masinii iar tableta la incarcat.Aceeasi tableta pe amplificatorul meu merge perfect dar doar atunci cand nu este pusa la incarcat...Cand pun tableta la incarcat se aude acel zgomot in difuzoare.Practic in casetofonul original al masinii tot amplificator cu IC este...

Eu vreau sa alimentez la masina mea amplificatorul de la baterie iar tableta de la incarcatorul tip bricheta.Nu e problema de incarcator ca am incercat cateva nu doar unu...

Link spre comentariu

Ba da, fix incarcatorul tabletei este problema: este in comutatie. Inlocuieste, de proba, incarcatorul original cu un incatcator facut cu un stabilizator liniar, gen 7805, la minim 1A si cu un mare radiator. Si vei vedea diferenta.

Link spre comentariu

Totusi astept o explicatie de ce la alta masina cu aceeasi tableta si acelasi incarcator nu face probleme.Tind sa cred ca este o problema de filtrare semnal intrare amplificator la mine

Link spre comentariu

E posibil să aveți nevoie de un filtru pe alimentarea amplificatorului folosit, fiindcă toate casetofoanele au prevăzut un astfel de filtru.Brumul este cauzat în mod sigur de sursa în comutație a încărcătoarelor de telefon și transmis prin alimentare amplificatorului.

Link spre comentariu

Domnu' ai o bucla de masa!

Cauta pe internet ce trebuie facut in acest caz.

O solutie este inserierea unei rezistente pe firul de masa de la cablul de semnal. Ti s-a mai spus si de ceilalti colegi.

Legat de atenuarea semnalului, da se va micsora pt ca se formeaza un divizor rezistiv intre rezistenta inseriata (10Ω-100Ω) si impedanta de intrare in amplificator care este de minim 10KΩ. Calculeaza tu cit de tare este atenuat semnalul (se va auzi de 1.05 ori mai incet - sa zicem dar urechea nici nu va sesiza).

Daca semnalul de intrare este deja prea mic, oricum iti mai trebuie si un preamplificator la intrare.

Alte solutii:

- alimentarea tabletei cu o sursa cu separare galvanica (probabil trebuie sa o faci tu ca nu am auzit sa se gaseasca de cumparat asa ceva).

- folosirea la intrarea amplificatorului a unor trafuri (doua pt stereo) pentru semnal - solutie scumpa iar trafurile ar putea capta zgomot daca nu sint ecranate bine

- folosirea altui amplificator

- folosirea altei tablete

- si mai pot continua.

Ai primit si mai sus raspunsul sau solutia cea mai buna la problema ta.

De ce nu o testezi?

In materie de filtre pt asa ceva nu exista o solutie universala, deci nu cred ca vei primi o solutie FUNCTIONALA de genul "pune filtru de tipul acesta " ca sigur merge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări