Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema conectare s-video la tv

Blind

Postări Recomandate

Se da urmatoarea "ecuatie": placa video nvidia geforce go! 7300 + cablu s-video-scart (home made, folosind a 2-a schema de conexiuni din http://pinouts.ru/VideoCables/svhs_scart_pinout.shtml pentru ca prima nu functioneaza) + tv cu scart.

Reusesc sa afisez imagine si pe tv, atat ca dual mode cat si clone, insa pe tv am imaginea alb-negru si nu am habar cum sa o "colorez".

Am schimbat tipul conexiunii din default in s-video si in ce conexiune mai era p-acolo....degeaba, tot alb-negru se vede.

Am incercat si pe un tv mai vechi (un samsung din 93) si aceeasi problema o am. Still black and white.

Are cineva idee cum sa "colorez" ecranul tv-ului? (digital, nu cu carioci, vopsea, hartie colorata sau alte modalitati excentrice).

E vre-o gresala in schema de conexiuni cumva?

Cineva mi-a recomandat tvtool, insa vreau sa stiu daca aveti si alte pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

7

• mapostu

3

• pegas

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Care este ''a doua schema''?

Tu trebuie sau sa folosesti iesirea de videocomplex

-pinul 6

sau sa combini semnalele de crominanta si luminata si sa le aplici pe intrarea de scart

http://pinouts.ru/VideoCables/svideo2RCA_pinout.shtml

Pin Name Description

1 GND Ground (Y)

2 GND Ground ©

3 Y Intensity (Luminance)

4 C Color (Chrominance)

5 - -

6 V Composite Video

7 VGND Composite Ground

Posted Image

Link spre comentariu

Scuze, pusesem alt link, acum este cel corect (am modificat si mai sus)

http://pinouts.ru/VideoCables/svhs_scart_pinout.shtml

exact crominanta si luminata au fost combinate, ca la un s-video "vechi" (cu 4 pini) insa degeaba....

LE: Ma bate gandul sa folosesc pinii 6 si 7 de la s-video si 17 si 20 de la scart....nu vreau sa folosesc programe facute de diverse persoane (nu prea am incredere in durabilitate).

In mod normal, in care dintre cazuri este calitatea imaginii mai buna? composite sau crominanta+luminanta (vechiul s-video) ?

Link spre comentariu

Nu le combina televizorul automat cand preia semnalul din euroscart?? Daca nu le combina, cred ca nu afisa imagineaAm facut aceleasi teste si cu alta placa video mai veche, insa cu adaptor euroscart - s-video si a functionat fara probleme (dupa ce am modificat cateva setari)

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Depinde de adaptor. Televizorul nu le combina.De aceea ti-am si indicat modul de combinare prin condensator si acest lucru se poate face in mufa SCART. Ambele semnale trebuie sa ajunga la pinul 20. Crominanta de preferat printr-o capacitate de 470pF-2.2nF.

Link spre comentariu

am un coleg care are 2 cabluri. unul merge a/n, altul color.eu ma gindisem ca poate la cel a/n erau legate masele impreuna, pe un fir, din motive de economie...p.s. presupun ca din setarile computerului e selectata norma tv aferenta.

Link spre comentariu

Eu am o problema asemanatoare: placa video ATI9550, TV conectat printr-un adaptor S-video/RCA.Problema este ca se vede color mai putin ceea ce ruleaza in BSPlayer de exemplu (titrarea se vede dar imaginea este neagra). Daca fac fereastra la player mai mica totul in jur este color..Sfaturi.....

Link spre comentariu

Asta pateam si eu cand dadeam clone ca setare. Daca dadeam dual view si mutam fereastra cu bs-player in "televizor" mi se vedea filmul normal (a/n pentru ca momentan am problema asta pe care sper sa imi fac timp sa o rezolv).Ai cumva aspect ratio diferit pentru fiecare monitor? eu pe laptop am 1280x800 iar pe tv 800x600 sau 640x480, asta cred ca era cauza (defapt o placa video imbecila e cauza, dar in fine)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări