Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare condensatori inseriati/imperecheati

Postări Recomandate

am nevoie de un condensator polarizat de 1800 microfarad 6,3V,  dar magazinul este la 30 km de mine. pot sa leg in paralel un condensator de 1500 micro 6,3V, si 3 de 100 micro 6,3V, respectand polaritatea, sa obtin condensatorul de 1800 micro?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

2

• dorinromeo

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

sigur  ca  da ,  insa  sfatul  meu  ar  fi  altul .  astfel  de  condensatori  se  folosesc  pe  placile  de  baza  ale  pc-urilor .  avind  in  vedere  ca  absolut  toti  fabricantii  din  ziua  de  astazi  produc  condensatorii  electrolitici  cu  toleranta  negativa  ---  ca  sa  faca  economie  de  materiale ,  deci  implicit  de  bani ---  puteti  pune  linistit  un  2200uf / 6,3 volti  ,  sau  si  mai  bine  un  2200uf / 10 volti  ,  evident  daca  aveti  pe  stoc  si  daca  va  permite  locul . 

Link spre comentariu

daca  este  loc  dpv  fizic ,  atunci  merge  oricare  dintre  cele  2  solutii  .  cu  2  de  1000uf   in  paralel  veti  avea  o  capacitate  echivalenta  de  2000uf ,  varianta  care  este  mai  apropiata  de  cei  1800uf  ai  originalului .   cel  de  3300uf  ,  masurat  pe  un  esr-metru  va  indica  aproximativ  3000uf ,  care  va  asigura  un  filtraj  suplimentar  fata  de  cei  1800uf  ai  originalului .  nu  se  strica  nimic ...repet ,  numai  dimensiunile  fizice  conteaza  la  placile  de  baza  de  pc .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări