Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaj simplu MOS

al3xo0o0o0

Postări Recomandate

Salut,

Am nevoie de o schema simpla pentru comanda urmatoare:

Un senzor are la iesire +2V, sau este in gol (high Z).

Cand nu scoate nimic (este lasat in gol), pinul unui led Verde trebuie dus la GND.Cand scoate +2V, pinul unui led Rosu trebuie dus la GND;

Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• al3xo0o0o0

20

• UDAR

17

• validae

7

• daniel_88

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce impedanță de ieșire are când scoate 2V ? Și , foarte important , la 2V curentul intră sau iese din senzor ?

EDIT Sau , și mai bine , pune DS-ul senzorului .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Nu poti face un circuit cu un singur fir, totusi cred ca nu te-ai exprimat bine, si cred ca acel pin este o iesire de +2 V, iar celalalt l-ai omis, fiind legat la masa. O solutie ar fi folosirea unei cascade de 2-3 tranzistori de putere foarte  mica, pana se ajunge la nivelul de polarizare al unui mosfet. Restul e deductibil. Nu stiu cum se comporta operationalii la cc, asa ca nu ma pot exprima in privinta folosirii unuia.

Link spre comentariu

Acela este senzorul practic; intre iesirea lui si GND trebuie pus un montaj:

Cand nu scoate nimic (este lasat in gol), pinul unui led Verde trebuie dus la GND.Cand scoate +2V, pinul unui led Rosu trebuie dus la GND;

Editat de al3xo0o0o0
Link spre comentariu

Oi fi eu mai bătrân sau mai greu de cap ! 

Am priceput că reed-ul e senzorul . Buuuun! Dar tot nu știm ce ”scoate” senzorul , ce e în dreapta lui .

Pentru că povestea cu cei 2 volți sunt din anodul LED-ului e cam așa : Avem 2 volți , facem o chestie care-i pune la masă . Ghici câți mai avem ?

Sau nu LED1 este LED-ul roșu care trebuie pus la masă ? 

Link spre comentariu

OK , de data asta forcepsul a dat rezultate . Ar mai fi de lămurit chestia cu MOS-ul . De ce trebuie musai MOS?

Altfel e simplu ( acum ) . Un lanț de doi sau trei tranzistori (cum s-a spus de altfel deja dându-se o soluție corectă plecând de la o premiză oarecum greșită ) montați ca inversoare succesive . Primul va asigura o impedanță decentă - tu știi cât, că nouă nu vrei să ne spui nimic dar probabil că zeci de kΩ e suficient , ultimii vor avea în colectoare cele două LED-uri ai căror catozi trebuie puși la masă .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări