al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Salut, Am nevoie de o schema simpla pentru comanda urmatoare: Un senzor are la iesire +2V, sau este in gol (high Z). Cand nu scoate nimic (este lasat in gol), pinul unui led Verde trebuie dus la GND.Cand scoate +2V, pinul unui led Rosu trebuie dus la GND; Merci Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Ce impedanță de ieșire are când scoate 2V ? Și , foarte important , la 2V curentul intră sau iese din senzor ? EDIT Sau , și mai bine , pune DS-ul senzorului . Editat Octombrie 1, 2015 de UDAR Link spre comentariu
al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Acei 2V sunt de fapt un pin de pe un led rosu, anodul. Senzorul este unul reed, inseriat. Editat Octombrie 1, 2015 de al3xo0o0o0 Link spre comentariu
al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Am atasat senzorul Editat Octombrie 1, 2015 de al3xo0o0o0 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Nu poti face un circuit cu un singur fir, totusi cred ca nu te-ai exprimat bine, si cred ca acel pin este o iesire de +2 V, iar celalalt l-ai omis, fiind legat la masa. O solutie ar fi folosirea unei cascade de 2-3 tranzistori de putere foarte mica, pana se ajunge la nivelul de polarizare al unui mosfet. Restul e deductibil. Nu stiu cum se comporta operationalii la cc, asa ca nu ma pot exprima in privinta folosirii unuia. Link spre comentariu
al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Am atasat schema in postul anterior. Un pin e GND, celalalt este +2V sau highZ Editat Octombrie 1, 2015 de al3xo0o0o0 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Nu era postata schema cand eu scriam. Link spre comentariu
al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Practic asemanator cu un releu cu 3 pini (NO, NC, COM), cu COM = GND, si fara bobina, cu MOS Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Totuși , care-i senzorul ? Ce face ? Ce-i cu reed-ul ăla din dreapta ? Link spre comentariu
al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Acela este senzorul practic; intre iesirea lui si GND trebuie pus un montaj: Cand nu scoate nimic (este lasat in gol), pinul unui led Verde trebuie dus la GND.Cand scoate +2V, pinul unui led Rosu trebuie dus la GND; Editat Octombrie 1, 2015 de al3xo0o0o0 Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Oi fi eu mai bătrân sau mai greu de cap ! Am priceput că reed-ul e senzorul . Buuuun! Dar tot nu știm ce ”scoate” senzorul , ce e în dreapta lui . Pentru că povestea cu cei 2 volți sunt din anodul LED-ului e cam așa : Avem 2 volți , facem o chestie care-i pune la masă . Ghici câți mai avem ? Sau nu LED1 este LED-ul roșu care trebuie pus la masă ? Link spre comentariu
al3xo0o0o0 Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Nop, alte 2 leduri trebuie sa "vada" starea senzorului reed, nu sunt in schema mea. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) OK , de data asta forcepsul a dat rezultate . Ar mai fi de lămurit chestia cu MOS-ul . De ce trebuie musai MOS? Altfel e simplu ( acum ) . Un lanț de doi sau trei tranzistori (cum s-a spus de altfel deja dându-se o soluție corectă plecând de la o premiză oarecum greșită ) montați ca inversoare succesive . Primul va asigura o impedanță decentă - tu știi cât, că nouă nu vrei să ne spui nimic dar probabil că zeci de kΩ e suficient , ultimii vor avea în colectoare cele două LED-uri ai căror catozi trebuie puși la masă . Editat Octombrie 1, 2015 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum