Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

portavoce premier ES7853

neluelectron

Postări Recomandate

Am o  portavoce pe eticheta din spate scrie electronic sirene premier ES7853-120w.dc 12 v ,placuta electronica este echipata cu doua circuite integrat tda 2003, mai are un releu  pe aceasta placuta ,care este problema in fata unui integrat  sunt trei pini cum ar fi fost un tranzistor dar capsula lipseste sunt urme de fum probabil a explodat acel tranzistor , altceva nu vad ce sa fi fost acele trei sirmilite sunt in linie dreapta  exact cum ar fi fost un tranzistor ,daca ar avea cineva o schema sau poate a reparat cineva asa ceva si stie ce  a fost acolo , placuta amplificatoare este foarte simpla dar problema e ca  ce tranzistor  o fi acesta ,sau sa fi fost alta piesa ,dar nu cred pentru ca are trei picioruse, poate poate cineva sa-mi dea un sfat ceva ....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neluelectron

4

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Angelescu Constantin

Scoate schema după cablaj. Din ceea ce ai postat deduc că ar fi posibil ca acolo să vină montat un ci 7805 pentru generatorul de tonuri al acestei sirene cu microfon.

Link spre comentariu

DA merge  acel tranzistor cred ca comanda releul pentru a se inchide din telecomanda portavocea ,  care are si microfonul si semnalele acustice tip politie  aceasta telecomanda are 4 fire + si - alimentare ,alt fir semnalul audio si al patrulea fir  dupa cum am opservat itorcea o tensiunie care prin tranzistorul acela explodat  cupleaza si decupleaza releul pentru a se inchide si deschide portavocea  portavocea ,fara acel tranzistor  sta numai deschisa deci nu se mai inchide dar functioneaza ,pe firul de alimentare cu tensiunie de 12 v am bagat un comutator ,si cind nu este folosita se inchide din acel comutator cu acest artificiu ,sau modificare ,cum vreti sa o numiti portavocea functioneaza perefect ,sa  auzim numai de bine .....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări