Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinare transformator sudura

oprea_m

Postări Recomandate

Va salut,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu documentatie de specialitate in ceea ce priveste bobinarea transformatoarelor de sudura?

As dori daca se poate un studiu amanuntit in limba romana. Ma gandesc ca au existat autori, poate rusi, care sa scrie despre asa ceva. 

Daca ceva cunoasteti, va rog sa imi dati de stire.

Stima,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• oprea_m

4

• mihaighe

2

• flomar60

1

• yo2.080

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru interesul acordat dar haideti sa nu ne jucam cu cunoasterea serioasa. 

Mi-a trecut prin minte si chiar am si cautat pe Google despre trafo. sudura dar eu doresc carti scrise de ingineri pentru calculul si executia transformatoarelor acestea. Pe Google nu veti gasi vreodata informatii de valoare, ci numai in literatura de specialitate. De aceea am pomenit mai sus de ingineri rusi, de exemplu. Solicit ajutor din partea unor membri mai in etate decat mine, care au studiat astfel de carti pe cand erau de varsta mea. 

Link spre comentariu

Multumesc pentru interesul acordat dar haideti sa nu ne jucam cu cunoasterea serioasa. 

Mi-a trecut prin minte si chiar am si cautat pe Google despre trafo. sudura dar eu doresc carti scrise de ingineri pentru calculul si executia transformatoarelor acestea. Pe Google nu veti gasi vreodata informatii de valoare, ci numai in literatura de specialitate. De aceea am pomenit mai sus de ingineri rusi, de exemplu. Solicit ajutor din partea unor membri mai in etate decat mine, care au studiat astfel de carti pe cand erau de varsta mea. 

Daca nici  prof.univ.dr.ing.Ioan Sora nu ofera informatii serioase si de valoare atunci poate ne dai tu un exemplu de informatii serioase.

http://ro.scribd.com...Electric#scribd

Editat de yo2.080
Link spre comentariu

Este posibil sa fie colegi care detin o astfel de documentatie....desi, slabe sanse,daca pana acum nu au dat un semn....am cautat si eu mult timp o astfel de documentatie explicita dar nu am gasit ....adica o carte sau un manual cu titlu explicit .....sa zicem 'Proiectarea si executia transformatorului de sudura'....

Asa ca m-am apucat de citit....despre transformatoare la modul general ...despre caracteristica cazatoare a trafului care este importanta la traful de sudura....modul de calcul,formule ,tabele cu conductoare....pierderile in gol si in sarcina....randamentul trafului....tot felul de informatii de pe net cu poze de executie ,sectiuni miez, forma miez...aceste informatii au fost filtrate la sange prin prisma a ceea ce citisem inainte!....apoi am luat un miez , am facut un calcul, l-am comparat cu realizari consacrate - cum sunt cele de pe site-ul d-ui Emil Matei- am refacut calculul daca a fost cazul si ....am trecut la treaba!

Bine, toata treaba asta s-a petrecut cu ceva timp in urma!....Cred ca asta e calea de urmat- parerea mea!-ca sa puteti realiza o lucrare de succes....

Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări