Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie de lipit Parkside, cu probleme la temperatura

dorinromeo

Postări Recomandate

As folosi un pistol de lipit romanesc ( Radioprogres )  , cu ansa un pic mai groasa ( 1,5 mm diametru ) , curata si bine stransa in suruburi , sacaz  si fludor cu Pb . Si o pompa buna de cositor . Merge foarte bine ! ( asta in lipsa de scule specializate ... ) . Bineinteles , un pic de indemanare , se obtine prin exercitiu .

P .S . - Parkside e o marca comerciala de prin hipermarket - uri , chinezarii ieftine rebranduite . La ce sa te astepti ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorinromeo

5

• Rx-Tx

4

• dan cod

4

• miron1947

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am si eu o dracie de asta , varful este fixat prin infiletare , daca nu e strans bine se pierde multa cadura pe zona filetata si e normal sa nu faca treaba .

la prima imcalzire din zi trebuie necesita un timp mai mare pentru atingerea temperaturii de lucru

recomand inlocuirea varfului initial cu unul de alama , cu coada mai lunga, filetarea este deja o banaliatate .

Link spre comentariu

am si eu o dracie de asta , varful este fixat prin infiletare , daca nu e strans bine se pierde multa cadura pe zona filetata si e normal sa nu faca treaba .

la prima imcalzire din zi trebuie necesita un timp mai mare pentru atingerea temperaturii de lucru

recomand inlocuirea varfului initial cu unul de alama , cu coada mai lunga, filetarea este deja o banaliatate .

Exista varf de cumparat la miva si e excelent(am pus eu si sunt multumit de el).  HQ-SOLDER01T1

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Nu am incredere absolut deloc nici in Welleman/Weller(desi am lucrat cu ele mult timp, in conditii...acceptabile), daramite intr-un gunoi cumparat din bazarul Lidl! Tot aia de la Lidl aveau bormasini la numai 70 lei, cu variator "virtual" de turatie(adica era doar o rotita de plastic de care invarteai de prost-bormasina de jucarie!!!). 

Recomand Weller WX2-dar atentie-nu garantez fiabilitatea lor, ci doar performanta!

As folosi un pistol de lipit romanesc ( Radioprogres )  , cu ansa un pic mai groasa ( 1,5 mm diametru ) , curata si bine stransa in suruburi , sacaz  si fludor cu Pb . Si o pompa buna de cositor . Merge foarte bine ! ( asta in lipsa de scule specializate ... ) . Bineinteles , un pic de indemanare , se obtine prin exercitiu .

Da, ideal vreo 28 de ani de exercitiu, apoi se pot da jos si SMD-uri cu 128 pini cu ala. Dar timpul costa! Si nu place la pustime, ca nu arata "cool".

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Nu am incredere absolut deloc nici in Welleman/Weller(desi am lucrat cu ele mult timp, in conditii...acceptabile), daramite intr-un gunoi cumparat din bazarul Lidl! Tot aia de la Lidl aveau bormasini la numai 70 lei, cu variator "virtual" de turatie(adica era doar o rotita de plastic de care invarteai de prost-bormasina de jucarie!!!). 

Recomand Weller WX2-dar atentie-nu garantez fiabilitatea lor, ci doar performanta!

Da, ideal vreo 28 de ani de exercitiu, apoi se pot da jos si SMD-uri cu 128 pini cu ala. Dar timpul costa! Si nu place la pustime, ca nu arata "cool".

Cam asa stau lucrurile ... poate ceva ani in plus cu " pistolul " . Destui . A fost scula cu care au lucrat si mai lucreaza multi de pe forum . Ar dura prea mult sa analizam de ce ... si s - a mai facut in " n " topicuri , si de pe Elforum . Are avantaje certe . Si dezavantaje ... Important e rezultatul . Eu am ( si ) un exemplar dintre cele vechi , cu comutator 220 - 110 V . Are carcasa originala . Doar " barele " sant mai scurte , si filetul pentru suruburi majorat la M4 . A " vazut " probabil  mii de anse ... Weller am avut cam tot de- atunci . Diferite modele , si ale job - urilor pe unde m - am perindat , si personale . Mai am si acum . Am folosit cam toate statiile cu pedigree , la marci ma refer . De vreo 15 ani folosesc cu precadere JBC , ma inteleg cel mai bine cu ele . In mod paradoxal , e mai greu de lucrat cu statii de lipit decat cu pistolul . Deprinderile unei lipituri corecte se capata mai greu , si gama de componente care se pot lipi e mai restransa . Ajuta ceva schimbarea varfurilor . In fine ...

P .S . - unele modele de Weller , gen Ws - 80 , au greutati in a functiona cu tensiune mai redusa , gen 190 - 200 V . Mai ales daca in camera e mai racoare ... Am aflat in anii ' 80 , iarna . In cladirea unde activam erau si multe birouri , cu " persoane " sensibile . Resouri si aeroterme cat cuprindea ... led - ul de la Weller palpaia continuu ... nu stabiliza temperatura . Nemtii le - au proiectat pentru 220 V ... In fine ! Iar cat despre pustime , " cool " , mode si trenduri ... ma abtin . Fiecare lipeste ce , cum si cat vrea ... 10 componente intr - o saptamana , sau o suta intr - o zi !

Editat de gauss
Link spre comentariu

cred că mai bine păstrezi carcasa cu variatorul și îi pui alt letcon, dacă al ei e prea slab. Acel ciocan de 80W l-ai putea pune la stație.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

Si cum arata?eu personal nu as face asta niciodata.

Arata ca un condensator cu piciorusele nitel mai lungi iar lipiturile nu se vad de sus.

Iar stilul traditional romanesc este cel mai la indemana, ieftin, eficient si pe deasupra, functional, lasand la o parte "parada modei"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări