George Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 @shambala De curiozitate, stii cumva si ce schema a folosit la acel amplificator? Sau ce valoare avea biasul ca sa imi fac o idee cam ce putere disipa in gol? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Personal, ca incepator, as face un amplificator cu integrate. Ceva gen TDA7294 ca se gaseste pe toate gardurile, are suficienta putere si e si usor de folosit. Schema tipica se gaseste in datasheet-ul dat de producator, se mai fac mici ajustari in functie de aplicatie, sunt topicuri "fara numar" pe forum unde probabil s-au tratat cam toate problemele posibile si imposibile, nu-ti bati capul cu reglaje, imperecheri de tranzistori etc. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Da, stiu. Este putin diferita de cea din primul post al acestui topic. Era full balanced, o schema in punte; folosea cate 6 mosuri in paralel. Biasul era la limita maxima absoluta suportata de radiatoare, cam 150-200mA per tz. Acel amplificator a fost de fapt un fel de prototip. Al doilea exemplar urma sa fie echipat cu mosuri laerale si sa foloseasca cate 4 radiatoare per canal, dar a intervenit plecarea din tara asa ca proiectul a fost amanat si ulterior cred ca Ioan a renuntat sa mai investeasaca bani in R&D de amplificatoare. Din pacate m-a rugat sa ii promit ca nu voi dezvalui schema, asa ca trebuie sa ma tin de cuvant. Iata o poza din timpul expermentarilor. Editat Octombrie 1, 2015 de shambala Link spre comentariu
George Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Era ceva in genul amplificatoarelor XA**** si X**** cu Super-Symmetry de la Pass Labs? Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Era in genul schemei postate la inceput, complementara, dar cu curent mai mare prin diferentialul de intrare. Si era in punte. Ioan s-a inspirat si de la nea' Pass si de la Viktor Khomenco. Link spre comentariu
George Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Ok, Shambala. Multumesc pentru raspunsuri. Nu este este nevoie de schema exacta. Am vrut doar sa imi fac o idee despre ce a fost vorba. Tot aici pe elforum mai este cineva care a facut cateva amplificatoare clasa A de putere mare. Este vorba de userul Vitali care a realizat cateva clone ale unor amplificatoare clasa A de la Pass Labs: Aleph 5, Aleph 2 si XA160.5. Ceva poze in linkurile de mai jos: http://s775.photobucket.com/user/Buffalo22/library/?view=recent&page=1 http://s775.photobucket.com/user/Buffalo22/library/?view=recent&page=2 http://s775.photobucket.com/user/Buffalo22/library/?view=recent&page=3 Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Stiu amplificatoarele realizate de Vitali, sunt foarte frumoase. Pe unele le-am facut si eu, pe altele le-am probat impreuna cu Mihai. El era un electronist extrem de "rapid", in zece minute am facut un SOZ pe o placa groasa de aluminiu. Diferenta este ca IM isi proiecta singur schemele, iar asta din urma chiar avea cateva atuuri care promiteau un potential audiofil serios. Din pacate costurile mari ale componentelor (si ulterior caderea pietei) m-au retinut sa incerc singur versiunea 2.0. Poate candva, in anii ce vin... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) shambala, mie mi-ai făcut o bucurie, ştiam de atunci ce vrea să construiască omul, chiar am avut o discuţie, dar nu văzusem concret nimic. Am remarcat, că spre deosebire de amplifurile în clasă AB realizate pe aici, în care trz sînt grupaţi sau împrăştiaţi aiurea pe radiatoare, aici sînt toţi în mijloc, ptr uniformizarea temperaturii. Am mai remarcat diodele RAxxx. De curiozitate, ampliful e la tine? Poate mai poţi posta poze şi cu exteriorul, pare finisat cu o faţă de lemn izolată de corpul fierbinte. A măsurat cineva consumul? ................. P.S. Cred că am uitat greutatea reală a radiatoarelor. Editat Octombrie 1, 2015 de zal Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Ce parere aveti de schema care mi-a recomandat-o domnul Dudkoff? Mai bine fac un amplificator la 2*100 cu a mentionat si PKP98, ar fi mai simplu? Editat Octombrie 1, 2015 de Baditza Vasy Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Dacă aş fi în situaţia ta, eu m-aş orienta către un amplif Leach sau Motorola. Scheme mai bune ca cele simetrice nu sînt. ................ Ambele sînt superdocumentate pe net şi se găsesc plăcuţele sau chituri de-a gata. Editat Octombrie 1, 2015 de zal Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Multumesc foarte mult domunle zal pentru informatii, am gasit cateva scheme care imi plac, cand o sa gasesc si nu inteleg ceva va mai deranjez! Multumesc tuturor!!! Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Dacă aş fi în situaţia ta, eu m-aş orienta către un amplif Leach sau Motorola. Scheme mai bune ca cele simetrice nu sînt. Pe pariu? Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Eu cred ca s-a referit la ceva mai simplu,ieftin si mai bun. Este adevarat ca exista amplificatoare mai bune. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Tov ratza, nu pariez niciodată, altfel eram bogat dacă-mi puneam mintea cu cei de pe forum. .................... Baditza Vasy, sînt o grămadă de firme scumpe care folosesc exclusiv scheme simetrice, şi asta de zeci de ani. Că nu au aflat încă românii şi se chinuie cu vechituri, e o problemă locală. Editat Octombrie 1, 2015 de zal Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Ampliful nu este la mine. Cu multi ani in urma a fost lasat la vanzare la cineva din Bucuresti, dar nu mai stiu daca s-a dat sau ce s-a ales de el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum