Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa fac un laser dintr-un DVD-RW ?

Vizitator MihaiMotas

Postări Recomandate

Vizitator MihaiMotas

Ma puteti ajuta sa imi construiesc un laser dintr-un DWD-RW (care aprinde lucruri)

Nu prea am bani si de asta m-am gandit ca poate pot face laserul din acel DWD-RW pentru ca am mai vazut pe youtube dar nu prea am inteles.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Baditza Vasy

4

• gauss

2

• cipri_mury

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Ai grijă că unele tipuri de laser sunt foarte puţin vizibile şi foarte puternice în ciuda mărimii reduse. Retina arsă de laser nu prea se mai reface...

Acele avertismente de pe echipamentele laser nu sunt puse degeaba. Referitor la cerinţa iniţială...trebuie să foloseşti o sursă de curent constant pentru dioda laser (curentul maxim se poate afla doar din cataloagele producătorului), altfel curentul creşte foarte rapid prin ambalare termică şi o distruge. În echipamentul original al DVD-ului, laserul lucrează în impulsuri foarte scurte....

Link spre comentariu

Inceraca sa te documentezi aici, si cum au spus si colegii mai sus, ai mare grija cu laserul, lasa urme iremediabile la nivelul ochiului. Eu l-as folosi ca scula activa la un CNC cu doua axe pentru gravare...dar inca e in faza de proiect :rade: .

http://danyk.cz/laser_en.html

http://danyk.cz/laser2_en.html

http://danyk.cz/laser3_en.html

Bafta si mare grija cum umbli cu diodele alea :reytre

Link spre comentariu

Vechile dvd-rom-uri aveau laser rosu pentru citire (capsula) si infrarosu pentru scriere, fiecare cu comanda lui.Laserul IR-ca sa-i verifici functionalitatea, eventual focalizare cu o lentila, il testezi cu o camera foto de telefon-va aparea un soi de roz. Fara lentila de focalizare raza va fi o dunga. Oricum, iti trebuie datasheet, mai simplu e sa iei unul de la tme unde e specificat si curentul. In plus, laserele noi sunt in capsula dreptunghiulara pe un radiator mic si e cam greu sa le pui in altceva. Nu mai zic ca ai noroc daca reusesti sa le scoti din lacul ala care le fixeaza in puncte.

Editat de Alexutz
Link spre comentariu

Am incercat si eu sa fac unul pe car nu am putut sa il finalizez, deoarece l-am ars punandu-i o tensiune mai mare si nu am mai incercat sa il termin.

Trebuie sa sti daca poti sa folosesti DVD-RW pentru a scrie discurile, daca este doar pentru a citi nu cred ca poti da foc la ceva.

Bafta in continuare si ai grija cum il folosesti!!!

Link spre comentariu
Vizitator MihaiMotas

Ai grijă că unele tipuri de laser sunt foarte puţin vizibile şi foarte puternice în ciuda mărimii reduse. Retina arsă de laser nu prea se mai reface...

Acele avertismente de pe echipamentele laser nu sunt puse degeaba. Referitor la cerinţa iniţială...trebuie să foloseşti o sursă de curent constant pentru dioda laser (curentul maxim se poate afla doar din cataloagele producătorului), altfel curentul creşte foarte rapid prin ambalare termică şi o distruge. În echipamentul original al DVD-ului, laserul lucrează în impulsuri foarte scurte....

Am vazut ca ai mai scris si la alte topicuri si da sunt foarte atent cu ele. Ce s-a intamplat cu vasele alea de cristal a fost foarte naspa dar laserul asta nu va avea taota lumea (toti copii) care mi-l cer.

Dar daca vi las trimite ati putea dumneavoastra sa mi-l faceti?

dintr-un laser deala verde din comert ati putea face ceva cu el cu ajutorul dwd-rw?

De unde si cam cat ar costa un laser de ala de 3 W :)

Link spre comentariu
Vizitator MihaiMotas

Daca nu e cu suparare ... ce doresti sa faci cu el ? ...

"Ma prefac ca am sabie laser" :)) Tu ce ai face? (nu fac asta) ci o folosesc doar pentru pura distractie :)

sunt foarte atent cu el

Link spre comentariu

"Ma prefac ca am sabie laser" :)) Tu ce ai face? (nu fac asta) ci o folosesc doar pentru pura distractie :)

sunt foarte atent cu el

Eu nu as face nimic . Sant satul de laserele industriale . ma rog , alea pe la care ma mai duc " in vizita " . Si de emoticoane ... Eram doar curios . Nu te - am intrebat daca esti atent , nu ma intereseaza ... sant sanse sa nu te mai intereseze nici pe tine ! Nu ca ar mai conta ... dupa ce se intampla .

Editat de gauss
Link spre comentariu

:rade:  L-ai bagat in...vise..

Bingo!Dar oricum super tari laserele de pe youtube.Multi dintre noi am vrea sa avem asemenea "jucarii".Eu ma jucam pe vremuri doar cu lasere din acelea foarte slabe care nu reprezentau niciun pericol pentru ochi si nu puteai aprinde nimica cu ele.Erau un fel de indicatoare de la distanta.

Link spre comentariu

As vrea sa imi fac si eu unul ca in video, dar ma gandesc ca este o pierdere de timp si bani.

Am vrut sa fac unul dintr-o lanterna cu baterii obisnuita si cu laser de DVD, dar nu stiu ce s-a intamplat, ori am ars laserul ori nu se alimenta cu o tensiune suficient de mare pentru al pune in functiune, vroiam sa aprind tot felul de chestii de exemplu sa fac farse la oamenii care citesc ziare dandu-le foc, aprinzand ceva din din locuintele lor, tot felul de trasnai aveam in cap; cred ca din aceasta cauza nu mi-a reusit, iar acum ma bucur, poate faceam un foarte mare rau celor din jur. :2loser:

Editat de Baditza Vasy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări