Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BU808DFX sau C5388

Daniel Bode

Postări Recomandate

Va salut! unde pot gasi cei mai buni tranzitori finali de pe piata,sau macar buni sa nu cada cada la cateva zile.In afara de Mivarom ca actualul lot nu este bun de nimic de la ei....Alte site-uri de specialitate mai sunt?si de incredere bineinteles

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metatron

3

• naetv

2

• FLORIN IORDACHE

1

• Daniel Bode

1

Astfel de componente "obsolete" se pare ca devin la fel de greu de procurat precum tuburile electronice...se vor putea gasi doar din recuperari, talcioc, groapa de gunoi, probbail vom vedea si "tranzistor final de linii vintage NOS/NIB"... :85

Link spre comentariu

Sau puteti folosi cu incredere metoda pe care o foloseste colegul Metatron,cea cu o dioda ba159 cu catodul pe baza unui tranzistor bu2508df,si anodul pe emitor. Functioneaza de ani de zile aceasta metoda a dumnealui si in ziua de azi. Aveti nevoie doar de 2 piese: 1 tranzistor bu2508df si o dioda ba159,nimic altceva. Cautati postarea lui Metatron in legatura cu inlocuirea simpla si fara costuri, cu succes a lui bu808dfi, si veti fi un om fericit.  Succes deplin va doresc!!

Editat de Metatron
Link spre comentariu

Sau puteti folosi cu incredere metoda pe care o foloseste colegul Metatron,cea cu o dioda ba159 cu catodul pe baza unui tranzistor bu2508df,si anodul pe emitor. Functioneaza de ani de zile aceasta metoda a dumnealui si in ziua de azi. Aveti nevoie doar de 2 piese: 1 tranzistor bu2508df si o dioda ba159,nimic altceva. Cautati postarea lui Metatron in legatura cu inlocuirea simpla si fara costuri, cu succes a lui bu808dfi, si veti fi un om fericit.  Succes deplin va doresc!!

colegul metatron ? mai este altul , ca eu nu am gasit la membri decit unul

si simularea darlington nu este buna ? sau nu tine cit "2 piese: 1 tranzistor bu2508df si o dioda ba159,nimic altceva"

Link spre comentariu

LA  MODUL  GENERAL ,  deci  fara  particularizari  ...sa  vorbesti  despre  tine  insuti   ---  tu  numindu-te   ABC , sa  presupunem  asa ,  din  burta  ---  la  persoana  a  3  a  si  nu  oricum ,  ci  drept  COLEGUL  ABC  presupune  urmatoarele  cauze  posibile ...  ori  esti  extraordinar  de  obosit ,   ori  ai  tras  ceva  la  masea ,  ori  ai  tras  ceva  pe  nas ,  ori   suferi  de  dubla  personalitate ,  neicushorule  !  primele  doua  cauze  sint  cauze  banale /  omenesti /  firesti   din  cind  in  cind .  fereasca-ne  dumnezeu  de  ultimele  doua ... :rzb

Link spre comentariu

Eu sunt Metatron cel care a postat mesajul si nu mai este un altul. Puteti folosi cu succes metoda pe care eu o folosesc cu succes de ani de zile. Aveti aici topic ul deschis de mine cu aceasta metoda simpla si eficienta la indemana orisicui,si care functioneaza de ani de zile perfekt in toate tv urile la care am montat. http://www.elforum.info/topic/106104-modificare-extrem-de-simpla-pt-a-inlocui-bu808dfi/

Editat de Metatron
Link spre comentariu

Am cumpărat de pe AliExpress.com,de la un magazin un lot de 30 buc.BU808DFI.In mai putin de 30 secunde depășeau 100 de grade celsius.Am făcut altă comandă la alt magazin de 20 bucăți de 2SC5388.Altă țeapă ,tot chinezești,nu am putut folosi nici unul.Astăzi am avut un 11AK30A,pe care am montat un D1878 și o diodă UF5408 așa cum spune colegul Metraton.Are perfectă dreptate funcționează perfect,fără radiator la temperatura camerei s-a stabilzat la 70 de grade iar cu radiatorul de pe șasiul 11AK30,nu a depășit 45de grade.Am vizualizat impulsul in  baza tranzistorului și am observat că în momentul când pun katodul diodei în baza tranzistoruli,impulsul negativ se micșorează cu aproximativ 2 volți.

În final pot să spun că colegul Metraton a avut dreptate.

Link spre comentariu

Ati vazut fratilor,ca au inceput oamenii sa puna in practica metoda mea si merge super? Faceti ce am spus in topicul pe care l-am deschis si veti avea rezultatele dorite,fara sa mai cheltuiti bani aiurea pe tranzistoare China sau alte pocnitori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări