Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care plasma cutter este mai bun? Tehnologia conventionala sau inverter?

razvanmarius

Postări Recomandate

Buna dimineata.

Tot caut de ceva timp un aparat de taiere cu plasma si sunt nedumerit in privinta alegerii. 

Vreau sa taie cam 10-12 mm uzual si ocazional pana la 20 mm.

Aparatul asta vreau sa-l pun si pe o masa CNC.

Am gasit un Telwin cu transformator, second-hand de max 80 A si 11,5 kw, care taie pana la 20 mm.

Si o gramada de aparate noi, inverter, care ar taia tot pana la 20 mm cu ceva mai putina putere consumata.

De care aveti si ce sfaturi imi dati in privinta alegerii?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

2

• Ion_Bumbu

2

• razvanmarius

2

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Greu de gasit o plasma sa taie 20 mm la o mie de euro . Chiar second fiind . Sa taie cu adevarat 20 mm , pe proba ( macar un metru de decupaj ) . Nu pe vorbe ... Asta , din ce mai cunosc eu piata ... Pot gresi . Poate doar vreo furaciune ... sau ceva demn de REMAT .   La 1000 euro iei doar un invertor monofazic bun . De Hipertherm m - as feri . Macar din cauza consumabilelor ( duze , electrozi , izolatori , protectii , mansoane etc . ) . Sant de 4 - 5 ori mai scumpe decat cele " clasice " , iar pistoletul e total atipic . Daca se duce capul de taiere , e aproape o jumatate din suma alocata ... sa nu zic de vreun defect " interior " al sursei . Nici nu stiu daca au reprezentant in Romania , care oricum asigura piese de schimb doar pentru ce a vandut el in tara , cu factura si garantie .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

O plasma buna ar fi Cebora(gama Sound) foarte frumos lucrate si foarte fiabile.Recent am reparat o Cebora sound de 60 amperi montata la o masa de taiere si i-am schimbat si torta(am pus de Telwin). Se pot servisa usor(nu sunt pline de smd-uri) si oricum recomand una de vreo 100 amperi deoarece la o masa de taiere este in functiune mai mult timp. Sunt bune si Hypertherm dar in cazul unor probleme la torta sau placa e cam greu cu reparatiile.

Link spre comentariu

Plasmele cu transformator sunt cam dificil de folosit la o masa de taiere automata,din cauza reglarii amperajului(de obicei reglajul de curent este in 2 sau 3 trepte).Sau ar mai fi plasmele lucrate in technologia <chopper>...etaj chopper dupa traf,dar sigur astea sunt foarte scumpe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări