Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare boxe 2.1 la un amplificator stereo

dem3ntor

Postări Recomandate

salut

am un amplificator stereo, la care vreau sa conectez un subwoofer si 2 sateliti si nu prea stiu cum ar fi cel mai bine.

puterea este mica, amplificatorul este 2x6w iar boxele un fost sistem 2.1

Deci, cum sa conectez cele 2 difuzoare si cum sa conectez intrarea sa se auda cel mai ok?

multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

2

• bmwh548

1

• PKP98

1

• Baditza Vasy

1

Top autori în acest subiect

Doar cei doi sateliti. :)

Sistemele x.1 au un crossover integrat care trimite joasele pe subwoofer si mediile-inaltele pe sateliti. Subwooferul are amplificatorul lui, satelitii au fiecare amplificatorul lor (fie un integrat mono pe fiecare satelit fie unul stereo care se ocupa de amandoi).

Nu se prea poate utiliza un amplificator obisnuit. Ar trebui un amplificator stereo pentru sateliti si un amplificator mono (sau unul stereo capabil sa ruleze cu iesirile in punte) pentru subwoofer. Inainte de intrarile in amplificatoare se monteaza un crossover, altfel atat subwooferul cat si satelitii vor fi chinuiti cu frecvente pe care nu le pot reda (cu mentiunea ca satelitii se pot arde repede daca primesc frecventele joase care in mod normal ar trebui sa ajunga doar pe subwoofer). De ce nu se repara amplificarea originala a sistemului 2.1?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări