Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat de masura

codrut

Postări Recomandate

Eu v-aș recomanda să comandați de la TME aparate din gama Brymen, Axiomet sau Extech fiindcă au aparate bune care se încadrează în suma propusă....

De exemplu :http://www.tme.eu/ro/details/bm806s/multimetre-digitale-portabile/brymen/ sau http://www.tme.eu/ro/details/ax-150/multimetre-digitale-portabile/axiomet/ ori http://www.tme.eu/ro/details/ax-174/multimetre-digitale-portabile/axiomet/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrut

5

• doru3160

4

• gauss

2

• flomar60

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am UT70A si AXIOMET 594.....fiecare in parte sub 300 lei cand le-am cumparat eu....acuma si eu imi doresc scule de super-firma dar...asta e, ne adaptam fondurilor disponibile....repet, pentru banii dati pe ele, multimetrele astea fac treaba buna!

post-228380-0-09723600-1443533497_thumb.jpg

Spor!

Link spre comentariu

Dupa cum stiu multi care au acest aparat made in china ,nu masoara tensiunea pe grila si pe catozi.

Din pacate pt tine,vei afla ca multe aparate de masura chiar de firma au "vazut" china,deci iti va fi destul de greu sa eviti la 300 lei aceasta stare de fapt.La catodul si grila caror lampi te referi?Daca la anumite tensiuni de grila inclin sa-ti dau dreptate,la catozi m-ai cam pierdut.

Si eu as recomanda UT70A, dar daca ai alergie la aparate fabricate in china,nici asta n-ar fi bun pt tine.

Link spre comentariu

Nu am alergie  la cele fabricate in china atata timp cat functioneaza corespunzator,am intalnit produse facute in china destul de bune calitativ.

ce parere aveti de acest aparat? MULTIMETRU P3410 PEAKTECH

Link spre comentariu

eu folosesc cele mai simple multimetre de exemplu dt9208a m890 si mai sunt si altele etc nu ca numi permit dar am avut si cu autoscalare si sa dovedit prost de nou si de atunci nu vreau sa mai aud de multimetre scumpe si ridicole am dat pe el cam 350 mil acu citiva ani in urma si cu bani dati am ramas nici nam apucat sa masor ceva cu el ca sa dus si nu a vrut sa mai mearga asa ca am hotarit sami iau ieftine la care siau facut datoria altele sau uzat in 2 ani altele au mers ani de zile am un dt9208a de vreo 7 ani si este ok si isi mai face treaba si acum sint ieftine sisi scot bani imediat fara probleme chiar daca merg cite 2 saptamini intretii 50 de oameni in fiecare zi cu el dar daca dai cite 300 roni in fiecare 2 saptamini nu prea iti comvine ca acum le fac si mai stifturi ca inainte eu sint satul de ele  mie unul numi mai trebuie fie si gratis

Link spre comentariu

AX-594 detin si eu,doar ca mi se pare cam lent la capacitati chiar prea lent la valori de ordinul micro farazilor.Tind sa cred ca nici pe frecventa nu sta bine.Am comandat si un UT61b sa vad ce-o fi si de capu astuia.

Link spre comentariu

Pt a masura ''corect'' tensiuni pe grila de comanda a tuburilor electronice e nevoie de un aparat de masura cu impendantza de intrare mai mare de 10MOhmi, altfel este influentat circuitul de masura si rezultatul va fi eronat. Identic e si la osciloscop, nu se foloseste sonda pe x1 pt a vedea forma semnalului in grila de comanda ci se comuta pe x10.

La 300 lei poti lua un aparat SH bun, sau o chinezarie noua proasta. Nou va fi doar o ..saptamana...apoi realizezi ca ai aruncat aiurea banii pe fereastra.

In general ap de masura sunt dedicate unor anumite masuratori, asta explica faptul ca profesionistii detin ..mai multe. Ca sa dau un ex concret, eu la reglajul unui amplificator audio folosesc simultan 2 ap (pe domeniul mV DC) pt citirea caderii de tensiune pe rezistentele de emitor ale finalilor,adica bias, inca doua, tot pe mV_DC, pt citire offset si un autotransformator dotat cu voltmetru si ampermetru AC pt monitorizare tensiune retea. In regim de hobby te descurci si cu unul singur numai ca daca masoara aiurea si nu ai altul pt comparatie cauti in final...acu' in caru' cu fan.... ajungi sa te intrebi de ce nu merge un montaj cand e totul ok. Pt orice eventualitate cauta ulterior si un ..acometru , MAVO 35 de ex...te va salva din multe situatii jenante, astea nu prea mint ca ...digitalele.

Link spre comentariu

Sunt dezamagit de produsele Unit. n-as mai lua. Are probleme la masurarea frecventei, se lasa influentat usor, deci fara testere legate in circuit, daca il apropii de retea deja arat 50 hz si cand il pun in circuit se bataie si nu atara de 2 ori la fel. Am observat ca face asta cand vreau sa masor frecventa si butonul rotund sta rotit la tensiune. Are optiunea din taste sa imi arate factor de putere si frecventa si tensiune. Daca il las rotit la frecventa imi arata bine. Poate am fost eu ghinionist si o fi doar al meu copt.

Faceti o greseala fundamentala: aceasta functie(frecventmetru), nu e destinata masurarii frecventei retelei electrice, sau a altui oscilator sinusoidal/triunghiular/dinte de fierestrau/etc, ci NUMAI unui oscilator dreptunghiular cu factor de umplere(ideal) 1:1, de exemplu un oscilator TXCO sau un microcontroller cu oscilator intern-unde UT70A are precizie excelenta. Am fost incantat de doua ori: ca acele oscilatoare chiar produc frecventa inscrisa pe ele, si ca aparatul masoara cu precizie perfecta. Exact ce ma interesa mai mult. Sinus si triunghi puteti masura numai cu trigger Schmidt pe iesire, sau cu orice poate face esantionare clara.

Orice frecventmetru are pe intrare trigger Schmidt care ofera la iesire 50 impulsuri cu durata pe frontul crescator de 10 ms, astfel "numara" frecventa de 50Hz.

Nu mai vorbesc ca e o naivitate sa incercati masurarea frecventei retelei electrice publice, care e poluata masiv cu armonici RF de la becuri economice, surse PC, etc. :rade: Puneti un osciloscop pe retea, sa vedeti ce sinusoida facuta praf, aproape imposibil de recunoscut avem la priza.

Uni-T UT70A NU e frecventmetru, osciloscop, caracterograf, electrocardiograf, sau mai stiu eu ce, e un multimetru digital de uz general care are bonus, functia de frecventmetru perfect utilizabila pentru semnale in domeniul electronicii digitale, semnale ce trebuie musai sa aiba amplitudinea varf la varf de minim 0,62V.

Posted Image

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Interesant, nu stiam aceste informatii. Scopul nu era sa masor frecventa retelei. Am observat ca acolo unde trebia sa am o frecventa mare imi arata o anomalie. Nu am crezut aparatul si am verificat cu altul care parea mai credibil. Nu am osciloscop dar sunt chiar curios sa vad cum arata o sinusoida in ziua de azi in reteaua publica. Sa inteleg totusi ca ceea ce am depistat eu ca anomalie se datoreaza faptului ca aparatul nu e construit pentru asta?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări