Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat de masura

codrut

Postări Recomandate

As dori sa achizitionez un multimetru,dar pentru ca pe piata sunt multe aparate proaste va cer sfatul.

Momentan am un MY68 de care nu sunt multumit pentru ca este facatura.

Ce aparat ma sfatuiti sa cumpar?

MULTIMETRU P3340 PEAKTECH MULTIMETRU P3410 PEAKTECH

Ce parere aveti de cele 2 aparate  de mai sus?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrut

5

• doru3160

4

• gauss

2

• flomar60

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

my68 cumparat de pe miv-a ro(oo)m il am din 2011 si merge brici.am si un comentariu trantit acolo.cu autoscalarea cam puturos,dar prefer sa-i aleg direct domeniul de masurare.la el inafara de baterie am inlocuit doar testerele. pentru electronica mea de hobist este ok. pentru conzi am esr metru care ma ajuta si la alte componente.

Link spre comentariu

Eu la 300 RON as cauta un " second " de firma ( in sensul bun al cuvantului , nu peiorativ ) . Aparatele in jur de 300 RON pot functiona multi ani cu succes . Dar pot sa nu functioneze ... din diferite motive . Chiar noi fiind . E preferabil sa nu se ajunga la garantie ...  300 RON inseamna sub 150 RON la achizitie . Sub 40 Euro ( sau USD , daca doriti ) . Aceasta este valoarea multimetrului . Si performantele , oricare ar fi ele , intrinseci electric , fiabilitate , etc . , sant pe masura . Din analiza topicurilor de pe forumuri se poate vedea ce aparate " se strica " , si din ce motive ... Decizia apartine celui care are banii .. eu doar am prezentat o varianta !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aparatele in jur de 300 RON pot functiona multi ani cu succes . Dar pot sa nu functioneze ... din diferite motive . 

Mare adevar,insa din pacate e valabil si la SH...si aici trebuie cascati ochii,pt ca daca aparatul SH a fost manarit la o firma de unul caruia nu i-a pasat ca si cum ar fi fost al lui,risca sa-si schimbe parerea despre aparatele cu staif si asta total nejustificat,pt ca daca sunt in toate mintile sunt de preferat.Cred ca cel mai important aspect la aceasta alegere,este sa priveasca in perspectiva si sa vada ce gama de proiecte va aborda,ca sa stie ce anume are nevoie.Pana la un anumit nivel nu cred ca va face cu un Fluke mai mult decat cu un MY...daca a trecut de acest nivel,e de inteles cautarea,insa motivul prezentat, mie cel putin, imi spune ca n-ar fi altceva decat plictiseala de acel MY si dorinta de a experimenta un aparat nou.

Link spre comentariu

Sunt dezamagit de produsele Unit. n-as mai lua. Are probleme la masurarea frecventei, se lasa influentat usor, deci fara testere legate in circuit, daca il apropii de retea deja arat 50 hz si cand il pun in circuit se bataie si nu atara de 2 ori la fel. Am observat ca face asta cand vreau sa masor frecventa si butonul rotund sta rotit la tensiune. Are optiunea din taste sa imi arate factor de putere si frecventa si tensiune. Daca il las rotit la frecventa imi arata bine. Poate am fost eu ghinionist si o fi doar al meu copt.

Link spre comentariu

Eu am fost foarte multumit de UNI-T, am 6 multimetre de la ei, fiecare cu scopul lui, primul achizitionat in 1997 cu suma de 5 dolari, functioneaza perfect si acum, desi a fost o perioada destul de lunga utilizat intens. 

Despre UNI-T UT70A pot spune ca-si face treaba cu brio, precis, fiabil.

La aparatele SH e loterie, depinde ce si de la cine cumperi. De regula cei care au aparate bune nu le vand, iar cei care le vand...de bune ce sunt le vand.

Link spre comentariu

Spitfire, ai putea incerca ceva asemanator cu Unit-urile tale? 

Eventual apropie-le langa un prelungitor sa vezi daca arata balarii ca al meu. Ai cumva masurare frecventa pe tensiune si cu buton dedicat? 
Link spre comentariu

Mare adevar,insa din pacate e valabil si la SH...si aici trebuie cascati ochii,pt ca daca aparatul SH a fost manarit la o firma de unul caruia nu i-a pasat ca si cum ar fi fost al lui,risca sa-si schimbe parerea despre aparatele cu staif si asta total nejustificat,pt ca daca sunt in toate mintile sunt de preferat.Cred ca cel mai important aspect la aceasta alegere,este sa priveasca in perspectiva si sa vada ce gama de proiecte va aborda,ca sa stie ce anume are nevoie.Pana la un anumit nivel nu cred ca va face cu un Fluke mai mult decat cu un MY...daca a trecut de acest nivel,e de inteles cautarea,insa motivul prezentat, mie cel putin, imi spune ca n-ar fi altceva decat plictiseala de acel MY si dorinta de a experimenta un aparat nou.

Desigur ... Pertinente observatii . Ca idee , n - am mentionat FLUKE , desi e ca AKAI - ul cand eram tanar ... Mai sant firme . Unele destul de criptice , dar cu " rezultate " invers proportionale . Adica foarte bune . Momentan lucrez cu un Gossen Metrawatt . Chestie de " inspiratie " , am de unde alege ... Am destule , am mai si vandut din ele ... N - am mai dezbatut ideea cu second - ul . Intai aspectul ... spune multe . Apoi o verificare rapida , si ceva interogare asupra " istoricului " . Daca se poate , o verificare exhaustiva . Un " vanzator " corect nu ascunde nimic , mai ales daca nu are ce ... In fine ... e o discutie ce s - a mai purtat . Nu " sufar " de aparate celebre . Doar ca n - au ajuns celebre degeaba ... plus - minus . La mine e si o deformare " profesionala " , vreau aparat sigur din pdv .  electrosecuritate . Astea mai ieftioare ... nu as risca . Cordoanele mele de masura arata ca noi ... am buget pentru asta . Nu vreau sa dau chix pe la ceva 500 V , sa stric intr - o secunda munca si bani de piese pe o saptamana . Mai ales la masurari in aparate cu rezerva mare de energie . Asta e , eu mi - am ales meseria ... La hobby , e altceva . Dar mereu se poate mai bine . Electronica e " cu bani " , din pacate ! Mai ales daca e sursa ( principala ) de venit ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si asta e singurul motiv?adica merge bine dar nu are "pedigree"?

Dupa cum stiu multi care au acest aparat made in china ,nu masoara tensiunea pe grila si pe catozi.

D-le Dan ce aparat imi recomandati din cele folosite de dv?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări