Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Single Ended 6L6 si EF86

gedd

Postări Recomandate

M-am apucat de acest amplificator,intrucat am facut rost de doua lampi 6L6 de la JJ...stiu ca o sa spuna lumea ca sunt asa si pe dincolo tuburile de la JJ au ocazia sa demonstreze ce pot sa faca,voi folosi negativare fixa, EF86 sunt NOS de la Tungsram....am facut sursa, driverul,voi folosi un controller cu ALPS motorizat,atasez cateva poze mai jos cu stadiul..mai am de lucru la trafruri, merg pe 3K Ra,trafuri de 10cmp, Ua=300V parca asa calculasem, voi folosi modul pentode.... mentionez ca tolele sunt de la ASCO cu GO... estimez undeva pe la 30H... ma rog, nu am calculat, dar daca e nevoie o voi face si apoi compar cu traful, practic...

Asta e alt set de poze, e cam dezordine la mine pe birou, sper ca se intelege ceea ce vreau sa spun

si cam atat, deocamdata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

24

• THOMAS

5

• carageae

1

• simson

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Sper sa nu faci iar scandalFmin 20hzUa 300VRa 3KL 24HSectiune 16,5 cm patratiPrimar 3700 spire/ 0,25mmSecundar 180spire/0,95mm,pentru 8 ohmiPutere in secundar 10W cu 10% distorsiuni.Acest traf este construit fizic,pe un SE construit de mine acum 3 ani.Ca o sugestie ,mergi pe 350V anodica ,nu pe 300V,in cazul asta trebuie traf de iesire cu alt Ra

Editat de viobio
Link spre comentariu

Nu fac niciun scandal,sunt cuminte....daca merg pe 350V creste Ra,din calculele mele imi rezultase tot cu CuEm 0,25,vreo 3600Sp in Primar si cam 180 in secundar Cu.Em 1mm,ma rog la sectiunea pe care am ales-o eu si curentul aferent,100mA...o sa fac un calcul teoretic mai intai al distorsiunilor si armonicilor apoi sa il confront cu realitatea...imi construiesc si distorsiometrul...oricum,cu masina de bobinat pe care o am,ma pot juca in voie cu sarma de la 0,03 la 1,2mm...e numai buna de testat...teoria...si de la 300V la 350V puterea nu creste semnificativ...dar trebuie experimentat

Editat de gedd
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu fac niciun scandal,sunt cuminte....daca merg pe 350V creste Ra,din calculele mele imi rezultase tot cu CuEm 0,25,vreo 3600Sp in Primar si cam 180 in secundar Cu.Em 1mm,ma rog la sectiunea pe care am ales-o eu si curentul aferent,100mA...o sa fac un calcul teoretic mai intai al distorsiunilor si armonicilor apoi sa il confront cu realitatea...imi construiesc si distorsiometrul...oricum,cu masina de bobinat pe care o am,ma pot juca in voie cu sarma de la 0,03 la 1,2mm...e numai buna de testat...teoria...si de la 300V la 350V puterea nu creste semnificativ...dar trebuie experimentat

Cu 10cm patrati sectiune nu coboara pina la 20hz,cunosc acele tole ,FOARTE BINE!Pentru sectiunea aleasa de tine,nu o sa incapa sirma pe carcasa.De la 300V la 350V nu e vorba de putere,oricum 10W e maxim cit se poate obtine,e vorba de altceva,te las sa descoperi singur.Nu uita ca peste 2,5% distorsiuni nu mai este muzica,e haos sonor. Editat de viobio
Link spre comentariu

Daca este sa fim rigurosi si sa ne orientam dupa ce ne ofera cei de la JJ pentru 6L6-GC (ofera si modele Spice),Ra va rezulta cam asa: imaginea de mai jos.

Traful de iesire pentru o putere curata de 8W si o banda de frecvente la aceasta putere de la 20Hz...20Khz,ar trebui sa aiba o suprafata a sectiuni de minim 17.5cm^2,o inductanta la 1000Hz si fara DC prin bobina primara de 65H,iar la un curent prin bobina primara de 100mA inductanta ar trebui sa fie, tot la 1000Hz,  minim 30H.

De curand am calculat si realizat doua trafuri de iesire pentru un SE cu EL86 la o putere de 3.5W(maxim 4W!)Ra=2k5 ce aveau o suprafata a sectiuni de 10cm^2 si o inductanta primara de 22H la un curent prin bobina de 80mA.Banda de frecvente a acestui amplificator (SE EL86/PL84) va fi la puterea de 3.5W de 25H...25Khz.

Imi cer scuze daca am deranjat cu aceasta interventie.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

aaa...am inteles acum...da,multumesc..credeam ca e vorba de trafurile alea mici...ma gandeam cam cum arata...ora tarzie isi spune cuvantul...cu 5881 nu am lucrat niciodata,ar fi interesant...cred ca mai am pr undeva o pereche de 6P3S-E...6P3S am sigur...

Link spre comentariu

Eu sunt curios pe ce loc se va clasa 6P3S aia veche, simpla, cu soclul inalt de ebonita. Mie mi-a placut mai mult ca varianta longlife si ca EL34, e drept ca nu a fost o comparatie prea corecta pt. EL34...a fost "chinuit" sa mearga cu 70mA cat duceau trafurile in montajul pt. 6P3S...6L6 nu am avut, nici de samanta...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Din pacate cu valorile de pe schema nu esti pe calea cea buna,R7 are o valoare fooooooarte interesantaIntre G2 si masa sau G2 si catod trebuie montat un condensator de decuplare,obligatoriu!

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări