stone100 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Sunt nou in ale programarii si vreau sa invat multe coduri mici , de exemplu sa aprind un led cu un microcontactori iar acum sunt nelamurit ce programator sa imi iau , unii zic pic unii arduino uno , altii arduino due , arduino stiam ca este mai flexibil din multe puncte de vedere , dar nu mai tin minte daca pot programa uC-uri gen atmega 64 sau aferente ale lui atmega Link spre comentariu
dorofteius Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Arduino este o placa de dezvoltare, nu un programator. Incepe cu un usbasp si un atmega 8 daca vrei programare. Arduino e mai mult o jucarie . Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 o intrebare , daca vreau sa programez un uC , de exemplu un Atmel , ele nu pot fi programate si cu arduino due ? sau neaparat un programator AVR , ca sa nu mai pastrez placa de dezvoltare ca sa actioneze asupra produsului finit , sa programez uC de care am nevoie si sa inlocuiesc placa de dezvoltare Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Arduino este o placa de dezvoltare, nu un programator. Incepe cu un usbasp si un atmega 8 daca vrei programare. Arduino e mai mult o jucarie . Arduino nu este de loc o jucarie. Asa cum ai spus-o este o platforma de dezvoltare si nu esti deloc legat de softul Arduino pentru a-ti dezvolta propriile aplicatii. Poti schimba bootloader-ul si iti poti incarca orcie firmware realizat in orice mediu de programare dedicat Atmel. Poti folosi Arduino uno (Due, Mega2560, duemilanove) pentru programarea altui microcontroller. Link spre comentariu
ilzul Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Recomand o placa Arduino. Este destul de usor de folosit, in soft ai exemple de unde te poti lega si de unde poti invata. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Mergi pe Arduino, e mai ieftin decît să-ţi construieşti tu o placă de dezvoltare şi să-ţi cumperi un programator. Pare jucărie, dar poţi face o grămadă de chestii cu ea. Link spre comentariu
stone100 Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 acum o ultima intrrebare merg pe arduino , am dat un exemplu cu Due dar ce arduino este cel mai bun ? in sensul ca sa pot programa cat mai multe familii de uC-uri Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Google> use arduino as a programmer. Link spre comentariu
stone100 Postat Octombrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2015 in sfarsit , mi-a venit si programatorul , yuhuu , acum vreau sa programez un pic16f88 si am vazut ca trebuie sa pun un cuart si ceva componente pasive cand il prog. pe breadboard , ma puteti sfatui cum il pot programa ? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) Stai să înţeleg: tu ţi-ai luat Arduino ca să programezi PIC-uri?? EDIT: Se pare că sînt eu bou şi chiar se poate. http://forum.arduino.cc/index.php?topic=92929.0 Editat Octombrie 28, 2015 de ratza Ultimele rînduri Link spre comentariu
stone100 Postat Octombrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) nu nu , am luat pickit3 , deoarece ei au cele mai ieftine preturi , iar eu fiind incepator e numai bine , in caz de se strica uC-ul sau altele Editat Octombrie 28, 2015 de stone100 Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 (editat) 16f88 merge și fără quartz, îl setezi pe oscilatorie intern. Editat Octombrie 28, 2015 de costi002 Link spre comentariu
stone100 Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 am tot cautat dar nu am gasit softu de pickit 3 , stie cineva unde il pot gasi ? Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Încearcă cu mplabx. Un soft cum e pickit2, unde bagi doar hex-ul, nu am găsit pentru pickit3 Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) am tot cautat dar nu am gasit softu de pickit 3 , stie cineva unde il pot gasi ? vezi in josul paginii http://www.microchip.com/pagehandler/en-us/devtools/dev-tools-parts.html ratza edit: Link direct: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/PICkit_3_Programmer_1_0_Setup_A.zip Editat Octombrie 30, 2015 de ratza Am adăugat linkul direct către aplicaţia stand-alone. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum