Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat la alegerea programatorului

stone100

Postări Recomandate

Sunt nou in ale programarii si vreau sa invat multe coduri mici , de exemplu sa aprind un led cu un microcontactori

iar acum sunt nelamurit ce programator sa imi iau , unii zic pic unii arduino uno , altii arduino due , arduino stiam ca este mai flexibil din multe puncte de vedere , dar nu mai tin minte daca pot programa uC-uri gen atmega 64 sau aferente ale lui atmega

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stone100

7

• ratza

3

• costi002

2

• dorofteius

1

Top autori în acest subiect

o intrebare , daca vreau sa programez un uC , de exemplu un Atmel , ele nu pot fi programate si cu arduino due ? sau neaparat un programator AVR , ca sa nu mai pastrez placa de dezvoltare ca sa actioneze asupra produsului finit , sa programez uC de care am nevoie si sa inlocuiesc placa de dezvoltare

Link spre comentariu

Arduino este o placa de dezvoltare, nu un programator.

Incepe cu un usbasp si un atmega 8 daca vrei programare.

Arduino e mai mult o jucarie .

Arduino nu este de loc o jucarie. Asa cum ai spus-o este o platforma de dezvoltare si nu esti deloc legat de softul Arduino pentru a-ti dezvolta propriile aplicatii.

Poti schimba bootloader-ul si iti poti incarca orcie firmware realizat in orice mediu de programare dedicat Atmel.

Poti folosi Arduino uno (Due, Mega2560, duemilanove) pentru programarea altui microcontroller.

Link spre comentariu

Mergi pe Arduino, e mai ieftin decît să-ţi construieşti tu o placă de dezvoltare şi să-ţi cumperi un programator. Pare jucărie, dar poţi face o grămadă de chestii cu ea.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

in sfarsit , mi-a venit si programatorul , yuhuu :) , acum vreau sa programez un pic16f88 si am vazut ca trebuie sa pun un cuart si ceva componente pasive cand il prog. pe breadboard , ma puteti sfatui cum il pot programa ? :)

Link spre comentariu

nu nu , am luat pickit3 , deoarece ei au cele mai ieftine preturi , iar eu fiind incepator e numai bine , in caz de se strica uC-ul sau altele 

Editat de stone100
Link spre comentariu

am tot cautat dar nu am gasit softu de pickit 3 , stie cineva unde il pot gasi ?

vezi in josul paginii

http://www.microchip.com/pagehandler/en-us/devtools/dev-tools-parts.html

ratza edit: Link direct:

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/PICkit_3_Programmer_1_0_Setup_A.zip

Editat de ratza
Am adăugat linkul direct către aplicaţia stand-alone.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări