mars01 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Sau pretul la ~33% din cel postat mai sus, aici. Editat Decembrie 21, 2016 de mars01 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 pai pana la urma care este mai ok de corodat, persulfat de sodiu sau clorura ferica ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Eu am folosit doar clorura ferica si daca nu este uzata prea tare si mai este putin incalzita (40-50°C) ies perfect toate tipurile de traseie. Corodarea merge foarte repede daca solutia este proaspata, incalzita si mai este si in tanc special cu barbotare este perfect. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Momentan nu am nici clorura nici persulfat, folosesc alceva dar care este pe termina, si vreau sa cumpar dar nu stiu la care sa orientez, pe clorura sau persulfat daia am intrebat Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 La 19.12.2016 la 14:08, alcon a spus: De unde se poate achizitiona persulfat de sodiu? Cred ca puteti gasi si pe Cal. Grivitei, langa fosta baie publica...AD Elec....com. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 (editat) deci pana la urma este mai ok persulfatul? Editat Decembrie 1, 2020 de kinderu56 Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 1 oră în urmă, kinderu56 a spus: deci pana la urma este mai ok persulfatul? Este mai "OK" din punct de verere al "curateniei", daca patezi ceva cu clorura ferica NU mai iese, pe cand persulfatul este incolor la inceputul folosirii si devine albastrui dupa cateva folosiri, asemeni spirtului. Acum depinde de fiecare cu ce se "acomodeaza" mai bine, clorura ferica, persulfat de sodiu, acid azotic ... etc Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 din punct de vedere al curateniei este ok si clorura, nu am ce sa patez ,ma intereseaza care carodeaza mai rapid si nu roade din marginea traseului Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Kinderu.Clorura ferica e utilizata si de atelierele specializate in prelucrarea pcb.Nu stiu de persulfat dar acidul azotic e cel mai agresiv la margini.Oricare agent din astia va ataca marginile daca lasi placa prea mult timp in solutie. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Acum 5 minute, kinderu56 a spus: din punct de vedere al curateniei este ok si clorura, nu am ce sa patez ,ma intereseaza care carodeaza mai rapid si nu roade din marginea traseului Pai si aici sunt destule variabile ... depinde de metoda folosita la imprimarea cablajului. Clorura ferica incalzita corodeaza destul de ok si repede. Persulfatul ... in functie de concentratia lui corodeaza si el ok. Acidul azotic, depinde si aici de concentratie, este destul de rapid si corodeaza ok. Marginile"roase" cred ca sunt rezultatul unui transfer de cablaj (depinde de metoda) pe placat nu tocmai ok. Asa cum am scris, conteaza metoda de imprimare a cablajului pe placat, poate fi foto (cablaj acoperit in fabrica, cu positiv 20, cu film foto), transfer toner la cald, transfer toner la rece, desenare cu cerneluri speciale (am folosit un timp bun cerneala din tipografie care se dilua cu spirt si desenam cu o penita), deci pentro corodare ok trebuie ca si transferul cablajului pe placat sa fie ok. Acest lucru se obtine prin testari, degeaba spun eu acum ca este mai bine cu X, in situatia Y, NU o sa iasa ca si cablajul realizat de mine cablajul tau, depinde doar de cel care il realizeaza, ce si cum. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 (editat) Geomar.Indiferent de agent si de ce se utilizeaza pt protejare trasee daca se tine prea mult timp in solutie pcbul se va coroda cuprul,sub stratul de protectie,la margini. Agentul nu lucreaza ca o foarfeca,adica sa taie perfect drept! Editat Decembrie 1, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 ok multumesc de raspunsuri, osa incrc cu persulfat sa vad ce si cum , ca si imprimare folosesc o imprimanta laser samsung ML-2010PR + TRCEREPRIN LAMINATOR, iar ca solutie de corodare acid azotic + acid clorhidric , ce ma dereanjeza de la o vreme a inceput sa corodeze si traseul implicit ( carii in traseu ) si daia am zis sa schimb unpic retetaru Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 1, 2020 Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Kinderu.Pai de ce am zis ca acidul azotic e cel mai agresiv?Ataca foarte multe vopseluri posibil si tonerul prin micropori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum