Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Negative Photoresist Anti-etching Photosensitive Blue Paint

Rudi1982

Postări Recomandate

Nu s-a mai prea postat nimic pe aici de prin noiembrie asa ca mai pun eu niste fotografii cu pcb-ul pentru un mic ESC pentru motorase cu perii

Placa cu fotorezist "developat"

Posted Image

si placa corodata !

Posted Image

Metoda folosita - dry film negativ

Link spre comentariu

Ceva de genul asta?

Posted Imagebridge.jpg

Da !!! Doar ca eu am dublat tranzistorii de pe punte.

Mai trebuie montat mcu si este gata de prima proba.

Posted Image

Off topic: cum functioneaza ?  :aplauze

Editat de mishu_g
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Postez aici,nu vreau sa deschid alt topic.Am un scanner functional.Pot folosii neoanele din scaner pentru realizat cablaje cu metoda foto?Multumesc.

Link spre comentariu

Demult, itr-o cutie de scaner am pus neoane "normale", albe, si au functionat bine, au scapari de UV destul ca sa impresioneze un PCB....-

Link spre comentariu

E mult fata de cca 40 secunde cat dureaza (aprox) expunerea folosind LED-uri UV ... (nr LED-uri UV cca 300 ... 350 pe o placa putin mai mare decat A4, distata cca 10cm).

Iar o expunere cu un timp mai lung aduce alte probleme.

Daca filmul are pori, acei pori vor fi foarte vizibili deoarece timpul indelungat de expunere permite polimerizarea foarte puternica a materialului fotosensibil.

Uneori scapi mai usor printr-o expunere rapida, cu intensitate UV mare, si pe urma neasteptand cele cca 15 minute recomandate pentru polimerizare. In acest fel calitatea PCB creste chiar daca filmul cu pattern-ul PCB nu este cel mai reusit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări