turcu_dan Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Salutare colegi, deschid acest topic pentru a prezenta fiecare dintre noi variantele mai noi sau mai vechi, de led-uri pe care le folosim in aplicatiile noastre, ma refer la partea de iluminat cu led. Deocamdata as da ca un bun exemplu pe care l-am folosit cu succes, acest tip ( http://store.comet.srl.ro/en/Catalogue/Product/18787/#e30%3D ) de la Edison Opto. Am realizat mai multe montaje cu modelul amintit mai sus, insa aplicatia care este cel mai intens utilizata, este cea in care am inlocuit un neon de 36W dintr-un frigider pt racoritoare. Montajul functioneaza de 1 an de zile, zi de zi, de la ora 7AM la 11.50PM, nu am vazut o scadere a luminozitatii cu ochiul liber, si in cazul de fata montajul si-a scos sigur banii. Deci acest tip de led-uri sunt bune zic eu. Am facut o pauza, din lipsa de timp, si nu mai sunt la curent cu noutatiile aparute....... insa mi-au atras atentia si aceste modele ( http://store.comet.srl.ro/en/Catalogue/Product/45377/ , http://store.comet.srl.ro/en/Catalogue/Product/45374/ ) care par destul de atragatoare ca si pret. A avut cineva de-a face cu ele? Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Cam orice LED de la o firma respectabila te duce zeci de mii de ore, daca montajul = driver + racire sunt corespunzatoare. Exista firme neserioase, diverse chinezisme, unde produsul nu are nici cod, nici DS. Exista firme decente, unde poti obtine cel mai bun raport pret/calitate - inclusiv Edison ce ai vazut tu. Si exista firme premium, cred ca sunt stiute. In unele cazuri fimele mici fac doar incapsularea, utilizand chipuri (...cipuri...) probabil de la firmele premium. Eu am cam folosit toate variantele de Cree / emitter. In ultimul timp insa am virat la LiteOn - COB, unde costul este de 3-4 ori mai mic si performantele nu sunt mai proaste. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Eu am mai mult Epistar, Bridgelux, ceva Cree şi multe no-name, însă surprinzător de bune calitativ. Link spre comentariu
Alexutz Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Damn! Cate leduri ai! Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2015 @mihaicozac..... sunt invidios..... ai acolo ceva resurse ... Ceva proiecte realizate cu ele exista ? Sau sunt in curs de derulare..? Baghetele cu leduri sunt cele de 1m si aproximativ 700-800lm la 12V? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Baghetele sunt de 50cm, 12V/400mA, cam 350lm cele alb neutru şi 300 alb cald. Prea multe poze nu am de la iluminatul interior, acuma am fost şi în renovări, urmează să fac corpuri noi, mai moderne, peste tot. Oricum şi înainte aveam totul pe LED, dar le-am dat jos când s-a spart. Nici afară nu am pus încă nimic, după terminarea termoizolaţiei. Câteva poze am totuşi, făcute aşa la repezeală, din atelier şi numărul de casă. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Fain, nr de casa este cu panou solar? Iarna in cazul in care este inorat 3-4 zile la rand mai functioneaza? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Nu e cu panou solar, deşi am unul de vreo 3W pe care l-aş putea folosi. Am o bară de alimentare de 12V pe faţadă, controlată de un senzor de crepuscul, astfel la lăsarea întunericului numărul se aprinde complet, iar cele 2-3 barete care vor veni pe peretele exterior la 10%, iar dacă senzorii IR detectează o prezenţă se aprind şi ele la maximum. Va mai fi un comutator manual pt. override, dacă mă tot învârt prin curte să fie permanent lumină. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Aveti idee ce tip de leduri sunt acestea? Le-am primit de vre-o 3 ani si nu mai stiu nimic de ele, m-ar interesa datasheet-ul. Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 1. Cele de pe star se poate sa fie Cree din familia XP, XT etc, chiar amintisem starul respectiv la threadul cu DTP - este compatibil dupa cum scrie cu Nichia/Samsung/Cree. Adica leduri emitter cu baza de format 3,5 x 3,5mm. Starul este SinkPad, dar nu este DTP, este cel obisnuit, cu dielectric interpus pe calea termica. Fara un cod al ledului insa e greu de dedus ce anume este el, pentru ca pot fi leduri cu Imax intre 0,75 si 3A, tipic Vf fiind pe la 3V pentru culoarea alba. 2. Cele din banda nu am idee. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Al doilea ar putea fi un led Cree de tip mai vechi, seria XR-E. Am din astea într-un bec chinezesc de 12W cu 6 leduri. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Cel din poza 2 este sigur un cree, insa un model mai vechi, dupa cum am zis, eu le am de aprox 3 ani, cine stie cand au fost fabricate pana sa ajunga la mine...... Deci este foarte posibil ca @mihaicozac sa aiba dreptate... Cel mai sigur cred ca nu ar trebui sa depasesc un curent de 300-350 mA pt. siguranta, nu? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Am mai scris şi în alt thread, cel mai sigur e să te iei după suprafaţa cipului, regula empirică este de 1W/mm2. În becul meu ledurile XR-E sunt folosite la 650mA, însă datele de catalog indică 1000mA curent maxim. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Dan, acum am vazut mesajul tau(am stat doua luni pe la Suceava, nu prea am avut vreme de forum) Da, ledul este XR-E Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum