Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echipament Taiere PCB

Vizitator Bogdan Dragomir

Postări Recomandate

Daca studiezi poza de la KS230 vezi ca are un ghidaj pentru taiat drept si la unghi. Dar dupa ce m-am uitat la pret, parca ma uit mai cu drag la flex.

Daca studiezi mesajul meu vezi ca am spus "placa de baza", caci dela ghidaj la lama sunt cativa cm. ca sa tai o bucata de largime 15cm nu poti. Am vrut de mult sa cumpar KS230 dar nu l-am luat pentru motivul asta.

Uite cum trebuie sa fie un fierastrau circular bine facut:

http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/699939535/Wood_Circular_Saw_With_Sliding_Table_saw.jpg

Bineinteles poza este indicativa ca si principiu, partea din stanga este mobila se se pot taia drept bucati oricat de mari.

Bogdan Dragomir a clarificat metoda, nu este insa potrivita pentru taiat placi noi. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diodax

16

• manolo

14

• one

8

• miron1947

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bineinteles poza este indicativa ca si principiu, 

Domnule Manolo invatati-ma va rog sa scriu mesaje pe care sa le poata citi si orbii.

Daca ar fi existat o scula precum KS230 cu acest principiu as fi recomandat-o. Eu voiam sa arat ce NU EXISTA la o scula minuscula precum cea de la Proxxon, care este facuta sa tai bachete de balsa pentru modelism nicidecum pentru taiat placi pentru electronica, pentru ca asa cum este construita, este dificil de taiat drept o placa cu o latime mai mare de 6-8cm.

Dar probabil unii sunt multumiti si cu putin patrulater oarecare.

Editat de one
Link spre comentariu

Domnule One ,daca nu ati avut sau nu ati folosit un KS230 va rog nu veniti sa aratati scule de vo 2-3000$ folosite pentru timplarie ,cu acesct Ks230 pina acum am tocit vo 4-5 discuri cu dinti de tugsten taind FR4 simplu sau dublu placat perfect drept ,e adevarat ghidajul permite o latime de circa 7,5cmm ,dar am taiat si de  15 cm trasind o linie dreapta pe cablaj, daca nu-ti tremura mina si ochiul nu este nici o problema,si pe inaltime circa 6,5mm ,daca doriti sa taiati placi mai mari puteti achizitiona circularul cod 27070.

Tare mult as vrea sa va vad cu circularul ala de 200kg in apartament taind FR4 ,eu am luat-o ca o gluma ,cu toate ca suna altfel.

Link spre comentariu

Deci dvs. tot nu ati inteles ca era vb de principiul de functionare ?

Daca acela este un fierastrau circular inseamna ca tot ce este fierastrau circular are 200kg ?

Se poate taia drept si cu traforajul si se pot insuruba suruburile si cu cutitul, problema era limita acestui aparat. In apartament se poate folosi foarte bine o ghilotina pentru cablaje, care poate taia lejer bucati pana la 30cm.

Editat de one
Link spre comentariu

OK, dar daca va uitati la circularul proxxon indicat de mine ati vedea ca are acelasi principiu,eu am indicat un circular Ferm pentru chestiunea in cauza ,poate puneti o poza cu ghilotina pentru cablaje.

Link spre comentariu

Stiam de versiunea mai scumpa de la proxxon, insa si la aceasta este de fapt un ghidaj extensibil si nu o suprafata culisanta, asta face daca ai de exemplu o piesa de o forma oarecare, de exemplu o elipsa de taiat in 2, sa fie mai dificil sa o impingi drept spre lama. Se poate face o linie, insa daca ai inceput stramb chiar daca o corectezi in final taietura nu mai este perfect dreapta. In plus, linia se poate acoperi cu span sau praf si nu se mai vede, probabil trebuie sa sufli mereu. Bineinteles ca exemplul meu nu este cazul general, dar cand investesti intr-o scula ai mare satisfactie cand trebuie sa faci cate ceva mai deosebit si stii ca ai aparatul potrivit, iar la 120€ cat costa Proxxon (am alte scule Proxxon si sunt deosebit de multumit) totusi as putea lua un fierastrau cu banda miniatura no-name sau chiar un traforaj electric no-name, sper totusi ca exista ceva miniatura cu sistemul dorit de mine. Cred ca se poate si imbunatati un Proxxon 230 prin adaugarea unei mese culisante, fara modificarea masinii (practic se poate introduce asa cum e intr-o cutie home-made cu o suprafata culisanta deasupra.)

Versiunea mai buna de la Proxxon este si mult mai scumpa si nu prea sta in bugetul me, decat sa dau 350€ pe un fierastrau circular mai bine iau un MF70 de exemplu, e o scula mult mai universala.

Ghilotina se poate vedea pe google imagini tastand "pcb cutter".

Eu am preferat sa nu cumpar una, deoarece are pret cam mare, dar pentru cablaje de tip 160x100mm am reusit sa tai fara probleme cu o ghilotina pentru taiat hartia la birou, am avut noroc sa gasesc una mai solida. Oricum pentru uz intensiv este recomandata una dedicata.

O imagine generica : google images: "office paper cutter".

Editat de one
Link spre comentariu

Daca intereseaza pe cineva am de vanzare un minicircular homemade cu ax separat pe rulmenti al discului taietor angrenat prin curea cu dinti.Cred ca ar satisface pretentiile dvs. Adevarat ca nu l-am incasetat inca, comercial deoarece a fost si este un proiect neterminat

Link spre comentariu

Pentru PCB merg discurile ceramice armate cu fibra de sticla si discurile diamantate. O problema ar fi ca acestea au un diametru relativ mic. Discurile diamantate exista si cu diametre mai mari, dar sunt mai flexibile, ceea ce este un dezavantaj.

Totusi, consider ca Dremelul nu este scula ideala pentru taiat placi de cablaj.

Ideal ar fi sa ai o masca si ochelari de protectie.

Link spre comentariu

acuma stiu ca nu este cea mai buna solutie, dar fac un 2-3 cablaje pe an asa ca nu o sa fie un dezastru.

totusi, se poate un link cu vreun disc care merge ?

chestia e ca mai tai si altfel decat patrat/dreptunghi cablajele..

ps: multumesc pentru sfaturile de protectia muncii. o sa port ochelari si masca.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

bun, acum ca ne-am lamurit cu privire la masti..si protectie...ce ziceti de un link la un singur model de disc ?

pentru ca in link-ul de mai sus ...sunt toate discurile de taiere.

am incercat cu ceva pentru fier (speedclick), abia taie, mai mult innegreste, cu siguranta nu e bun discul.

ce sa aleg ?

asta ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări