Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echipament Taiere PCB

Vizitator Bogdan Dragomir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diodax

16

• manolo

14

• one

8

• miron1947

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@diodax: discul de beton/ceramica e ft gros, presupun ca mananca o groaza din placa, la taiere. Plus ca nu stiu daca va iesi taietura fina ....

@florianmro: cu circularul de mana nu pot sa ma plimb pe suprafata placilor de baza pt ca sunt pline de sloturi pt memorii, condensatori , etc..... deci imi e imposibil sa obtin fasii drepte 

@miron 1947: scula ala tot in mana trebuie sa o tin deci nu am cum sa scot linii perfect drepte pe lungimea placilor de baza.

Am trecut pe la Hornbach si m-am uitat la minicircularul de la Proxxon KS230 si pare ok si putin mai ieftin decat pe net.

La capitolul discuri am gasit disc de taiere din carbid 28011 (are 80 dinti si e vreo 150lei , spune ca e cu dinti fini, ideal pentru taierea placilor de fibra de sticla pana la 3mm, metalelor neferoase, plasticului dur sau a altor materiale dificile) , si altul mai ieftin, pe la 40lei, cu 100 dinti , 28020 Disc taiere HSS Proxxon (Disc debitor din otel special (HSS) pentru taieturi de precizie.).

La alte circulare de banc, mai mari, nu am gasit deloc discuri subtiri si fine pt genul asta de taieturi.

Sa merg pana la urma pe Proxxon? Cu ce disc?

Multumesc.

Editat de Bogdan Dragomir
Link spre comentariu

E o mica-mare diferenta: aceea e o suprafata plana pe care se poate pune un dreptar si sa tai pe langa el; o placa de baza are o mie de condensatori si multe alte chestii printre care sa tai (si nu, nu pot sa tai pe spate pt ca pe mine ma intereseaza zonele libere de pe fata si trebuie sa lucrez pe fata ca sa stiu ce si cum sa tai) si nu am cum sa pun un dreptar sau sa ma misc printr-o mie de componente. :(

Link spre comentariu

@diodax: discul de beton/ceramica e ft gros, presupun ca mananca o groaza din placa, la taiere. Plus ca nu stiu daca va iesi taietura fina ....

Posted ImagePosted Imagefoloseste tipul acesta de disc.Are grosimea de 1,4mm si garanetz o taietura fina.

Editat de diodax
Link spre comentariu

aceea e o suprafata plana pe care se poate pune un dreptar 

Cred ca se poate utiliza un ghidaj cu picioare, pentru inaltarea peste cota componenteleor.

Eu tot n-am inteles de ce trebuie taiat placatul cu componentele pe el, aveti o poza cu rezultatul final al utilizarii acestor elemente decupate?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

foloseste tipul acesta de disc.Are grosimea de 1,4mm si garanetz o taietura fina.

Intrebare: la discul diamantat nu exista riscul sa se degaje o temperatura mai mare prin taiere si sa topeasca zona de contact? (nu stiu daca m-am exprimat corect insa sper sa intelegeti idee).

@miron1947: "de ce" este mai putin important, "cum" e intrebarea :). Cand voi finaliza unul dintre proiecte o sa pun o poza cu rezultatul.

Link spre comentariu

Intrebare: la discul diamantat nu exista riscul sa se degaje o temperatura mai mare prin taiere si sa topeasca zona de contact? (nu stiu daca m-am exprimat corect insa sper sa intelegeti idee).

Se comporta la fel ca si celelalte discuri. Avand in vedere materialul care se taie,nu cred ca se incinge atat de mult incat sa topeasca zona de contact.

Si daca s-ar intampla asta,temperatura ar trebui sa fie anormal de mare.

Greu de crezut ca se poate ajunge acolo.

Cauta vreun mester faiantar si fa o proba de taiere cu flexul lui ,dotat cu un astfel de disc.

Sau intreaba pe la cunoscuti, care are asa ceva. Ar fi cea mai buna solutie sa te hotarasti cumva.

Doar din scris si citit pe topic,n-ai sa te dumiresti. Un exemplul practic va fi decisiv.

Editat de diodax
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări