diodax Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Eu mai folosesc o masina electrica pentru taiat gresie. O are fratele meu in garaj. Are ghidaj,turatie si taietura iese fara ciupituri. Link spre comentariu
Vizitator Bogdan Dragomir Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 @diodax: e si asta o varianta insa costul cred ca este mai mare la ceva de genul asta. Link spre comentariu
diodax Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Cred ca este mult mai ieftina decat scula de la prima postare. Undeva la jumatate din pret. Link spre comentariu
Vizitator Bogdan Dragomir Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Pai vad ca e cam la acelasi pret (300-350lei) cu ferastraul circular de banc FERM TSM1032. ... habar n-am ce sa fac. Link spre comentariu
diodax Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Atunci alege FERM... la care poti pune si disc de taiat beton/ceramica. Ai mai multe optiuni de taiere in felul asta. Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Poti folosi si un mini circular de mana , e o combinatie intre flex si circularul clasic mobil .Are ghidaje si poti alege dintre multe modele Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Poate merita incercata si aceasta pentru 180lei.http://www.stern-austria.ro/masini-de-taiat-si-modelat-lemn-si-metal/masini-de-slefuit/uneala-mutifunctionala-stern-mt-300a-300-w-18500-rpm-uneala-mutifunctionala-mt-300a.html Link spre comentariu
Vizitator Bogdan Dragomir Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 (editat) @diodax: discul de beton/ceramica e ft gros, presupun ca mananca o groaza din placa, la taiere. Plus ca nu stiu daca va iesi taietura fina .... @florianmro: cu circularul de mana nu pot sa ma plimb pe suprafata placilor de baza pt ca sunt pline de sloturi pt memorii, condensatori , etc..... deci imi e imposibil sa obtin fasii drepte @miron 1947: scula ala tot in mana trebuie sa o tin deci nu am cum sa scot linii perfect drepte pe lungimea placilor de baza. Am trecut pe la Hornbach si m-am uitat la minicircularul de la Proxxon KS230 si pare ok si putin mai ieftin decat pe net. La capitolul discuri am gasit disc de taiere din carbid 28011 (are 80 dinti si e vreo 150lei , spune ca e cu dinti fini, ideal pentru taierea placilor de fibra de sticla pana la 3mm, metalelor neferoase, plasticului dur sau a altor materiale dificile) , si altul mai ieftin, pe la 40lei, cu 100 dinti , 28020 Disc taiere HSS Proxxon (Disc debitor din otel special (HSS) pentru taieturi de precizie.). La alte circulare de banc, mai mari, nu am gasit deloc discuri subtiri si fine pt genul asta de taieturi. Sa merg pana la urma pe Proxxon? Cu ce disc? Multumesc. Editat Septembrie 30, 2015 de Bogdan Dragomir Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 (editat) nu am cum sa scot linii perfect drepte pe lungimea placilor de baza. http://www.elforum.info/topic/104781-renovator-scula-de-la-top-shop/page-3?do=findComment&comment=1244688 Editat Septembrie 30, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Bogdan Dragomir Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 http://www.elforum.info/topic/104781-renovator-scula-de-la-top-shop/page-3?do=findComment&comment=1244688 E o mica-mare diferenta: aceea e o suprafata plana pe care se poate pune un dreptar si sa tai pe langa el; o placa de baza are o mie de condensatori si multe alte chestii printre care sa tai (si nu, nu pot sa tai pe spate pt ca pe mine ma intereseaza zonele libere de pe fata si trebuie sa lucrez pe fata ca sa stiu ce si cum sa tai) si nu am cum sa pun un dreptar sau sa ma misc printr-o mie de componente. :( Link spre comentariu
diodax Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 (editat) @diodax: discul de beton/ceramica e ft gros, presupun ca mananca o groaza din placa, la taiere. Plus ca nu stiu daca va iesi taietura fina .... foloseste tipul acesta de disc.Are grosimea de 1,4mm si garanetz o taietura fina. Editat Septembrie 30, 2015 de diodax Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 (editat) aceea e o suprafata plana pe care se poate pune un dreptar Cred ca se poate utiliza un ghidaj cu picioare, pentru inaltarea peste cota componenteleor. Eu tot n-am inteles de ce trebuie taiat placatul cu componentele pe el, aveti o poza cu rezultatul final al utilizarii acestor elemente decupate? Editat Septembrie 30, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator Bogdan Dragomir Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 foloseste tipul acesta de disc.Are grosimea de 1,4mm si garanetz o taietura fina. Intrebare: la discul diamantat nu exista riscul sa se degaje o temperatura mai mare prin taiere si sa topeasca zona de contact? (nu stiu daca m-am exprimat corect insa sper sa intelegeti idee). @miron1947: "de ce" este mai putin important, "cum" e intrebarea . Cand voi finaliza unul dintre proiecte o sa pun o poza cu rezultatul. Link spre comentariu
diodax Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 (editat) Intrebare: la discul diamantat nu exista riscul sa se degaje o temperatura mai mare prin taiere si sa topeasca zona de contact? (nu stiu daca m-am exprimat corect insa sper sa intelegeti idee). Se comporta la fel ca si celelalte discuri. Avand in vedere materialul care se taie,nu cred ca se incinge atat de mult incat sa topeasca zona de contact. Si daca s-ar intampla asta,temperatura ar trebui sa fie anormal de mare. Greu de crezut ca se poate ajunge acolo. Cauta vreun mester faiantar si fa o proba de taiere cu flexul lui ,dotat cu un astfel de disc. Sau intreaba pe la cunoscuti, care are asa ceva. Ar fi cea mai buna solutie sa te hotarasti cumva. Doar din scris si citit pe topic,n-ai sa te dumiresti. Un exemplul practic va fi decisiv. Editat Septembrie 30, 2015 de diodax Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Poate o poza cu o placa deja taiata ..... eu unu nu inteleg cum trebuie taiat de nu merge cu sculele enumerate mai sus ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum