Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echipament Taiere PCB

Vizitator Bogdan Dragomir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 104
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diodax

16

• manolo

14

• one

8

• miron1947

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cu mana , oricat de sigura ar fi, nu pot sa tai in linie dreapta o fasii de aceeasi latime.

Dar daca utilizati un brat de ghidare ca aici post-176697-0-43537200-1443447889_thumb.jpg sau nu aveti posibilitatea fixarii lui?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pai nu-mi imaginez cum l-as putea monta, pt ca placile de baza sunt pline pe fata, de condensatori,procesor, sloturi de ram, placi video, etc si imi imaginez ca optim ar fi ceva in genul circularului de banc, care sa vina cu discul in sus si eu sa plimb placa de baza in partea superioara. astfel pot sa vad si ce tai si pe unde tai si iese si o linie dreapta..... cel putin asa gandesc eu procesul.

Daca aveti o alta idee astept cu nerabdare sa mi-o impartasiti, practic cu vreau sa tai fasii de latimi variabile drepte fara batai de cap si cu slefuire minima la final.

Link spre comentariu

in genul circularului de banc, care sa vina cu discul in sus si eu sa plimb placa de baza in partea superioara. 

Da, asta era ideea dar n-am gasit imagini, bratul sa ghideze placa de taiat.

P.S.

Din curiozitate, de ce trebuie sa extrageti componentele cu placat cu tot?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Din curiozitate, de ce trebuie sa extrageti componentele cu placat cu tot?

Nu inteleg la ce va referiti, eu vreau sa decupez zonele fara sloturi, procesoare, etc ca sa le folosesc la o serie de proiecte de design.

In concluzie, in afara de minicircularul de la Proxxon mai am o alta solutie la un buget decent (varianta cu traforajul electric o voi incerca probabil zilele urmatoare, ar fi costul minim pt ca nu trebuie sa iau decat lame)?

Link spre comentariu

@manolo: vad ca seamana cu Proxxon KS230 insa are nr de turatii la jumatate insa are adancime de taiere mai mare si pretul considerabil mai mic.

E ok cu turatie mai mica? Va face fata la taierea PCB-urilor? (din cunostintele mele sumar stiam ceva de genul ca un nr de rotatii mai mic duce la o decupare imperfecta, e posibil sa fiu nevoit sa slefuiesc mai mult?)

Ce tip de disc ar trebui sa-i pun?

Multumesc anticipat pt raspunsuri (sunt destul de paralel pe partea asta si vreau sa iau de la inceput ceva ok).

Link spre comentariu

Tinind cont de diametrul discului, viteza unghiulara   este mai mare , ,trebuie sa mergi la un magazin si sa alegi ceva ,inclusiv un disc diamantat de marimea potrivita si cit mai subtire posibil, nu te uita la bani versus calitate.

Link spre comentariu

@manolo:Pai la diametru ma gandeam, viteza unghiulara am vazut ca este viteza de rotatie impartita la raza discului si avand o viteza de rotatie mai mica, impartita la o raza mai mare, inseamna ca viteza unghiulara e mai mica:

- la proxxon 5000 rpm / 58mm = 86.20

- la ferm  3000 rpm / 200 mm = 15.00  ... in schimb are motor de 850w, mult mai puternic decat cel de 85w de la proxxon.

Acum, sper ca e ok cum am dedus eu.

FERM-ul are un atu pt ca are adancimea de taiere mai mare si il pot folosi si la alte operatiuni dar oare taie la fel de ok ca proxxonul?

Deci, ce sa fac? :(

Link spre comentariu

Nu incerca cu traforajul electric de la proxon, pierzi vremea. Cred ca Manolo se referea la viteza perfiferica a discului, nu la viteza unghiulara, Oricum calculul tau nu are nici o legatura cu viteza unghiulara...

Link spre comentariu

@spitfire: din punctul asta de vedere sunt ok. si pana acum am taiat cu o scula de mana Dremel si am echipament intreg de protectie: masca profesionala, combinezon, ochelari.

Ghilotina nu as folosi pt ca sunt de parere ca va curba marginile fasiilor taiate (mai ales ca trebuie sa tai unele inguste de 1cm) plus ca nu pot taia fix la dimensiunea dorita, probabil va "fugi" placa in stanga-dreapta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări