lulu Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Defectul, dupa opinia mea, urmare a unor masuratori, este localizat in amplificatorul de intrare, un amplificator transconductanta cu modulare si demodulare chopper. Schema amplificatorului este anexata prezentei. Permiteti-mi sa descriu sumar montajul, asa cum apare in cartea tehnica a multimetrului digital E0302. Amplificatorul furnizeaza un curent proportional cu tensiunea aplicata la intrare, curent care incarca liniar condensatorul de integrare C23. Amplificatorul are 2 circuite integrate : A2 ca amplificator principal si A1 ca amplificator cu chopper. Tranzistorii T2,T3 formeaza multivibratorul pentru choppare. Redresorul de curent asigura trecerea curentului prin condensatorul de integrare intr-un singur sens, indiferent de polaritate. La o tensiune pozitiva la intrare, curentul merge direct la condensatorul de integrare C23, prin diodele D16.....D19, iar la polaritate negativa curentul este inversat de A3 . ----------------------- Defectul consta in diferenta majora intre citirea cu polaritatea directa si cea inversa, vizibila si pe amplitudinea foarte diferita a formei de unda triunghiulara de pe condensatorul de integrare. Am gasit ca la iesirea lui A2, la polaritate inversa amplitudinea este mult mai mica decat la polarizare directa si m-am concentrat pe aceasta zona a montajului. Semnalul la intrarile A2 (pinii 2 si 3) este egal, dar de polaritate inversa, adica este OK.. Schimbarea lui A2 (LM301) nu a rezolvat nimic, iar componentele adiacente nu apar defecte la masuratori. Astept orice sfat care sa ma conduca la rezolvarea defectului Va multumesc! Link spre comentariu
lulu Postat Septembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Imi cer scuze, fisierul initial era prea mare. L-am refacut pentru a fi anexat prezentei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum